hengelspullen.nl

De Spro waterdichte leefnettas, door Bouke

Ik denk dat de meeste vissers er wel eens mee zijn geconfronteerd, het feit dat de auto na een keer lekker te hebben gevist, wat minder fris ruikt. Zondags, onderweg naar je schoonmoeder krijg je van je vrouw opnieuw te horen dat je liefhebberij stinkt en dat wanneer het niet anders kan, je in het vervolg de auto maar thuis moet laten. Vooral vissers die regelmatig een nog niet geheel droog leefnet achter in hun auto mee naar huis nemen, weten waar ik over praat.

Verwijten, kwade koppen en dan nog liefst een stel van die kleine koters die in deze partij voor moeder de vrouw kiezen, maken het geheel compleet. Gelukkig is Spro dit jaar met de Team waterproof insert op de markt gekomen, een waterdichte leefnettas, waarmee de verspreiding van geur en vocht tot het verleden behoort.

Team waterproof insert

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere leefnettas aan de binnenzijde wel iets van kunststof, waardoor water in eerste instantie niet of nauwelijks naar buiten lekt. Door het veelvuldig gebruik, alsmede het feit dat met dergelijke tassen niet altijd even netjes wordt omgesprongen, heeft een dergelijke dunne kunststof binnenvoering veel te lijden. Was een dergelijke leefnettas al niet lek vanwege het feit dat men de losse onderdelen zonder pardon aan elkaar heeft genaaid (stiknaden) , dan lekt deze wel na een paar keer te zijn gebruikt. Dit is dikwijls het begin van de hierboven geschetste ellende. De tas is voor de rest nog goed en aan vervanging wordt simpelweg nog niet gedacht.

Bij de nieuwe serie Team- vistassen, welke Spro dit jaar op de markt heeft gebracht, heeft men hier rekening mee gehouden, door stevige, waterdichte leefnettassen in het assortiment op te nemen (zowel rond als rechthoekig, zie tevens http://www.spro.nl/catalogus2008/nl/pdf/352.pdf) . Geen fragiel kuststof dat op voorhand al lekt, maar stevig gevulkaniseerd (versmolten) kunststof waarbij het waterproof zijn wordt gegarandeerd. Deze tassen kunnen op zich worden gebruikt, maar passen ook als binnentas (insert) in de door Spro speciaal daarvoor ontworpen Team leefnettassen.

Gegevens

- Zowel verkrijgbaar in ronde als rechthoekige uitvoering
- Beide zijn in een dubbelvaks uitvoering(twee afsluitbare opbergvakken)
- Alleen de kunststofrits is gestikt, rest gevulkaniseerd (versmolten)
- Duurzaam materiaal gebruikt, dik (stevig) kunststof.
- Grote (lange) ritsen. Het leefnet eruit halen en terug doen gaat hierdoor gemakkelijk.
- Handvaten hebben een schuimrubber verdikking (draagcomfort)
- Zijn uitgevoerd in een sportieve blauwe kleur.
- Adviesprijs voor zowel rond als rechthoekig € 39,90
- Maat ronde uitvoering ϕ 65 cm
- Maat rechthoekige uitvoering 65 bij 55 cm

de tas

voorkant tas

bovenkant tas

open

ritsen

greep

verwerking

Praktijk

Dit is (kan ik u verzekeren) veelal het leukste gedeelte van een review. Met betreffend materiaal naar het water en lekker testen en uitproberen. Met een stel leuke actie foto’s, die ik op zo’n moment maakt, probeer ik iedere review af te sluiten. Maar wat te doen en wat te fotograferen bij een waterdichte leefnettas?

Wat wil……. De wijk waar ik woon wordt gedeeltelijk afgebakend door een brede wetering. Zoals vaak het geval, bulkt het in zulke watertjes veelal van de vis. Ook dit stukje water aan de Zeven Kastelenlaan in Deil herbergt een pracht populatie (zelfs het bittervoorntje wordt hier regelmatig gevangen). Op van die onbewaakte momenten dat ik nog een uurtje over heb, ga ik graag met mijn hengeltje, leefnet en een krukje naar deze wetering om lekker ongecompliceerd simpelweg wat visjes te vangen. Niets is zo leuk om na afloop samen met wat kinderen (er komen er altijd wel een paar kijken) nog even na te genieten van de op dat moment gerealiseerde vangst. Zo ook afgelopen week. Na een dik uur te hebben gevist was het tijd voor mij om naar huis te gaan. Het leefnet was door mij al gelicht toen een man op mij kwam afgelopen met de vraag of hij een paar visjes kon krijgen voor in een aan zijn tuin grenzende stoot welke hij aan beide kanten had afgezet. Nou doe ik daar nooit echt moeilijk over. Maar wat als men vergeten is iets mee te nemen om betreffende visjes in te vervoeren? U raadt het al…… met wat water in mijn waterdichte leefnetzat (tevens de ultieme test) ging betreffende man trots als een pauw met zijn visjes naar huis. Twee minuten later kreeg ik de leefnettas netjes afgedroogd terug. Aan de lach van de man kon ik zien dat de visjes de overtocht goed hadden doorstaan.

vissen

vis

test

test

Conclusie en... meer informatie

Dat het Spro is gelukt, het nuttige met het aangename te combineren staat met deze range waterdichte leefnettassen als een paal boven water. Zelf gebruik ik deze tas inmiddels meerde weken en ik kan u verzekeren tot groot genoegen van mijn vrouw. Het is mijns inziens dan ook een schot in de roos. Het niet langer lekken van water en geurtjes, zal er zeker toe bijdragen dat het aantal vrouwen die de hobby van hun man weten te waarderen explosief zal groeien. Mocht u op kort termijn tot aanschaf van een nieuwe leefnettas overgaan, adviseer ik u de Team waterproof insert zeker in overweging te nemen.

Met dank aan De Hengelsport Reus Drempt.

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy