hengelspullen.nl

Getest: Abu Garcia Ambassadeur 4601 C3

Abu Garcia is niet onbekend in hengelsport land. In 1921 richte Carl August Borgstrom AB Urfabriken (ABU) op in het plaatsje Svangstra in Zweden. De winkel van Carl August Borgstom was aanvankelijk gespecialiseerd in het maken van horloges, telefoonmeters en taximeters. Na wereldoorlog II nam de vraag naar taximeters enorm af en hierdoor besloot Carl August Borgstom zich in 1939 te storten op het maken van visreels. In dat jaar werd de eerste reel van Abu geboren: De Record.

in de hand, ABU

Afwerking

De Abu Garcia Ambassadeur die wij getest hebben, is gemaakt van roestvrij staal en kan daardoor zowel voor de zoet- als zoutwater visserij worden gebruikt. Wat opvalt aan de Abu, is de mooie afwerking. Hieraan zie je duidelijk dat we met een kwaliteitsproduct uit zweden te maken hebben. Ook de componenten waaruit de reel gemaakt zijn zien er verzorgd uit.

Abu Garcia voorkant

Werpen

Om maximale afstand tijdens een worp te bereiken, is het belangrijk de vrijloop (een soort van rem) die op de reel zit, zo in te stellen dat wanneer je een kunstaas onder de hengel laat bengelen, er 25 cm lijn vrij komt. Indien het kunstaas niet zakt, is de vrijloop te strak afgesteld. Komt er meer dan 25 cm lijn vrij, dan is de vrijloop te los afgesteld. Eenmaal goed afgesteld, kan er met de reel prima geworpen worden. De lijn loopt dan goed van de spoel. Zorg er voor dat je de lijn gaat afremmen met je duim zodra je kunstaas de daling gaat inzetten. Doe je dit niet, dan gooi je een pruik in je lijn.

voorkant van de ABU

Binnenvissen

De Abu Ambassadeur spoelt de lijn netjes op. Op de reel past een grote hoeveelheid lijn. Om de spoel te vullen hebben wij 70 meter 22.00 nijlon en 115 meter gevlochten lijn op de Abu moeten spoelen. Door de 3 roestvrijstalen kogellagers loopt de reel redelijk soepel. De slip, die nauwkeurig is af te stellen, werkt zonder stoten of haperingen, zelfs als deze strak staat afgesteld. Het door ons geteste model beschikt niet over een ratel. Mocht je overwegen tot de aanschaf van een reel over te gaan, dan is dit wellicht een afweging die je moet maken.

slinger van de Abu

Onderhoud

De Ambassadeur is makkelijk uit elkaar te halen voor onderhoud. De reel wordt compleet geleverd met reelolie en sleuteltjes en kan onder stromend water worden afgespoeld. Ook zit er een duitse en engelse handleiding bij. De handleiding is helaas niet in het nederlands.

compleet pakket

Eindoordeel

De Abu Ambassadeur C3 is een no nonsense reel. De Ambassadeur C3 is een mooie roestvrij stalen reel met een hele solide afwerking. Hierdoor staat de reel garant voor jarenlang visplezier. Door het ontbreken van een ratel, is de reel minder geschikt voor het slepend vissen. Sleep je niet of weinig, dan is deze ABU een goede koop. De afmeting van de Abu C3 is perfect voor het vissen op snoek en kan goed overweg met het wat zwaardere kunstaas. De spoel van de reel is vrij smal. Hierdoor loopt de lijn onder alle omstandigheden netjes op je spoel. Nadeel daarvan is dat je net iets minder ver zult werpen als met een brede spoel. Een groot voordeel van de ABU is het lichte gewicht. Hierdoor is hij goed in te zetten voor bijvoorbeeld het jerkbaiten met middelgroot kunstaas. De slip werkt daarnaast ook goed. Als nadeel zou je de compactheid van dit reeltje kunnen zien en het het bezitten van -maar- 3 kogellagers. Ook is de reel minder geschikt voor bijvoorbeeld het vissen met jerkbaits van 100 gram. De reel heeft daarvoor net te weinig power.

Gear ratio: 5:3:1
Gewicht: 265 gram
Spoelcapaciteit: 0.30mm - 165 meter
FastCast vrijloop, thumbrelease

onderdelen

Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie of om direct te bestellen, bezoek het winkelprofiel van AT-Hengelsport

Met dank aan:

AT-Hengelsport

Reviews & verslagen

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk
Mijn zoontje Julian had al lang de wens om eens naar Legoland in Denemarken te gaan. Ook Julian is helemaal weg van vissen, met name op roofvis vanuit de boot. Als wij gaan vissen, dan heeft hij in onze boot de boeg voor hemzelf. Nou ja voor hemzelf.. er staat een grote VMF VDC31M 105 Ah accu in zijn ‘speelveld’. Ook mijn vrouw ergert zich wel eens aan die accu, ze kan daardoor, als wij op een mooie zomerse dag een stukje gaan varen, niet op de boeg liggen zonnen.(27-8-2016 07:00:00) Lees meer..
Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld
Trailers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Welke trailer je moet hebben, is afhankelijk van je boot en je persoonlijke voorkeur. Als je ooit al eens een trailer hebt gehad, helpt dat bij de keuze van een nieuwe trailer. (25-10-2015 07:00:00) Lees meer..

advertentie plaatsen

Winkelbezoek goedkopervissen
Hengelspullen op bezoek bij internet winkel Goedkoper Vissen..(30-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Test Okuma Airframe AF 7/9
Getest: De Okuma Airframe..(23-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Bezoek Van Eik Dobberbouw
Hengelspullen op bezoek bij Van Eik Dobbers in Lelystad..(18-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Vliegvisles!
Zaterdag 1 april 2006 was het dan eindelijk zover: vliegvisles..(13-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Tupperware Party.. eeeuh hengelsport party
Een feest is over het algemeen succesvol als er een hoop mensen komen en de drank rijkelijk aanwezig is..(9-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel
Vliegenhengels zijn op het gebied van prestatie en gevoel de meest geavanceerde hengels te koop..(6-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Theo van AT Hengelsport
Deze keer nemen wij een kijkje bij AT-Hengelsport in Den Helder.. (1-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Handy Bert
Wie droomt er niet van: een hele familie die besmet is met het visvirus.. (24-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Er is één ding wat ik nooit zal willen missen..... en dat is vissen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Fuik.. (21-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Abu Garcia Ambassadeur 4601 C3
Abu Garcia is niet onbekend in hengelsport land.. (19-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: ACTIVATOR 18 cm
Zo moeilijk het soms kan zijn om je kunstaas de juiste actie te geven.. (13-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: FOX JERKBAIT
Het vissen met jerkbaits vraagt om speciaal gereedschap - om jerkbaits de juiste actie mee te geven, is een goede hengel onmisbaar.. (8-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Siep Tensen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Siep Tensen in Naarden.. (1-3-2006 07:00:00)Lees meer..

ouder nieuws

Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2006 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy