hengelspullen.nl

Review Korum S3 haken door Frans

Al zoekend in de eerste maanden naar barbeel en naar geschikt materiaal, probeer je diverse merken en dingen uit. Doordat je de spullen gebruikt, kom je er langzaam maar zeker achter wat voor jou en vissend op deze vis en rivier het beste is. Ik wil daarmee zeggen dat wat ik goed vind niet heilig is. Het is mijn ervaring, gebruikt op mijn manier, op mijn water. Er zullen echt wel diverse andere manieren zijn, andere merken.

Iedereen heeft toch wel een eigen kijk en visie of benadering wat vissen betreft. Ik geef op deze manier alleen maar een goede basis aan. Ben je ermee tevreden, blijf je vissen op die manier. En ben je net als ik een avonturier op visgebied, dan kun je vanuit de aangegeven basis verder werken naar een manier van vissen die bij je past en waarbij je je goed voelt. En daar draait het om in de viswereld, vertrouwen.

Ik ga dus nu niet opnoemen wat ik allemaal al gebruikt en geprobeerd heb. Ik wil je nu alleen maar deelgenoot maken van mijn ervaringen. En deze keer is dat mijn keuze voor de Korum S3 haak, voor het vissen op barbeel. Waarom deze haak? De haak heeft een volledig gesloten oog. Groot voordeel hiervan is minder kans op beschadiging van de lijn, omdat er nergens scherpe randen of uiteinde aan zitten. De lijn kan vrij bewogen worden. Het tweede grote voordeel is de kleine maar o zo belangrijke knik van het oogje ten opzichte van de steel. Dit is 12 graden, en net voldoende om de haak beter te kunnen zetten na een aanbeet. Als het ware zoekt de haakpunt meteen het vlees op van de vissenbek. Het is maar een beetje, maar net precies genoeg om net die ene beet niet te hoeven missen. De haak is gemaakt van hoogwaardig carbonstaal, en voorzien van een teflonlaag. Het nut van deze teflonlaag is om glinstering onder water te voorkomen. De haak heeft verder een goede bocht, die precies past voor visserij op barbeel, is sterk, niet te dik en ook niet te dun. Voor mij gewoon de perfecte haak voor de visserij op de waal. Sinds ik vis met de haken van Korum heb ik nog minder missers gehad.

Ik gebruik de haak altijd in combinatie met een hair. Ik ben tot deze manier van vissen gekomen omdat ik in het begin veel missers had. Ik had er dagen bij dat ik bijna 25 beten per uur had, en er daarvan 4-5 kon verzilveren. De haak verstopte ik in het aas, en op deze manier sla je gewoon vaak mis, omdat de haak niet genoeg uit het aas komt. Toen ik daarna in aanraking kwam met een karpervisser en hij mij de hair manier uitlegde, heb ik die toegepast. De theorie stond mij wel aan. En het resultaat was ook meteen duidelijk zichtbaar. 90% van de aanbeten werden meteen verzilverd. Het aantal beten werd wel minder, maar dat kwam ook doordat je de vis meteen haakte, en deze eigenlijk geen tweede kans krijgt om van het aas te snoepen. De haak zit steevast vooraan in de lip. En daar hoort hij ook thuis. De lippen van een barbeel ( en trouwens een karper ook) zijn wat dik, stug en rubberachtig. Eén maal een haak goed gezet levert dat ook geen lossers meer op. Deze Korum S3 haken zijn voorzien van een scherpe punt, voorzien van een klein weerhaakje. En zéér belangrijk…de haak blijft scherp. Ook na het vangen van een paar vissen, en niet onbelangrijk na een paar uur gegeseld te zijn door het water en de bodem van de waal.

De maten van de Korum S3 serie die ik gebruik zijn 10 , 12 en 14. 10 als de vis goed los is, en 14 als het was moeilijker gaat. Met maat 12 kun je mooi spelen met de grootte van het aas, onderlijn dikte en kun je diverse kanten op. Korum heeft diverse soorten haken in diverse diktes en groottes. Voor ieder wat wils, de S3 serie is dat voor mij. Nog een tip om te controleren of de haak goed geknoopt is. Laat de lijn met daaraan de haak over de bovenkant van je hand hangen. Daarna trek je de haak richting je hand. Zodra de haak je hand raakt zie je die meteen in je vlees pakken. Gebeurd dit niet probeer je het nogmaals. Glijdt de haak de 2e keer weer over je hand mee, knip dan de lijn meteen los en knoop de haak opnieuw. Het kan zijn dat je net te weinig wikkelingen gemaakt hebt voor die haak. Let wel…elke haak is anders, het hoeft niet zo te zijn dat elke haak voorzien moet zijn van 6 of 7 wikkelingen. Ik controleer dus ook elke geknoopte haak en sluit hierdoor risico van missers weer een beetje uit.

Bijna binnen..

77 cm

Conclusie en... meer informatie

Korum haken zijn te verkrijgen in de betere hengelsport en dierenspeciaalzaken. De richtprijs is 5,95 euro voor een zakje van 10 stuks.

Meer info over deze haak: http://www.korum.co.uk/hooks.html

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy