hengelspullen.nl

ADVERTORIAL - Q-baits Smartlink

Vanuit alle hoeken probeer je druk te zetten, maar er is geen beweging in te krijgen. Zo vast als een huis. Je realiseert je dat het een alles of niets poging wordt. Hand op de spoel en zo hard mogelijk trekken waarna je vervolgens een ‘zweepje’ binnendraait. Even lijkt het of de wereld instort. Je meest geliefde, best vangende, niet meer te krijgen plug rust ergens op vier meter diepte.

Bijna elke fanatieke kunstaasvisser kent dit verhaal wel. Vanuit een boot vissen met kunstaas levert niet zoveel problemen op, maar vanaf de kant is de kans op vastzitten erg groot. De firma Q-baits (www.qbaits.nl) heeft een innovatieve oplossing voor dit probleem: de SmartLink.

Het verliezen van pluggen en ander kunstaas is niet alleen frustrerend maar ook erg kostbaar. Er zijn zogenaamde kunstaasredders, maar deze werken niet altijd en zijn met de SmartLink geheel overbodig. Door de SmartLink te gebruiken kan vastzittend kunstaas altijd losgetrokken worden. De SmartLink maakt gebruik van de eigenschappen van Titanium dat een intelligent systeem oplevert dat werkt. Met Smartlink kunt u zelfs in water vissen waar zich veel obstakels bevinden. Dus daar waar de roofvis zich ook vaak bevindt. De SmartLink gaat niet los, zelfs niet met de aller grootste vissen. Indien het kunstaas met SmartLinks vast zit kan het eenvoudig losgetrokken worden zonder dat de visstek verstoord wordt. Het bespaart dus niet alleen veel vistijd maar ook veel geld. De SmartLink kan volgens Q-baits zonder problemen 10 - 20 keer gebruikt worden.

Werkingsmechanisme

Nadat de standaard splitringen van het kunstaas verwijderd zijn en de juiste sterkte SmartLinks gemonteerd zijn, kan u al beginnen met vissen. Zorg er altijd voor dat de sterkte van uw vislijn hoger is dan de sterkte van de SmartLink. Zodra uw kunstaas vastzit, eenvoudig langzaam trekken totdat de SmartLink zich opent en het kunstaas losschiet. Bijvoorbeeld u vist met een vislijn met een breeksterkte van 8 kg, dan kiest u een SmartLink van 6 kg. De verschillende sterktes van de Smartlink hebben een eigen kleurcode, voor directe herkenbaarheid. U kunt met een watervaste stift ook de sterkte van de SmartLink op uw kunstaas noteren. Let erop dat u uw hengel niet overbelast zodat deze niet breekt tijdens het los trekken.

Tim (goedkopervissen.nl) zegt over de Smartlink: Zelf geef ik de voorkeur aan de 14-15 lb Large versie in de kleur rood. Het monteren van de SmartLink is erg eenvoudig en zo gedaan. Ik heb er grote, sterke snoeken mee gevangen en de SmartLinks hebben goed stand gehouden. Ik was aanvankelijk een beetje huiverig om het feit dat de SmartLinks misschien open zouden schieten op het moment dat ik een grote snoek aan het drillen was. Daarentegen schoot de SmartLink wel open op het moment dat ik vastzat en zo raakte ik alleen een dreg kwijt in plaats van mijn volledige plug.

Tim met een mooie snoek gevangen op de Smartlink.

Conclusie en... meer informatie

Meer info: www.qbaits.nl

Goedkoper Vissen

Klik hier om direct te bestellen bij goedkopervissen

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy