hengelspullen.nl

Top Secret Professional Stipp-Dipp Bait Powder

Door Bouke - Toen gekleurde maden nog volop te verkrijgen waren, werden deze regelmatig ingezet. Het was net of de kleur rood, het aasgedrag van vissen in de positieve zin beďnvloede. Het feit dat er nog steeds volop rood kunstaas (maden, pinkies en ver de vase) wordt verkocht en deze bij menig visser terug te vinden is, zegt in deze voldoende. Diep in mijn hart mis ik de rode made nog steeds! Oké, het is beter voor de vis; maar laten we eerlijk zijn hebben wij er niet altijd fijn mee gevist?

Video beelden (Flash 8 video formaat)

Sinds ”het verbod” op gekleurde maden (zie ook: http://www.hengelspullen.nl/nieuws.asp?ID=247), ben ik dan ook constant op zoek naar een goed alternatief.

Het gebruik van dips in de karpervisserij, waarbij een natte boilie van een gekleurd en langdurig geurend geleiachtig omhulsel wordt voorzien, zette mij op het spoor. Ik meende mij te herinneren zoiets ooit op een hengelsportbeurs in Zwolle te hebben gezien. Het waren de Carp Bait-Powders van Top Secret, ik weet het nog goed. Een noviteit waar toen lang over gesproken is. Sinds kort heeft Top Secret zijn range Bait-Powders met een drietal nieuwe smaken ten behoeve van de witvisserij uitgebreid. Te weten, de lever, worm en de ver de vase variant. Deze drie poeder-dips (op de markt gebracht onder de noemer ”Professional Stipp-Dipp”) voorzien de made of het pinkie niet alleen van een mooi rood(!) geleiachtig jasje, maar geven bovendien in het water ook de nodige prikkels af, waardoor vis tot extra azen wordt aangezet.


Gegevens / eigenschappen
- Top Secret Bait-Powder ”Professional Stipp-Dipp”, is leverbaar in de smaken Leber-Extract (lever), Wurm-Extract (worm) en Zucki-Extract (ver de vase).
- De gelei is helder rood voor de Zuki-, donker rood voor de Wurm- en donkerrood/paarsachtig voor de Leber-variant.
- De gelei houdt lang op aas (blijft zelfs bij licht stromend water langere tijd goed aan het haakaas zitten).
- Geeft een wolk/reukspoor aan smaak- en lokstoffen af (trekt vissen aan en prikkelt deze).
- Op vrijwel iedere aas toepasbaar (zelfs….op een kale haak!).

Toepassing
- Maak het aas vochtig door het even in water te houden.
- Doop het vochtig aas in de Top Secret Bait-Powder.
- Schud het te veel aan poeder af en maak het aas opnieuw vochtig.
- Het aas krijgt nu de mooie rode kleur.
- Doop het natte rode aas opnieuw in de poeder.
- Schud het te veel aan poeder er opnieuw vanaf .
- Het aas is nu klaar voor gebruik, zodra het aas voor de tweede keer met water in aanraking komt zwelt ook de tweede laag poeder op.

Prijs
De Bait-powders van Top Secret zijn in Nederland helaas nooit echt goed doorgebroken. Ik heb dan ook echt moeten zoeken om in het bezit te komen van deze drie nieuwe varianten. Via het internet is het mij uiteindelijk gelukt.

Als of de duivel er mee speelt. Sinds kort heeft de hengelsportzaak van Jan Wagensveld in Rhenoy (daar waar ik regelmatig kom) ze in zijn assortiment opgenomen. De door hem gehanteerde prijs is € 6,95 per potje. Gezien de geringe hoeveelheid poeder welke je per keer nodig hebt (een dergelijk potje gaat hierdoor erg lang mee!), is dit een mijn inziens een reële prijs. Wanneer u geďnteresseerd bent in dit product, vraag er dan naar bij uw hengelsportzaak. Iedere hengelsportzaak die dealer van Top Secret producten is, moet deze Bait-Powders kunnen leveren!

Praktijk
Je hebt wel eens van die momenten dat je merkt dat er bij je haak volop vis voorzichtig aan het azen is. Je krijgt ze maar niet gevangen. Een dergelijk moment had ik enkele weken geleden tijdens een grote viswedstrijd aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ondanks het precies werpen van de korf en het uitermate licht vissen, lukte het maar niet. De vis zat er dat was zeker, maar mooie aanbeten bleven uit. Ik heb toen voor het eerst gebruik gemaakt van de Zuki power-dip. Na een nieuwe verse made aan mijn haak te hebben gezet, heb ik deze op de wijze zoals hierboven beschreven gedipt. Het geheel werd door mij opnieuw secuur ingeworpen. Wat wil…. nog voor ik mijn lijn had strak gedraaid, werd de top van mijn feeder op een brute wijze richting het water getrokken. Alsof er alle vis uit het Amsterdam-Rijnkanaal aan hing, tjonge wat ging mijn feedertop tekeer. Iets later lag er een pracht van een Brasem bij mij in mijn net. Gauw een tweede made op een zelfde manier geprepareerd en ingeworpen. U geloofd het of niet, maar binnen een kwartier lagen er 5 brasems in mijn net. Deze wedstrijd (waarbij meer dan 100 vissers aan het water zaten) werd door mij in mijn vak glansrijk gewonnen. Ook op de Linge heb ik met deze drie nieuwe powder-dips leuke vangsten weten te realiseren. De drie nieuwe varianten van Top Secret Bait Powders zijn wat mij betreft voor witvissend Nederland een noviteit die het gemis van de rood gekleurde maden en pinkies goed compenseert.

Conclusie en... meer informatie

Sinds ik met deze poeders vis, ben ik regelmatig met collega vissers de discussie aangegaan. Is het nou gekleurd aas waar ik mee vis, ja of nee? Collega vissers die vanwege mijn gebruik van de power-dip qua vangsten achterbleven, waren veelal van mening dat dit onder de noemer gekleurd aas moet vallen en bij reglement verboden zou zijn. Zodra ik ze laat zien dat de made gewoon wit blijft en ik betreffend aas alleen een geleiachtig jasje aantrek, worden de meesten stil. De notoire aanhouders maak ik mond dood door en antwoord te vragen op de volgende vraag: ”wanneer ik een zwarte lange jas aantrek, word ik dan soms ook een neger?”

Nee mensen, gebruik het! Ga met deze door geschoten karpertechniek lekker aan de slag. Ga er mee vissen! Het is in mijn ogen immers niets meer of minder dan alle overige geur- en smaakstofjes welke stuk voor stuk geaccepteerd zijn. Ik heb inmiddels met deze bait-powders al heel wat fijne vismomenten mogen beleven en ik ben er zeker van dat er nog vele zullen volgen.

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy