hengelspullen.nl

Review Korum lichtgewicht stoel door Frans

De laatste 2 jaar vis ik eigenlijk alleen nog maar op de waal. Ik heb daar de barbeel ontdekt en ben helemaal in de ban van die sterke spierbundel. Voor mij is dit de ultieme visserij. Om deze barbeel goed aan zijn schubben te komen in het belangrijk dat je makkelijk mobiel bent. Dat houdt in makkelijk je spullen bijeen kunt pakken, om weer te verkassen naar een volgende krib. Het moet dus allemaal klein bepakt zijn, licht en makkelijk te vervoeren.

Als je zo aan het kribhoppen bent is het belangrijk dat je ook eens goed en makkelijk kunt zitten. Ik had al in diverse zaken rondgekeken naar geschikte stoelen voor mij, maar kon ze eigenlijk niet vinden. Daarom heb ik tot voor kort altijd een licht tuinstoel mee genomen. Maar…deze stoel kon je nooit recht neer zetten, of goed stabiel .De kribben van de waal zijn soms net onherbergzame bergjes, met diepe dalen, kloven en hoogliggende basaltblokken. En ik moet zeggen ik stel wat eisen aan een eventuele stoel. Hij moet licht zijn, draagbaar en stabiel neer te zetten. En wat ook belangrijk is, na een buitje snel droog.

Tijdens mijn bezoek aan de beurs in Utrecht kwam ik in de stand van Korum / Preston Inovations een Engelsman tegen die ook een verwoed barbeelvisser bleek te zijn. In de stand stonden wat spullen die hij mee had mogen ontwikkelen voor de Engelse lijn. Daar stond ook een mooie stoel tussen. Na het horen van mijn verhaal naar wat ik zocht kwam hij met een luie karperstoel aanzetten.  Deze had ik al enkele gezien maar geen van allen voldeed voor mijn zwakke rug. Hij kon me verzekeren dat deze wel voldeed. In no time  werd de stoel klaargezet en kon ik plaatsnemen.

Inderdaad ik moest toegeven de stoel zat lekker, comfortabel, breed draagvlak onder de benen. Maar wat belangrijker was, je stond meteen op je benen, als je ging staan.  Je hoeft geen kracht te zetten vanuit je rug.  De poten van de stoel zijn verstelbaar in hoogte, zodat het net is of je in een gewone stoel zit. Met het opstaan helemaal geen moeite. In deze stoel zit je niet zo onderuit gezakt als de meeste karperstoelen. Dat kan wel….kwestie van de poten verstellen.

En voor punt twee, makkelijk hanteerbaar en moeiteloos mee te nemen?? Ook zeer geslaagd. De poten zijn inklapbaar, het onderstel ook nog eens, en de zitting is ook weer in twee gedeeltes. En belangrijk…de stoel heeft ook een lange draagriem, zodat hij makkelijk te vervoeren is om je nek.
De stoel is voorzien van vierkante poten, waarop diverse uibouwmogelijkheden zijn. Zo is er ruimte voor hengelsteunen, aasplateau, voerbak, noem maar op. Voor mij als barbeelvisser niet interessant, maar wel mooi om te weten.

De stoel is bekleed met een sneldrogende nylonstof, welke voorzien is van mazen. Met een beetje wind is de stoel tijdens de duur van een dril al droog !!

Enkele praktische weetjes van de stoel:
Gewicht 4 kg
Maximale verstelbaarheid poten, 45 cm
Breedte stoel 48 cm
Hoogte rugsteun  59 cm
De stoel kan een draaggewicht hebben van 115 kilo.
Het frame bestaat uit gecoat aluminium, de verstelbare bussen voorzien van een stevige knop, zodat aandraaien makkelijk is. De stoel heeft gewoon een heel stoere uitstraling.

Speciaal voor de liefhebbers met oog voor detail. In combinatie met de rugtas van Korum  (de Ruckbag) is de stoel samen met de rugtas te vervoeren. De rugtas heeft 2 speciale haakjes die je kunt klemmen in de stangen van de stoel, waardoor je 1 compacte massa hebt, die je gemakkelijk kunt dragen op je rug.

lekker compleet

lekker compleet

brede draagriem

brede draagriem

Compact te vervoeren

Compact te vervoeren

Staat altijd goed

Staat altijd goed

Snel drogend materiaal

Snel drogend materiaal

robuust

robuust

stevig en stabiel

stevig en stabiel

makkelijke klem

Makkelijke klem<

Makkelijk verstelbaar

Makkelijk verstelbaar

Stevige verbindingen

Stevige verbindingen

Stevige grip

Stevige grip

Verstelbare poot

Verstelbare poot

poot

De achterste poot van dichtbij

brede flexibele voet

Brede flexibele voet

Perfect toch

Perfect toch!

Conclusie en... meer informatie

Dan naar de praktijk. De stoel neem t niet veel ruimt in beslag in de auto. Lopend naar de visstek heb ik de stoel met de brede draagriem om mijn nek gehangen, leunend op 1 schouder. Deze riem is verstelbaar in lengte. Met al mijn spullen op en om me heen loop ik richting de kribben van de waal. Daar aangekomen zoek ik een geschikte plaats uit en plaats de stoel op de basaltkeien. Met de uitschuifbare poten is dat een fluitje van een cent. Het is net een plateau!! De stoel staat als een huis, stevig, en mooi op hoogte. Na het installeren van de rest van mijn spullen neem ik plaats op de stoel en leg beide uiteinde van de hengels op de steunruimte van de poten. Op die manier kan ik makkelijk bij de molens om op die manier mijn aasaanbieding te beïnvloeden. Bij een beet sla ik rustig aan, sta op uit mijn stoel en dril de barbeel rustig naar de kant van het water. Een minuut of 5 later win ik de strijd met de spierbundel en na enige aarzeling komt de barbeel richting schepnet. Het barbeelseizoen is weer geopend….ik kan er soms rustig bij gaan zitten………

Uw barbeel-reviewer: Frans Vogels

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy