hengelspullen.nl

Getest: Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel

Vliegenhengels zijn op het gebied van prestatie en gevoel de meest geavanceerde hengels te koop. Daarnaast zijn vliegenhengels veelal een stuk duurder in vergelijking tot bijvoorbeeld een spinhengel. Shakespeare is een bekend en gerespecteerd hengelsport fabrikant en wij zijn in de bevoorrechte positie om de allom geprezen Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel te testen.

Shakespeare

1896 – William Shakespeare, Jr., een visser van 27 jaar oud, wilde niets liever dan de bestaande reels op de markt verbeteren. En hij deed dit met succes. William ontwikkelde een reel die het mogelijk maakte om lijn gelijkmatig op te spoelen. William vroeg direct patent aan voor zijn uitvinding en noemde het de 'level-wind reel'. Dit principe is nog vaak terug te vinden op de moderne vliegenreels. 1 jaar later opende William zijn eigen fabriek, waar binnen 1 jaar tijd al een dozijn mensen aan het werk waren.

De hengel

Om enigsinds de snelheid en het gevoel van de hengel te laten zien, hebben wij een kort filmpje gemaakt:

De Odyssey travel is een mooie hengel. Door een totaal gewicht van nog geen 120 gram is de hengel licht te noemen. Het gebruik van carbon in de hengel maakt dit mogelijk. De hengel ziet er mooi strak uit en voelt ook strak aan. De prijs ligt rond de 60 euro.

Oddessey

hengel

Handgreep

De handgreep van de Odyssey bestaat uit een lekker aanvoelend kurk en is zelfs voor de wat grotere handen groot genoeg. Door de vorm van de handgreep, ligt de hengel lekker in de hand. Het kurk loopt mooi rond en als je de hengel in handen hebt, voel je dat er over is nagedacht. De hengel voelt ondere elke hoek uitgebalanceerd uit.

kurk

Reelhouder

De reelhouder is gemaakt uit licht aluminium en is degelijk en mooi uitgevoerd. Het logo van Shakespeare zit op de reelhouder geplakt. De reel kan eenvoudig gemonteerd worden, zonder tijdens het vissen los te raken of van positie te veranderen. De hengel is uitgevoerd met een dubbele sluitring.

Odyssey

Reishengel

De Travel Fly versie die wij in dit artikel behandelen, bestaat uit vier delen en is daardoor geschikt voor de vliegvisser die veel reist of op ieder moment en op iedere plek over een vliegenhengel wil beschikken. Dankzij de meegeleverde koker met stoffen bescherm-etui, is de hengel goed te vervoeren. Door een transportlengte van maximaal 72 cm is de hengel eventueel mee te nemen in een grote koffer.

sluiting

oog

De hengel is voorzien van 2 driepoot ogen 6 slangenogen en 1 topoog.

oog

Actie

Voor een hengel in deze prijsklasse, valt hij op door de strakke actie. Hoe langer de lijn, hoe beter de hengel werpt. Strakke loops en een hoge lijnsnelheid zijn geen probleem voor deze stok. Ook een grote lengte lijn van het water opnemen gaat met deze hengel goed. Met een korte lijn voelt de Odyssey iets indirecter aan als onze Hardy hengel.

Odyssey

ogen

snoek op de vliegpike on the fly

Eindoordeel

De Shakespeare Odyssey Travel is door zijn korte transportlengte de ideale reishengel voor de veelvragende vliegvisser. De hengel is geschikt voor de beginnend vliegvisser, maar ook een gevorderd visser zal veel plezier aan de hengel beleven. De Odyssey Fly is een echte doorgroeihengel voor de beginnend vliegvisser of een goede reishengel voor de gevorderde visser. De Odyssey is perfect in te zetten voor de visserij met grote streamers op snoek. In combinatie met een fluorocarbon onderlijn en AFTMA 6/7 lijn heb je een prima hengel in handen om lekker uit je voeten te kunnen. De strakke actie maakt het mogelijk ook de wat grotere streamers goed weg te zetten. De prijs van de hengel ligt rond de 60 euro. Voor die prijs krijg je er een stoffen foudraal bij en een handige koker met draagriem. De Shakespeare Odyssey is een echte aanrader en te koop bij Handy Fish in Heiloo. Als reel is de Okuma Airframe aan te raden. Voor een review van deze reel klik hier.

Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie of om direct te bestellen, bezoek het winkelprofiel van Handy Fish

Met dank aan:

Handy Fish

Reviews & verslagen

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk
Mijn zoontje Julian had al lang de wens om eens naar Legoland in Denemarken te gaan. Ook Julian is helemaal weg van vissen, met name op roofvis vanuit de boot. Als wij gaan vissen, dan heeft hij in onze boot de boeg voor hemzelf. Nou ja voor hemzelf.. er staat een grote VMF VDC31M 105 Ah accu in zijn ‘speelveld’. Ook mijn vrouw ergert zich wel eens aan die accu, ze kan daardoor, als wij op een mooie zomerse dag een stukje gaan varen, niet op de boeg liggen zonnen.(27-8-2016 07:00:00) Lees meer..
Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld
Trailers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Welke trailer je moet hebben, is afhankelijk van je boot en je persoonlijke voorkeur. Als je ooit al eens een trailer hebt gehad, helpt dat bij de keuze van een nieuwe trailer. (25-10-2015 07:00:00) Lees meer..

advertentie plaatsen

Winkelbezoek goedkopervissen
Hengelspullen op bezoek bij internet winkel Goedkoper Vissen..(30-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Test Okuma Airframe AF 7/9
Getest: De Okuma Airframe..(23-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Bezoek Van Eik Dobberbouw
Hengelspullen op bezoek bij Van Eik Dobbers in Lelystad..(18-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Vliegvisles!
Zaterdag 1 april 2006 was het dan eindelijk zover: vliegvisles..(13-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Tupperware Party.. eeeuh hengelsport party
Een feest is over het algemeen succesvol als er een hoop mensen komen en de drank rijkelijk aanwezig is..(9-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel
Vliegenhengels zijn op het gebied van prestatie en gevoel de meest geavanceerde hengels te koop..(6-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Theo van AT Hengelsport
Deze keer nemen wij een kijkje bij AT-Hengelsport in Den Helder.. (1-4-2006 07:00:00) Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Handy Bert
Wie droomt er niet van: een hele familie die besmet is met het visvirus.. (24-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Er is één ding wat ik nooit zal willen missen..... en dat is vissen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Fuik.. (21-3-2006 07:00:00) Lees meer..
Getest: Abu Garcia Ambassadeur 4601 C3
Abu Garcia is niet onbekend in hengelsport land.. (19-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: ACTIVATOR 18 cm
Zo moeilijk het soms kan zijn om je kunstaas de juiste actie te geven.. (13-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Getest: FOX JERKBAIT
Het vissen met jerkbaits vraagt om speciaal gereedschap - om jerkbaits de juiste actie mee te geven, is een goede hengel onmisbaar.. (8-3-2006 07:00:00)Lees meer..
Hengelspullen op bezoek bij Siep Tensen
Hengelspullen op bezoek bij Hengelsport Siep Tensen in Naarden.. (1-3-2006 07:00:00)Lees meer..

ouder nieuws

Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2006 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy