hengelspullen.nl

Review Matchcraft Fishingtackle Feedersteun

Feederen, een manier van witvissen welke ik samen met het vissen met de vaste hengel het liefst beoefen. Het wachten tot dat de top van de feeder de eerste aanbeet doorgeeft, is voor mij keer op keer een belevenis. Het is voor mij de uitgesproken wijze van vissen, voor de soms wat verder wegliggende vis. Het belang van een goede feederhengel en molen (afgestemd op het type water en de afstand welke je moet overbruggen) spreekt voor zich. Een goede feedersteun daarentegen; daar wil het helaas nog wel eens aan ontbreken.

De steun is niet goed te verstellen, heeft niet de juiste lengte of verstoord de beetregistratie. Vooral dit laatste is bij kleine en heel voorzichtige aanbeten funest.

De Matchcraft Feedersteun

Gecharmeerd van het robuuste werk zoals door mij gezien tijdens mijn bedrijfsbezoek aan Matchcraft Fishingtackle (zie hiervoor  http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=119), viel mijn oog op een feedersteun. Deze steun, voorzien van het voor Matchcraft  nieuwe universele klemsysteem, is door mij gedurende een langere tijd uitgetest. In eerste instantie als feedersteun en later bij de havenvisserij (wanneer voorop voorzien van een kleine v-rol) als steun voor de vaste hengel (een soort pole support). Klasse, dat je deze feedersteun met een kleine aanpassing zo divers in kan zetten. De wijze waarop de feedersteun van Matchcraft aan je plateau bevestigd wordt is ronduit goed. Ondanks flinke wind en/of het vissen in verschillende typen stromend water gaven deze geen krimp. Zonder extra accessoires (welke allemaal mee naar de waterkant moeten worden gesleept) was deze steun vlot in allerlei standen te monteren. Ook de aluminium bus aan het eind van de steun, waar de wokkel of feeder support op gedraaid dient te worden, kan gemakkelijk versteld worden. Hierdoor staat het accessoir altijd in een voor de visser meest ideale hoek. De Feedersteun, welke vervaardigd is uit stevig vierkant aluminium kokerprofiel, is waar nodig met roestvrijstalen bouten en moeren afgemonteerd. Dit alles in combinatie met stevig hard kunststof, maakt het geheel tot een sterk en duurzaam stuk gereedschap.

Gegevens

- Lengte in elkaar geschoven 110 cm.
- Lengte maximaal uitgeschoven  190 cm.
- Aluminium koker ( 2,5 cm bij 2,5 cm) 2mm dik.
- Inschuifbaar gedeelte aluminiumkoker (2,0cm bij 2,0 cm) 2 mm dik.
- Eind aluminium as rond 1,6 cm lengte 3,5 cm met universele tap voor allerlei hulpmiddelen.
- Twee scharnierende zwart kunststof  universele klemstukken.
- Afgemonteerd met roestvrijstalen bouten en moeren.
- Stevige sterknoppen om e.e.a. te verstellen en goed vast te zetten.

Prijs

Deze feedersteunen zijn te koop of te bestellen bij alle vaste verkooppunten van Mathcraft Fishingtackle (kijk op www.matchcraft.nl voor de aangesloten verkooppunten). De adviesprijs bedraagt ca. € 50,=.

Praktijk:

Na een halfjaar deze steun intensief te hebben gebruikt, heeft hij redelijk wat water gezien. Variërend van hard stromende rivieren (de Waal en Lek) tot aan stilstaand stadswater. Ook tijdens de havenvisserij in de winter heeft deze steun als “pole-support”mij goed geholpen. Het relaxed wegleggen van je hengel en toch binnen handbereik om direct te kunnen reageren, is een pracht manier om aan die mooie bakken van wintervoorn te komen. Nu kan ik hier een mooi verhaal over schrijven dat ik keer op keer ingespannen zit te wachten tot dat de top uiteindelijk prachtig tikkend richting het water krom getrokken wordt. Maar mooie foto’s met vangsten zoals recent door mij met deze steun gerealiseerd zeggen waarschijnlijk meer dan 1000 secuur gekozen woorden.

Conclusie en... meer informatie

Goedkoop is duurkoop, ja ook ik (helaas) trap daar wel eens in. Na een tweetal goedkope feedersteunen compleet gaar te hebben gevist, heb ik nu een feedersteun van Matchcraft. Deze steun welke door mij inmiddels een halfjaar intensief is gebruikt vertoond (behoudens de sticker) geen gebruikssporen. Het eenmalig investeren in een goed stuk materiaal loont.

Noot: Het nieuwe universele klemsysteen van Matchcraft heeft veel weg van dat van Preston. Met behulp van bussen past dit klemsysteem op vrijwel ieder type viskist c.q. plateaupoot. Indien gewenst levert Bram van Brandwijk (directeur eigenaar Matchcraft Fishingtackle)  betreffende steun met aluminium klemsysteem (blokjes) voor 16 mm plateau-poten.

Met dank aan Matchcraft Fishingtackle. www.matchcraft.nl

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy