hengelspullen.nl

Dutch Master van Preston Innovation door Frans

Op mijn zoektocht naar een extra hengel voor de barbeelvisserij werd me een Dutch Master van Preston Innovation aangeprezen. Deze hengel heeft zijn sporen al verdiend in de feederwereld. Met een lengte van 4.32 meter leek hij me goed inzetbaar op de waal. Van een collega visser mocht ik de hengel één week uitproberen. Van dat aanbod maakte ik gewillig gebruik!

Tijdens het optuigen viel me al meteen op dat deze feeder aan het begin grotere diameter geleideogen heeft dan andere feeders die ik gewend ben. De grotere geleideogen zorgen ervoor dat de lijn makkelijker van de spoel komt, wat dus wil zeggen dat je er een grote afstand mee kunt gooien. Nu is dat op de waal niet nodig en bij het barbeelvissen al helemaal niet. Een afstand van 30 meter, naar het midden van de rivier, is al meer dan voldoende om de montage mee te laten nemen door de stroming. Het geadviseerde werpgewicht van 130 gram kun je door zo gebruik te maken van de stroming makkelijk opschroeven tot ruim 200 gram!! Ik gooi dan niet op de klassieke werpmanier in. Dus niet over het hoofd, maar via een zijworp, zet ik het lood rustig weg.

Uitvoering en praktijk
De hengel wordt standaard met 2 quivertoppen geleverd. Een rode voor de medium actie ( rustig weer) en de groene voor de heavy actie ( veel wind). De Dutch Master is geproduceerd van hoogwaardig Carbonactive, wat de hengel zeer sterk maakt en ultra licht in gewicht. Met deze hengel heb je echt iets speciaals in je handen. Met zijn 4,32 meter is hij zeer goed inzetbaar op de waal tijdens het barbelen. Ikzelf heb deze hengel uitvoerig getest met die vissoort. Vissend met deze hengel op de Waal en de IJssel kan ik zeggen dat de Dutch Master bijna perfect voldoet. Zelf prefereer ik een langere lengte van een hengel, zo rond de 4,50 meter. En toch mis ik die 18 cm bij deze hengel niet…
De Dutch Master heeft een hele stevige body, precies genoeg om de eerste 1,5- 2 meter als hefboom te fungeren boven de stenen. Tijdens de dril van een barbeel heeft de hengel een mooie parabolische actie. Collega barbelers heb ik de hengel ook in de handen gedrukt tijdens een dril. Ook zei waren verrukt over de actie, de lichtheid en de stuurbaarheid. Voor hen kwam de Dutch Master ook dicht bij de perfecte barbeelhengel. De geleideogen zijn voorzien van een extra steun, welke nog meer stevigheid uitstraalt. De transportlengte van de hengel bedraagt 1,40 meter, en is makkelijk op te bergen in de stevige meegeleverde foudraal. De hengel heb ik een paar weken afgemonteerd gevlochten lijn, maar ook een klein maandje met nylondraad. De hengel leent zich voor beide soorten uitstekend!!

mooie actie

dit is genieten

ja, hangen!

77cm en 4.6 kilo

Conclusie en... meer informatie

Kortom deze lichtgewicht hengel van Preston Innovation, in combinatie met een mooie barbeel geeft een bijzonder mooi plaatje weer. Ik kan deze hengel dan ook iedereen aanraden .De Dutch master van Preston Innovation is verkrijgbaar voor 299 euro. Maar ik garandeer je, het is je elke euro dik waard!!

Frans Vogels - www.barbelen.nl

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy