hengelspullen.nl

Test Okuma Airframe AF 7/9

de reel

afbeelding: De Okuma Airframe AF 7/9

Licht

De body en spoel van de Okuma Airframe vliegenreel zijn gemaakt van licht-gewicht zwart graphite in combinatie met roestvrij stalen onderdelen. Hierdoor is deze reel ook geschikt voor de zeevisserij. Na gebruik kun je de reel afspoelen onder zoet water, zonder dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor de duurzaamheid. Om de reel licht te houden, is de hoeveelheid graphite en staal zo laag mogelijk gehouden, je ziet dit aan de diverse openingen in de reel en in de spoel. Hierdoor zal de 175 gram lichte reel ook sneller drogen indien deze nat is geworden. Wij hebben met de reel in zout water gevist en ook in de zee laten vallen. Zonder af te spoelen is de reel daarna opgeborgen. Tot op de dag van vandaag werkt de reel nog zoals wij hem gekocht hadden.

veel openingen

afbeelding: veel openingen om gewicht te besparen.

Volglijn

De reel is in staat goed overweg te kunnen met een #9 lijn, afhankelijk van de hoeveelheid backing (volglijn) op de spoel kan de reel ook worden gevist met een #6.

okuma

afbeelding: De backing

De slip

In Nederland gebruiken de meeste vliegvissers lijnen met de maten # 3 tot #9. #3 vooral voor het lichte polderwerk, #9 voor het vissen op bijvoorbeeld snoek. Met de tussenmaten kan deze reel goed overweg. De slip van de reel is te activeren door aan de ster-vormig wiel te draaien. Door de grote vorm is de slip onder alle omstandigeheden makkelijk te vinden. De slip werkt goed, ook onder plotselinge belasting. De reel is doorom geschikt voor het vliegvissen op bijvoorbeeld een sterke vis zoals de zeebaars.

slip

afbeelding: ster-vormige slip

afbeelding: de stervormige knop is compleet los te draaien

De spoel

Handmatig afremmen van de slip is eenvoudig dankzij de brede spoel. De spoel kan eenvoudig verwisseld worden door een klein knopje op de reel (quick release).

afbeelding: het knopje om de spoel te wisselen (quick release)

De afzondelijke onderdelen van deze reel zijn naar verhouding vrij goedkoop. Hierdoor is het wisselen van een spoel met een andere lijn mogelijk zonder diep in de buidel te tasten. Verschillende omstandigheden vereisen immers ander materiaal. Bij menig reel kan een setje spoelen al duurder zijn als de losse reel. Bij de Airframe is dit gelukkig niet het geval. Om de spoel soepel te laten lopen, heeft deze reel één kogellager.

Okuma

afbeelding: de reel met de losse spoel

Conclusie

De Okuma Airframe reel is uitermate geschikt voor de vliegvisser die een duurzame reel wil die tegen een stootje kan. Door de robuuste onderdelen die tegen zout water kunnen, is de reel ook goed geschikt voor het vissen op zeebaars. Een groot voordeel van deze Okuma reel is dat hij zowel links- als rechtshandig kan worden gebruikt. De reel is ideaal voor het vissen met streamers op snoek.

Meer informatie: okumafishing.com

Online bestellen:

Handy Fish

 

 

 

Reviews & verslagen

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk
Mijn zoontje Julian had al lang de wens om eens naar Legoland in Denemarken te gaan. Ook Julian is helemaal weg van vissen, met name op roofvis vanuit de boot. Als wij gaan vissen, dan heeft hij in onze boot de boeg voor hemzelf. Nou ja voor hemzelf.. er staat een grote VMF VDC31M 105 Ah accu in zijn ‘speelveld’. Ook mijn vrouw ergert zich wel eens aan die accu, ze kan daardoor, als wij op een mooie zomerse dag een stukje gaan varen, niet op de boeg liggen zonnen.(27-8-2016 07:00:00) Lees meer..
Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld
Trailers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Welke trailer je moet hebben, is afhankelijk van je boot en je persoonlijke voorkeur. Als je ooit al eens een trailer hebt gehad, helpt dat bij de keuze van een nieuwe trailer. (25-10-2015 07:00:00) Lees meer..

advertentie plaatsen

Winkelbezoek goedkopervissen
Hengelspullen op bezoek bij internet winkel Goedkoper Vissen..(30-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Test Okuma Airframe AF 7/9
Getest: De Okuma Airframe..(23-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Bezoek Van Eik Dobberbouw
Hengelspullen op bezoek bij Van Eik Dobbers in Lelystad..(18-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Vliegvisles!
Zaterdag 1 april 2006 was het dan eindelijk zover: vliegvisles..(13-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Tupperware Party.. eeeuh hengelsport party
Een feest is over het algemeen succesvol als er een hoop mensen komen en de drank rijkelijk aanwezig is..(9-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel
Vliegenhengels zijn op het gebied van prestatie en gevoel de meest geavanceerde hengels te koop..(6-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Theo van AT Hengelsport
Deze keer nemen wij een kijkje bij AT-Hengelsport in Den Helder.. (1-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Handy Bert
Wie droomt er niet van: een hele familie die besmet is met het visvirus.. (24-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Er is één ding wat ik nooit zal willen missen..... en dat is vissen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Fuik.. (21-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Abu Garcia Ambassadeur 4601 C3
Abu Garcia is niet onbekend in hengelsport land.. (19-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: ACTIVATOR 18 cm
Zo moeilijk het soms kan zijn om je kunstaas de juiste actie te geven.. (13-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: FOX JERKBAIT
Het vissen met jerkbaits vraagt om speciaal gereedschap - om jerkbaits de juiste actie mee te geven, is een goede hengel onmisbaar.. (8-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Siep Tensen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Siep Tensen in Naarden.. (1-3-2006 07:00:00)Lees meer..

ouder nieuws

Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2006 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy