hengelspullen.nl

Prologic Freestyler Redrum door Willem

Mijn ome Gait de Heer hebbe zijn ziel was een joviale vent, die de lach aan zijn broek had hangen. Hij werkte in de bouw, in de tijd dat er nog echte specialisten rondliepen. Timmeren was wat ome Gait graag deed, evenals een hengeltje uitgooien in zn vrije tijd, met tante Dinie naast m in de tuinstoel en de thermoskan koffie en wat broodjes kaas in aanslag. Hij had een hekel aan trammelant en had als lijfspreuk je bent niet verantwoordelijk voor de kop die je hebt, maar wl voor de smoel die je trekt!

Als ik s morgens naar het werk fiets en al die zakenlui met chagrijnig smoelwerk in het krijtstreeppakken, met een dure leasebak onder de kont voor de stoplichten zie staan, denk ik nog wel s aan ome Gait en zn lijfspreuk in het bijzonder. Geluk zit in kleine dingen. Met een maat het water op, een date met zuster snoek proberen te scoren, na afloop een paar potjes bier en een bal gehakt en ik heb de dag van mn leven. Als mijn lief bij de videotheek een filmpje heeft gehaald, kan het wat mij betreft niet kapot. Voorwaarde is wel dat ie spannend is, anders lig ik al snel met de kin op de borst en droom mn eigen verhaal, vol krijgstucht en heldhaftige worstelpartijen met megasnoeken. Een film die ik al drie keer gezien heb is The Shining, naar een boek van Stephen King. In dit bloedstollende meesterwerk speelt Jack Nicholson wie anders de rol van schrijver Jack Torrance, die met zijn vrouw en zoontje intrek neemt in het afgelegen Overlook Hotel, als bewaker en onderhoudsman voor de winterperiode. Jack wordt door de hotelmanager verwittigd: in 1970 werd de bewaker gek van eenzaamheid en afzondering en pleegde zelfmoord, nadat hij vrouw en kinderen had vermoord. Dit weerhoudt hem niet om de job aan te nemen. Nou ja, ik ga de rest niet verraden, maar er gebeuren vreemde, onverklaarbare, beklemmende, nee, bloedstollende zaken. De opmaat naar veel erger is dat zoontje Danny wordt overvallen door vreselijke visioenen. Moeder Wendy vindt op een dag haar telg in trance, het enige dat het joch mechanisch uitbraakt is de term redrum, lees als een Arabier en de raadselachtige boodschap wordt ronduit luguber, want inderdaad, murder! Het kan bijna niet anders of de designer van de Freestyler was ook in de ban van The Shining op moment dat ie de variant Redrum ontwierp. De Redrum is n van de vier laatst verschenen varianten, van de in totaal tien verschillende outfits waarin de Freestyler wordt aangeboden. Deze jerkbait is 13 cm lang, weegt 46 gram, is slow sinking, voorzien van een rateltje en wordt gefabriceerd voor de firma Prologic. Zeer interessante en nieuwsgierig makende gegevens, die smeken om m aan de tand te voelen.

Test
De Freestyler is een prima jerkbait voor niet al te groot water, laten we zeggen stadsvijvers, weteringen, grachten, afwateringskanalen en natuurlijk de polderwatertjes. Gevist aan mijn baitcaster (30-90 gram) heeft het krengetje van kunststof een mooie zijwaarts uitslaande actie en is prima te vissen aan een lichte pook. In zijn buikholte zit een ratel en dat kan nooit kwaad. Afwijkend van een doorsneejerkbait is dat deze hardbait ook nog s met zijn snuit naar beneden knikt. Het maakt eigenlijk niet uit of je m traag vist, met lange halen en slagen, of een paar versnellingen hoger en met korte, felle tikjes. De actie blijft prima en is mooi te volgen op het promofilmpje dat via de fishing4u-site met eigen ogen is te aanschouwen, of via de internetpagina van de fabrikant: www.prologic.com. Zoals reeds in de kennismaking is gememoreerd, is de Redrum slow sinking, bijna suspending, waarmee de visser zich voor moet stellen dat ie heel langzaam en licht schommelend richting bodem zakt, wanneer met binnendraaien wordt gestopt. De actie is absoluut geloofwaardig en het duurde niet erg lang voor ik de eerste esoxjes bij de neus had (zie fotos bij deze review). De Freestyler is niet geschikt om mee te trollen en trekt op die manier gevist slechts wat lange slagen door het water.

Conclusie en... meer informatie

Een prettige bijkomstigheid is dat de Freestyler, zeker in vergelijking met andere jerkbaits, prettig geprijsd is. In ruil voor 12,95 euro heb je een spannend aasje, waar elke snoekvisser, mits gevist op afgestemd materiaal zijn rovertje te grazen kan nemen. Mijn Redrum krijgt een wat pokdalig uiterlijk. Zijn ingevreten smoelwerk is een rechtstreeks gevolg van de aanslagen die deze torpedo zich heeft moeten laten welgevallen. Misschien dat een ander die chippies van de laklaag niet kan velen, maar ik vind zulke oorlogswonden wel interessant en wordt achterdochtig van aasjes die al aan tijdje in de viskist liggen, maar waar geen spoortje onrust op te vinden is. Geen goed teken naar mijn mening. Opvallend, maar misschien toeval, zijn de vele kleinere snoeken die zich aan dit aasje vergrijpen. De eerste van boven de 80 cm moet ik er nog op vangen, maar de aantallen in de categorie 60-80 zijn in relatief korte tijd niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Om een rechtstreeks verband te trekken tussen aas (onrustige snelle actie, felle tikken) en het formaat van de vangst gaat me te ver. Maar voor mij, roofvisser die veel vanaf de kant opereert is de Freestyler een aasje dat zich lekker laat vissen, en waar ik goed op vang, een blijvertje, en ach, die onsympathieke boodschap moeten we maar niet al te serieus nemen, gewoon een geintje van een filmgekke designer waarschijnlijk.

Uw product reviewer
Willem Lampe.

De Prologic Freestyler is online te bestellen in verschillende kleuren bij fishing4u:
Prologic Freestyler bij rixhengelsport.nl

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy