hengelspullen.nl

Bedrijfsreview De Hengelsport Reus Drempt

Door Bouke - Vandaag gaat de reis naar Drempt, een fantastisch mooi dorpje in de achterhoek, met als doel “De Hengelsport Reus”. Om minimaal last van het fileverkeer te hebben, heb ik tussen 10.00 en 10.30 uur met Paul Uffing (directeur/eigenaar) afgesproken. Eenmaal aangekomen neem ik direct een aantal foto’s van de entree en het enorm grote logo dat als een heuse eyecatcher aan de gevel is bevestigd. Ondanks het feit dat op maandagochtend de zaak officieel gesloten is, ging voor mij de deur open.

Al gauw zat ik samen met Paul in zijn kantoor aan de koffie. Na wat heen en weer te hebben gepraat begon ik met het stellen van gerichte vragen. Paul wist mij te vertellen dat zijn hengelspeciaalzaak naast de verkoop van hengelspullen, zich in de loop van de jaren heeft ontpopt als een heuse ambassadeur voor de hengelsport. Niet alleen deze winkel, maar zeker ook de successen van het door hun gesponsorde wedstrijdteam hebben de Achterhoek op hengelsportgebied op de kaart gezet. De Hengelsport Reus is dan ook niet zo maar een hengelsportzaak, het is een zaak met allure.

De Hengelsportreus

Het waren Henk de Reus (in het verleden een wedstrijdvisser van formaat) en zijn zwager Paul Uffing (koppelpartner en de man met kennis van de detailhandel), welke rond 1990 besloten onder de naam “De Hengelsport Reus” in Drempt een hengelspeciaalzaak te beginnen. Dat deze samenwerking succesvol was, merk je wanneer je deze zaak binnen gaat. Met ruim 750 mtr² winkelgenot, verdeeld over een tweetal verdiepingen en een meer dan uitgebreid assortiment, is deze speciaalzaak absoluut een bezoek waard. Met enthousiaste jonge vissers als personeel en een werkgever die bereid is te investeren in het optimaal houden van deze kennis, wordt je als klant niet alleen vakkundig te woord gestaan, maar vindt je over heel de zaak verspreid allerlei nieuwtjes op visserijgebied.

Zo werd ik verrast door o.a. een roze werpmolen van het merk Okuma, met de naam feme fatal. Speciaal op de markt gebracht voor de vrouwelijke vissers onder ons. Shimano met een compleet nieuwe karpermolen waarvan het huis vervaardigd is uit magnesium. Slaapzakken voor karpervissers voorzien van nekkraag en uitritsbare flappen (ten behoeve van je handen/armen). Carp Porter met een elektrisch aangedreven trolly. De compleet nieuwe serie kunstvissen van het merk Strike Pro en de door Spo recent op de markt gebrachte serie kunstvisjes voor het expliciet vissen op roofblei. Er wordt in de landelijke visbladen wel eens iets geschreven over het vissen met een zogenaamde centerpin. Mensen reizen stad en land af. Wat blijkt, een goede centerpin is vrijwel nergens te koop. Wat wil….. u raad het, bij De Hengelsport Reus lagen er maar liefst twee in de vitrine! Chapeau, een zo uitgebreid assortiment ben ik tot op heden vrijwel nergens tegengekomen. Niets is te gek of Paul Uffing heeft het opgenomen in zijn assortiment.

Vanwege een chronische aandoening, heeft Henk op medisch advies per 1 januari j.l. besloten zich terug te trekken en het rustiger aan te gaan doen. Paul heeft hierdoor vrijwel alle werkzaamheden van Henk overgenomen. Met recht zeg ik vrijwel, want een hengelsporter als Henk, laat zich niet zomaar uit het veld slaan. In De Hengelsport Reus is een kantoor met daarin een balie ingericht als een heus service center. Deze plek, waar reparaties en onderhoud aan allerlei hengelspullen plaatsvindt, zal door Henk worden bemand. Niet alleen het repareren, nakijken en het van nieuw vet voorzien van werpmolens, ook hengeldelen en ander materiaal wat te repareren is wordt hier aan Henk toe vertrouwd. Dat dit werkt blijkt alleen al uit het feit dat De Hengelsport Reus officieel Shimano Service Center is. Ze hebben het druk, want steeds meer vissers geven net als hun auto jaarlijks hun kostbare werpmolens een servicebeurt. Voor een luttel bedrag van ca. € 10,= wordt niet alleen de molen nagekeken, ook wordt de slip (een stel schijven met daar tussen speciaal vet) en alle andere belangrijke onderdelen, van nieuw vet voorzien. De levensduur en direct daaraan gekoppeld het hengelplezier wordt hierdoor aanzienlijk verlengt.

Pratend over vers aas, hoe vaak dit wordt geleverd (wekelijks) en het zelf afcasteren wordt ik opnieuw verrast. De Hengelsport Reus heeft in de loop van tijd een manier ontwikkeld waarbij casters worden geconserveerd! Casters zijn hierdoor niet alleen langer houdbaar, ook kan er beter op de wel eens wisselende vraag worden ingespeeld. Dat dit werkt blijkt uit de enorme hoeveelheid welke wekelijks in het hoogseizoen wordt verkocht (zo’n 50 á 60 liter). Volgens Paul zijn de geconserveerde casters na ze goed met vers water af te hebben gespoeld net zo goed als verse. Natuurlijk blijven er altijd vissers die sec en alleen maar met verse willen vissen. De Hengelsport Reus blijft ook deze groep vissers van verse casters voorzien, zij het dat deze natuurlijk wel ruim van te voren moeten worden besteld. Als wedstrijdvisser ben ik kritisch als het om vers aas gaat. Ik heb dan ook tijdens mijn bezoek een aantal geconserveerde casters tussen mijn vingers kapot gewreven, er goed aan geroken en bestudeerd, mij viel niets op. Gezien de enorme hoeveelheid casters die jaarlijks op deze wijze wordt afgezet, denk ik dat het werkt. Het is iets revolutionairs dat mijns inziens meerdere hengelspeciaalzaken zouden moeten doen. De casters zijn hierdoor immers ook voor de sportvisser beter en langer te bewaren.

Ook sponsoring is De Hengelsport Reus niet vreemd. Iedere visser heeft immers wel eens iets over het succesvolle wedstrijdteam van De Hengelsport Reus gehoord. Drie jaar geleden werd dit team zelfs team van het jaar. Wanneer je als team alle andere landelijke wedstrijdteams achter je weet te houden, dan heb je wat in je mars. Je moet niet alleen goed kunnen vissen, ook het materiaal (gesponsord door Paul en Henk, waarbij geholpen door Sensas en Maver) dient van sublieme kwaliteit te zijn. Ook de lokale vis- en federatiewedstrijden voor de jeugd, draagt De Hengelsport Reus een warm hart toe. Deze worden niet alleen waar nodig van leuke prijsjes voorzien, ook zijn de jeugdvissertjes tijdens hun federatiewedstrijd verzekerd van vers aas (maden en ook hier weer de geconserveerde casters).

De Hengelsport Reus, is een hengelspeciaalzaak die gezien moet worden als een grote winkel met een zogenaamde regiofunctie. Met een tal van activiteiten weet Paul ieder jaar opnieuw hun doelgroep te bereiken. Zo is de maand oktober bijvoorbeeld vaste opruimingsmaand. Tijdens het EK en WK-voetbal hanteert deze hengelspeciaalzaak een kortingspercentage (geldend voor alle artikelen), dat naarmate het Nederlands elftal presteert, groeit. Deze laatste actie, daar is Paul de vorige WK mee begonnen. Het leuke is volgens Paul dat klanten hier leuke kortingen mee kunnen behalen….maar zo vervolgd hij, wanneer Nederland uit de race is vervalt alles. Klanten die te lang wachten op een mogelijk nog hogere korting, kunnen hierdoor van de koude kermis thuis komen. Dat dit soort acties in combinatie met een ruim aanbod, goede service en aftersales werkt, blijkt uit het gebied waaruit vissers naar Drempt komen. Met klanten komend uit de streek die ongeveer afgebakend wordt door de plaatsen Zutphen, Doetinchem en Arnhem, is De Hengelsport Reus meer dan een regionaal begrip.


diverse prijzen

het magazijn

de reparatieafdeling

diverse werphengels

hengels

grote keus aan werpmolens

Shimano molens met magnesium body

Okuma molen voor de vrouwelijke visser

Vispakken en visvinders

strechers en slaapzakken voor de karpervissers

karperhengels

Bivy's

karpertrolleys

klein materiaal voor de karpervisserij

bolies en benodigheden

Bivy slippers en voer

haakjes voor de witvisserij

zitkisten

smaak- en geurstoffen

voer- en smaakstoffen

partikels en leefnetten

casters zeven

dobbers

vaste stokken

kunstaas van Strike Pro

kunstaasdozen en Shads van Henk Simonz

kunstaas van Rapala

Roofvisspullen

pilkers voor het zeevissen

Conclusie en... meer informatie

Zoals altijd, gaat de tijd snel, zeker wanneer je het naar je zin hebt. Voor ik het wist was het na 13.00 uur en ging de winkel open. Met de eerste klanten inmiddels in zijn winkel stelde ik Paul de laatste vraag. Waar zit de kracht van dit succes? Met een lach op zijn gezicht gaf hij mij zijn hand en antwoordde hij dat dit te wijten was aan een viertal factoren. In eerste instantie de assortimentsopbouw, ten tweede het voorraadniveau als derde en volgens Paul heel belangrijk de aftersales. Als laatste en vierde punt noemde hij zijn advies. Op mijn vraag of hij mij daar een voorbeeld van kon geven vertelde hij mij dat de oudere vissers vroeger allemaal begonnen zijn met een bamboestok, een tuigje en als het mee zat een snee brood. Van deze groep vissers, zijn de gene die plezier kregen in het vissen langzaam gegroeid qua kennis en materiaal tot hetgeen ze vandaag zijn en/of hebben. De jeugd van tegenwoordig slaat deze “groei”- periode over en komt bij mij voor een complete vis uitrusting. Hier ligt mijn kracht, vervolgt hij, natuurlijk verkoop ik graag maar een goed advies is in deze het best.

Voor overige informatie verwijs ik u naar de website van De Hengelsport Reus : www.dehengelsportreus.nll

Openingstijden: Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Winkelbezoek Hotspot Fishing Rijpwetering

(16-9-2014)

review angling

TIP van Hengelspullen: Hengelsportmekka, 500m2 hengelsportplezier

(17-8-2011)

review angling

Nieuwe webshop Eurotackle

(23-6-2011)

review angling

Kerstopruiming en evenementen bij de Hengeldiscount Gigant

(8-12-2010)

review angling

Bedrijfsreview De Hengelsport Reus Drempt

(17-2-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy