hengelspullen.nl

BromanOdell 'Gone Fishing' 5,5'5-15gr. lichte spinhengel door Ron

Ik herinner mij nog goed dat de postbode in het gesloten seizoen een doos bij het hengelspullenkantoor kwam afleveren. Vol verwachting nam ik de doos in ontvangst, opende hem en trof de hengel van Bromanodell aan. Een lekker licht hengeltje dat ik voor de baarsvisserij met kleine spinnertjes en twisters wou gaan inzetten. Dat de hengel ook ideaal zou zijn voor de vissrij op de snelle roofbleien, bleek een tijdje later.

Voor het eerst op de Roofblei
Er gingen enige weken voorbij en door de gesloten tijd bleef het hengeltje met een lengte van 1.80 meter onaangetast in de hoek staan. Tot een zekere avond in mei roofvisreviewer Willem Lampe aan de telefoon hing: “Ron, het wordt tijd dat je een keer meegaat achter de roofbei aan, ze zitten er weer!" Aangezien ik altijd in ben voor een dagje vissen, vertelde ik Willem dat we dat zeker op korte termijn moesten gaan doen. Op de vraag wat voor spullen ik dan mee moesten, antwoorde Willem: "Een lichte spinhengel met een dunne gevlochten lijn in combinatie met een fluorocarbon onderlijntje, is alles wat je nodig hebt. En natuurlijk wat oppervlakteaas, niet te groot". Dat komt goed uit, dacht ik. Ik heb dat lichte spinhengeltje van BromanOdell in de hoek staan. Die kan ik eens goed aan de tand voelen met het vissen op deze zilveren rovers.

Het roofbleiavontuur
Op een regenachtige maandagochtend ging om 5.30 uur de wekker. Ik sprong enthousiast uit mijn bed want ik kon weer vissen! Om 6 uur zat ik in de auto en kwam bij Willem op de afgesproken tijd aan. We dronken nog een paar bakjes koffie en knoopten een door Willem gemaakt onderlijntje aan mijn 0.08mm gevlochten G-line van Gamakatsu. Deze lijn had ik al een tijdje op mijn vertikaalmolentje zitten en leek mij, door de goede werpeigenschappen, perfect voor de roofbleivisserij. Aangezien je bijna tot nooit vast zit bij deze vorm van visserij, is extra trekkracht niet echt noodzakelijk. Het zou je alleen maar belemmeren in het maken van lange afstandsworpen. Je kunt ook voor nylon kiezen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Als molen heb ik de Daiwa Exceler op mijn reelhouder gezet. Een lekker soepel draaiende molen met een sublieme slip. Het zag er allemaal gelikt uit en voelde goed in de handen. Tijd om naar de waterkant te gaan!

Aan de waterkant
Pas aan de waterkant besloot ik voor de Heddon Torpedo te kiezen. Een klein licht (5gram) plugje met een propellor aan de achterkant. Het regende nog steeds pijpestelen. Dit mocht de pret echter niet drukken. Door de gestaag vallende regen zat er veel stroming in de rivier, iets waar roofblei gek op is. Werpen met dit stukje kunstaas ging perfect. Het duurde precies 3 worpen en de BromanOdell stond voor het eerst krom als een hoepel. Een roofblei van 67cm had de kikkergroene Torpedo te pakken genomen. De dril was een waar genot door de heerlijke parabolische actie en de goedwerkende slip van de Daiwa. Willem lande mijn roofblei vakkundig door de vis eerst bij de staart te pakken en daarna bij het omhoogtillen, licht te ondersteunen met de andere hand. De dreg zat voor in de taaie bek. Enfin, tijd voor een fotootje en de vis kon weer snel terug in zijn element.
Zo hebben we de hele dag in de stromende regen doorgevist waarbij we de nodige roofbleien maar ook baarsjes aan de haak sloegen. Aangezien je met deze visserij continue verre worpen maakt, heb ik de hengel gedurende deze dag goed leren kennen.

Afwerking
Deze hengel van Bromanodell is een "lekker mooi hengeltje". Door de mooie lak en de nauwkeurig geplaatste SIC geleideogen, heb je echt een plaatje in handen. De insteeksluiting ziet er netjes uit en sluit goed. Wel dien je de 2 delen goed in elkaar te schuiven om te voorkomen dat je tijdens een harde worp de hengel uit elkaar gooit. De molen zit met een draaibaar kurken handvat (screwdown cork) op de hengel gemonteerd. Hiermee is prima te vissen en je hebt lekker veel kurk onder je handen. Opvallend detail is dat de eindknop ook van kurk is. De hengel is ook voorzien van een haakoogje. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt. Sommige van mijn hengels hebben niet een dergelijk oogje, ik ben er dus aan gewend om de haak in één van de SIC-geleideogen te hangen.

Conclusie en... meer informatie

Deze stok van Bromanodell vist lekker en ziet er door de dunne metaal blauwe blank, supergelikt uit. Hij ligt goed in de handen en beschikt over het juiste aantal SIC-geleideogen die de gevlochten lijn netjes geleiden. De roofbleien die ik op deze stok heb weten te vangen, gaven goede sport en deden de stok lekker krom staan. Ook een wegvluchtende roofblei kan dit stokje goed aan. Dit alles maakt dat ik een heerlijke visdag heb gehad met deze stok, die mij geen moment in de steek heeft gelaten. Ik heb Willem laten weten dat ik zo spoedig mogelijk weer zijn kant op kom. Deze BromanOdell gaat dan weer mee. Laat de regen maar komen!

Fabrikant:
http://www.bromanodell.se/rods/combos/gone_fishing/gf_5-15_spinn.html
Distributie:
http://www.pikemasterlures.nl/

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy