hengelspullen.nl

Beurs Utrecht: Noviteiten op witvisgebied, door Bouke

Klokslag tien uur was het zover, de deuren gingen open. De lat lag hoog, de beurs zou dit jaar immers opnieuw méér te bieden hebben! Het was alsof ik in een heuse showroom terecht kwam. Het pracht en praal straalde je tegemoet. Na op mijn gemak een eerste rondje over de beursvloer te hebben gemaakt, ging ik aan de slag. Nieuwtjes, noviteiten op witvisgebied, daar was ik immers voor gekomen.

BB Hengelbouw: Een jonge ondernemer, gespecialiseerd in handgebouwde hengels (specimen rods). Op deze stand viel mijn oog op iets revolutionairs,…….een nieuw type geleideoog. Deze uit een soort verenstaal van nikkel-titanium vervaardigde ogen waren niet alleen veel lichter dan gebruikelijk, ze hadden tevens de eigenschap met de blank van de hengel mee te buigen! De buigcoëfficiënt van een hengel met standaard (conventionele) geleide-ogen wordt tot op heden door het stugge van deze ogen nadelig beïnvloed. De nieuwe ogen (uit een soort verenstaal), buigen met de hengel mee. Dit in combinatie met de gewichtsbesparing, komt de actie van een met dergelijke ogen afgebouwde hengel te goede. Niet alleen tijdens het ingooien, ook tijdens de dril wordt de actie hierdoor positief beïnvloed. Deze ogen, vooralsnog alleen verkrijgbaar op handgebouwde hengels (uit het duurdere prijssegment), zal bij de leveranciers van de grotere merken zeer zeker niet onopgemerkt blijven!

Colmic: Veel nieuws op gebied van hengelmateriaal had Colmic helaas niet te melden. Vermeldenswaard is het feit dat Colmic komend jaar naarstig op zoek gaat naar een á twee vertegenwoordigers voor Nederland. Middels deze extra vertegenwoordiging zal het aantal verkooppunten waar Colmic volgend jaar te koop komt aanzienlijk uitbreiden.

Garbolino: Garbolino, was net als voorgaande jaren met een grote stand prominent aanwezig. Op deze stand was naast de dit jaar geïntroduceerde viskist een kompleet nieuwe serie wedstrijdhengels te bewonderen, de G-serie. Met de G5 power vanaf € 459,= (11.50 mtr), tot het paradepaardje, de G10 (compleet pack op 13.00 mtr. € 3999,=) ze lagen er allemaal. Ondanks het succes dat Garbolino met zijn huidige serie wedstrijdhengels heeft, heeft deze fransoos de lat opnieuw hoger weg weten te leggen.

Maver: Ieder jaar een nieuwe serie met een nieuwe letter uit het alfabet. Wie Maver kent, weet dat dit traditie is. Deze traditie daar wordt komend seizoen van afgeweken! Het succes dat Maver met zijn huidige serie hengels heeft, heeft Maver doen besluiten deze komend seizoen opnieuw in te zetten. Komend seizoen zal de huidige serie uitgebreid worden met de 101, 401 alsmede de Brasem, Carp en de Mega Powerhengel. Hierdoor wordt de huidige serie gecompleteerd, voor elk wat wils.

Shakespeare: Denk je na deze beurs aan Shakespeare, dan denk je meteen aan de nieuwe lijn hengelspullen die sinds kort door Shakespeare onder de naam Superteam op de markt wordt gebracht. Superteam was bij meerdere stands terug te vinden. Met de Competition en Power als de paradepaardjes, voor wanneer wij praten over hengels uit het wedstrijdsegment en natuurlijk de Whip, speciaal ontwikkeld voor het snelle vissen met een lange lijn. Dit alles aangevuld met een compleet nieuwe lijn tassen, foedralen en zelfs een compleet nieuwe viskist maakte Shakespeare tot een van de interessantste deelnemers! Ook op gebied van werpmolens had deze verdeler iets revolutionairs! De Supreme Magnesium, met een uit magnesium vervaardigd huis. Met deze range werpmolens (ieder met een gewichtsbesparing van ca 30% t.o.v. vergelijkbare molens) opent Shakespeare deuren!

Sensas: Ook Sensas pakte flink uit, met een compleet nieuwe serie vaste hengels en match hengels. John Lubbers duwde mij een wedstrijdhengel (13.00 mtr) in mijn handen en wist mij te vertellen dat desbetreffende hengel nog geen € 1000,= kostte. Deze hengel voelde vanwege zijn geringe gewicht en mooie balans goed aan. Ook de nieuwe range match hengels mochten er zijn. stuk voor stuk een perfecte actie en met oog voor detail afgewerkt. Met deze hengels gaat Sensas opnieuw scoren.

Preston: Last but not least Preston. Van reukvrije groot mazige pannetten (geven onder water vrijwel geen weerstand), een nieuwe serie schepnetstelen, verbeterde feedersteunen tot aan waterdichte tassen en loodtangetjes. Het was gewoon leuk, te zien hoe innovatief en vernieuwend Preston bezig is. behalve dit alles brengt Preston ook een nieuwe serie vaste hengels op de markt. Naast een tweetal instapmodellen startend vanaf zo’n € 350,= (voor de recreant en beginnend wedstrijdvisser) tot aan een drietal door Lerc gefabriceerde pracht wedstrijdpacks. Stuk voor stuk uit te breiden met de revolutionaire pulla kit. De nieuwe powerhengel (ca. 7 mtr en standaard voorzien van een pulla kit) is een absolute topper. De balans en het gewicht ronduit klasse. Met in slechts een hand deze hengel heb ik geruime tijd op een kist gezeten. Hij gaf je het gevoel alsof je slechts latje van hooguit 3 á 4 meter in je handen had..

Diverse boten

Materiaal

Rive

Garbolino

Maver

Preston

Sensas

Sensas

Shakespeare

Conclusie en... meer informatie

Deze beurs was fris (er mocht in de hal niet meer gerookt worden) en vernieuwend. Van werpmolens met een uit magnesium vervaardigd huis, tot aan een blank met mee-bewegende geleide-ogen. Voor dat ik het wist was het 17.00 uur. Het is jammer dat grote merken als Spro, en Shimano verstek hebben laten gaan. Indien deze merken met een mooie stand vertegenwoordigd waren geweest, had deze beurs de Visma overtroffen. Al dit nieuws en moois gecombineerd met de nodige stands met daarin soms giga koopjes, maakte het geheel af.

Chappeau richting de organisatie! Ik ben benieuw of volgend jaar de Hengelbeurs opnieuw méér te bieden heeft!
Tot over een jaar.

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Hengelsportbeurs Maurik - de foto's

(7-9-2014)

review angling

Stop visstropers!!

(15-11-2011)

review angling

Fotoverslag beurs Utrecht ja of nee?

(7-11-2011)

review angling

Gezocht tester!

(4-11-2011)

review angling

Hengelspullen achter de kneiters aan met Hengelsport 2000

(26-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy