hengelspullen.nl

Review Matchcraft Grijzebox (Mini) door Bouke

Alsof ik met een attachékoffer naar mijn visstek loop, zo handig en eenvoudig laat zich de kleine grijze box van Matchcraft mee naar het water nemen. De boxen van Matchcraft bevestig je vanwege hun nieuwe universele klemsysteem, op eenvoudige wijze aan je visplateau. Dit vernieuwde klemsysteem volstaat, waardoor extra aluminium poten waarmee je normaal gesproken zo’n grijzebox aan de achterzijde extra steun geeft, overbodig zijn geworden. Niet langer het geklungel en gesleep van extra poten. Dankzij dit vernieuwde klemsysteem, hangen deze bakken ondanks hun inhoud stevig en vrijwel niet door.

Als fervent visser had ik altijd een flink bijzetplateau aan een van de poten van mijn viskist bevestigd, met daarop uitgestald alles wat maar te maken had met aas. Niet alleen mijn maden, casters en wormen, maar ook deeg, smeerseltjes alsmede wat hulpmiddeltjes voor een juiste presentatie van mijn aas. Het was altijd wat, scheen de zon te hard dan droogde het deeg uit en hadden mijn maden flink te lijden. Regende het, dan was niet alleen alles nat, ook zat in een mum van tijd alles onder de krioelende maden. Doordat zo’n bijzetplateau vrijwel geen opstaande rand kent, viel vanwege het snelle handelen regelmatig van alles in het water. Was het niet de hakensteker, dan was het wel het pijlloodje……… het was altijd wat en…….veelal voorgoed kwijt. Gelukkig behoort dit alles bij mij, vanwege het gebruik van zo’n grijzebox of bak, zoals ze ook wel worden genoemd, tot het verleden. Bij zonnig weer plaats ik mijn box dusdanig dat een half openstaande deksel voor voldoende schaduw zorgt. Bij eventuele regen sluit je de deksel direct nadat ik mijn haak opnieuw heb beaasd (alles in de box blijft hierdoor lekker droog). Dat dit werkt blijkt uit het groeiend aantal boxen dat aan de waterkant terug te vinden is.

Daarnaast is het natuurlijk erg gemakkelijk, wanneer je alles netjes bij elkaar in een deugdelijke bak zo in een keer aan je plateau kan bevestigen. Niet meer het gezoek naar je aaspotje voor op de top van je hengel, de aasdropper (handig bij de havenvisserij) of bijvoorbeeld de vaseline voor aan de antenne van je dobber. Nee alles direct binnen handbereik en dus direct inzetbaar. Tijdens viswedstrijden zie ik vissers wel eens kijken wanneer ik als gevolg van bijvoorbeeld het inzetten van mijn aasdropper vis weet te vangen. Ongeduldig zitten ze dan op hun kist heen en weer te schuiven. Ze zouden een dergelijk iets ook wel uit hun kist willen pakken, maar het feit dat het niet direct voor het grijpen ligt (veelal moeten ze van de viskist af om een dergelijk iets te pakken), weerhoud ze hiervan.

Matchcraft heeft met behulp van zijn nieuw type bevestiging (een een-punts bevestiging voor de kleine- en een twee-punts voor de grote bakken), zijn boxen zo geconstrueerd dat extra aluminium poten aan de achterzijde overbodig zijn geworden. Hierdoor zijn de grijze boxen van Matchcraft ten opzichte van alle overige bakken (die van de collega concurrent) direct ca € 25,= voordeliger in aanschaf geworden. Dit voordeliger worden in de aanschaf, zal ik toelichten. Wat wil, alle te koop aangeboden boxen zijn normaliter geprijsd exclusief de twee extra benodigde aluminium poten. Wil je een dergelijke bak gebruiken, dan dien je tegelijkertijd een tweetal aluminium poten extra aan te schaffen (ca. € 25,=). Daarnaast is Matchcraft een van de weinige merken met een kleine grijze box. Dat je van een dergelijke kleine box al veel plezier kan hebben, getuigen de foto’s (een kleintje, met het comfort en gemak van een grote).

Gegevens

De grijze bakken van Matchcraft zijn verkrijgbaar in een tweetal modellen:

- Klein, met 1 bevestigings punt, afmetingen binnenkant: 36,5 x 26,5 x 11,5cm. (lxbxh), heeft een beugel waarmee de klep op verschillende standen vastgezet kan worden. Adviesprijs ca. € 52,50.
- Groot, met 2 bevestigings punten, afmetingen binnenkant: 56,5 x 36,5 x 11,5cm. (lxbxh).

Een dergelijke box wordt geleverd met een verstelbaar onderframe, waardoor deze op vrijwel ieder vis plateau te bevestigen is. Heeft twee beugels waarmee de klep op verschillende standen vastgezet kan worden. Adviesprijs ca. € 115,00.

Beide type bakken zijn voorzien van het nieuw universele klemsyteem. Hierdoor is het tevens mogelijk deze boxen deugdelijk aan viskisten met poten zoals gebruikelijk bij o.a. Rive, Milo en bijvoorbeeld Preston te bevestigen.

Conclusie en... meer informatie

Vanwege het nieuwe universele klemsysteem, monteer je de grijze bakken van Matchcraft gemakkelijk aan vrijwel ieder visplateau. Surfend over het internet kom ik wel eens van die kleine aasparaplutjes tegen. Ze doen mij altijd denken aan paraplutjes zoals jonge ouders die veelal aan hun kinderwagen hebben bevestigd. Voor zon ideaal, maar ach wee, laat het niet gaan regenen! Vanwege de wind die vrijwel iedere bui met zich meebrengt, zult u constant met uw aandacht bij uw aasparaplutje zijn. Dit terwijl iedere visser vissend met zo’n grijze bak de deksel sluit en zijn aandacht volledig op zijn hengel en dobber gefocust kan houden. Ik verzeker u, dit laatste geniet mijn voorkeur.

Deze boxen (zowel mini als maxi uitvoering) zijn te koop of te bestellen bij alle vaste verkooppunten van Mathcraft (kijk op www.matchcraft.nl voor de aangesloten verkooppunten).

Met dank aan Matchcraft

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy