hengelspullen.nl

Review: Salmo Slider 10F / 10,0cm / 36 gr Floating

In het voorjaar en het begin van de zomer is de snoek vaak in de hoge waterlagen te vinden. Om Esox dan te verleiden moet je over kunstaas beschikken dat over de juiste actie beschikt. Je kunt natuurlijk voor een 'vertrouwde' plug of spinner kiezen. Wil je echter wat actiever bezig zijn, dan is een jerkbait zoals de Salmo Slider, een leuk stukje kunstaas. Op een mooie woensdagavond in juni met ongeveer 6 tot 14 knopen wind uit het westen hebben wij de Salmo Slider aan een kunstaas-test onderworpen.

Video beelden (Flash 8 video formaat)

De Salmo beschikt over een hele aparte actie die zelfs opvalt boven het wateropervlak. Bij een jerk-beweging vliegt, of beter gezegd, glijdt het stukje kunstaas zijdelings. Opmerkelijk is dat de Slider na deze beweging gewoon doorglijdt met een langzaam afnemende snelheid. De naam 'Slider' is daar waarschijnlijk op gebasseerd. Vooral dit 'doorglijden' maakt het noodzaak dat je bij iedere beweging van je hengeltop contact probeert te blijven houden met het kunstaas. Een iets te harde jerk-beweging zou kunnen betekenen dat je 'slack' in je lijn krijgt waardoor je een eventuele aanbeet niet zult waarnemen. Opletten dus!

Net echt

de snoek in het filmpje heeft onze Slider een aandenken gegeven.

De Salmo die wij hebben getest, is de drijvende versie. Afhankelijk van je jerkbeweging gaat dit kunstaas tot 1.5 meter diep. Deze Salmo Slider is ook verkrijgbaar in een zinkende versie.

Compleet met een mini boekje. Salmo heeft nog meer mooi spul in de aanbieding

De Salmo Slider 10F past in de palm van je hand en is daarmee interessant voor 99% van de snoeken

Ook hebben wij deze jerkbait getest bij het trollen achter de boot. Bij een niet te hoge vaarsnelheid en een vertraagde jerkbeweging krijgt het kunstaas een actie die er zelfs van boven het water onuitstaanbaar uitziet. Wij behaalden het beste resultaat bij ongeveer 2 - 3 kilometer per uur en ongeveer 20 meter achter de boot.

De Slider beschikt over een profiel bij de kiewbogen.

Echt superscherpe haken worden standaard geleverd bij de Salmo Sliders

Mooi kleurverloop

De Slider Floating zit relatief hoog. Als een snoek dieper zit krijgt hij ongeveer dit te zien...

De Salmo Slider klaar om gevist te worden

In deze test hebben wij de Salmo Slider gevist op een Fox Jerkbait hengel met een werpgewicht van 30 tot 45 gram en een Spro Specialist reel. Als onderlijn gebruiken wij de titanium onderlijntjes (7 strand leader, Finn-Tastic Canada) van Pike Master Lures. Dit bleek een goed combinatie te zijn om lekker mee uit de voeten te kunnen en precies te kunnen werpen. De aanbeet van de snoek werd goed gevoeld en de dril was krachtig. De actie werd alleen nog beter door een spinstang van minimaal 25cm bij de Slider te gebruiken. Hierdoor heeft de Slider een 'strakkere' actie dan op het flexibelere fluorocarbon of titanium.

Conclusie en... meer informatie

De Salmo Slider is een jerkbait die niet meer in onze viskist zal missen. Het vissen met deze jerkbait is niet eenvoudig. Een niet geconcentreerde jerkbait beweging zal resulteren in een verkeerde actie van dit kunstaas en dus betekenen dat je geen vis vangt. Echter, heb je de juiste jerk-slag te pakken, dan zal dit een mooie krachtige aanbeet van onze vriend(in) Esox tot gevolg hebben. De prijs van de Slider ligt rond de 13 euro. De Slider is verkrijgbaar bij de winkels op hengelspullen.nl.

Hengelspullen.nl Score: zeer goed

Meer infomatie over Salmo:
Salmo website
Salmo in 2006

Deze review is mogelijk gemaakt door:
Siep Tensen

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy