hengelspullen.nl

Lucky Craf G-Splash Ghost Blue Shad - Top of the Pops

Top of the Pops is mooi en uiterst toepasselijk als titel van de recensie van de G-Splash van Lucky Craft. Of Geen Popper, maar Topper! Maak er maar wat van. Het is allemaal hardstikke leuk en aardig, zo’n wervende leus, maar het gaat natuurlijk om het aasje zelf, wat doet dat ding dan zo al, en, ook niet geheel onbelangrijk, waarom is ie zoveel duurder dan een ander poppertje. Vergelijken is altijd lastig. Je wil van A naar B en dat lukt net zo goed in een Suzuki als in een Mercedes.

‘Ja hallo’, hoor ik menigeen denken, ‘in een Mercedes zit je comfortabeler, veiliger en het rijdt lekkerder!’ Logisch. Zo je ook voetbalschoenen kunt kopen van 200 euro en van 50 euro. Logisch toch, kwestie van materiaal, afwerking, merk en noem maar op. Maar op beide kun je scoren. Dus eigenlijk is het niet zo gek dat de hengelaar voor pak ‘m beet vier eurootjes een popper kan kopen, maar ook eentje uit de rekken kan trekken die vier keer zo duur is. De G-Splash van Lucky Craft is zo’n aasje, dat je nietsvermoedend in de hand neemt, maar waarvan je toch even schrikt als je de prijs ziet, ai, ai, ai, op een stuivertje na zestien eurootjes, niet onoverkomelijk, maar zo’n poppertje kan toch een stuk goedkoper. Klopt, en je vangt er misschien wel net zo goed op. In een Suzuki kom je immers net zo goed op plaats van bestemming als in een Mercedes, maar waar zit ‘m dat verschil dan in, met die poppertjes van een ander merk? Niet zo moeilijk, vergelijk eerst es het uiterlijk, de haken en de afwerking en het eerste verschillen worden al duidelijk. Maar dat is slechts het oog, het gaat natuurlijk om de uitvoering, hoe zit dat met die G-Splash en zijn performance?

De uitvoering
De koude gegevens van de G-Spalsh van Lucky Craft zijn deze: het is een oppervlakteaasje van 6,5 centimeter, waarbij de weegschaal blijft steken op 7,5 gram. Om zijn optreden zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, vertrouwde ik op mijn nieuwe Spro hengeltje, de Passion light spinning, die, zo staat geschreven, als ‘onderdruk’ 2 gram heeft en als ‘bovendruk’ 14 gram. Aan dit stokje een molentje van Spro, de Melissa 1500, een robuust, maar soepel machientje, voorzien van dyneema met een diameter van 0.10. Toevertrouwd aan deze combi werpt het aasje van lucky Craft als een speer en zet je ‘m zonder enige krachtsinspenning een metertje of dertig weg, ruw geschat. Ik heb het al eens eerder gezegd: een goede afstemming van het ‘gereedschap’ is het halve werk! Helemaal klaar ben ik nog niet, want het is zeker belangrijk te melden dat een stuk fluorcarbon met een snap van Evergreen de finishing touch vormt. Je kunt mikken opo roofblei, maar weet nooit wat een dolle snoek in zijn kop haalt immers. Die speldjes van Evergreen zijn ijzersterk, hebben een wijde bocht, wat makkelijk is bij het wisselen en zijn net als de G-Splash verkrijgbaar bij webwinkel Fishing4U. In plaats van surfen op het web, kun je natuurlijk ook de auto bij de kop pakken, richting Lutten crossen en de winkel Rix hengelsport bezoeken natuurlijk, maar dit terwijde. Helemaal klaar voor de strijd meldde ik me aan het water…, en ving nog geen schub. Ja, waarde lezer, ook dat is vissen, als de vis de waffel gesloten houdt en niet jaagt kun je ze voorhouden wat je wilt, maar dan is alles ‘umsonst’. Wel had ik mooi de tijd om te kijken hoe het aasje zich gedraagt in het water en dan kun je onmiddelijk de prijs billijken. De G-Splash tolt niet, kantelt niet en blijft keurig zijn werk doen, stabiel als een sleepboot, klein maar dapper, rammelend, want o ja, bijna vergeten, het aasje is inwendig voorzien van kogeltjes, en produceert naast nieuwsgierigheid opwekkende fonteintjes, geraffineerde geluidjes, ‘plopperdeplopperdeplop’, of ie wil zeggen ‘kom me halen!’ De VMC-haken zijn knoerthard, vlijmscherp en weigeren te roesten. Maar vangt ie ook, o ja, geen zorg, die visloze sessie is later dubbel en dwars goedgemaakt. En voor alle duidelijkheid, ik heb de G-Splash liever dan een ander vergelijkbaar aasje, omdat ie stabiel en koersvast door de waterlijn crosst.

Conclusie en... meer informatie

Ik blijf een beetje in Engelse stijl: voor mij is de G-Splash The New Pop on Top! Klinkt lyrisch en dramatisch, maar als je het simpeler wilt houden kun je stellen dat dit ‘topwatertje’ vooral in niet al te wild water de aanwezige roofvis wakker schudt als geen ander. De G-Spalsh is perfect in te zetten voor de hengelaar die op zoek is naar contact met onze nieuwkomer aspius aspius, in verstaanbaar Nederlands de roofblei. Dan is het ingooien en in sneltreinvaart binnenhalen, afgewisseld met onregelmatige tempowisselingen. Maar sta niet gek te kijken als ook snoek, baars en winde in dit juweeltje van Lucky Craft een maagvullend tussendoortje zien. En dan die prijs, 15,95 euro is niet niets en daar kun je van andere merken meerdere poppers van kopen. Bedenk daarbij dat je de kans het aasje te verspelen niet zo groot is voor de visser die werpt met beleid. Voor wie wat van mij aan wil nemen, en waarom niet, zou ik zeggen: koop ‘m met de ogen dicht en geniet van dit pareltje, want dat er vis aan gaat hangen is niet zozeer de vraag, hooguit wanneer, maar ja, dat is ook weer het aantrekkelijke van onze hobby.

De G-Splash is online te bestellen bij fishing4u (klik op het logo om direct naar de juiste pagina te gaan):

Uw productreviewer roofvis
Willem Lampe

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy