hengelspullen.nl

SPRO Zoetwaterteam sleept titel NK Zoetwatervissen voor Korpsen in de wacht!

Door middel van de federale selecties gedurende het jaar heeft het SPRO Zoetwaterteam (in de klassementen bekend als HSV De Dobber – Hardenberg – Korps 2) zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Korpsen aan het Noord-Hollands Kanaal in omgeving Purmerend op 27 september 2008.

Onder bezielende leiding van coach John Mulder heeft het team in de hoedanigheid van Wim Fühler, Stefan Altena, John Mulder, John Vasse en Patrick Mulder een uitstekende prestatie geleverd door het NK Zoetwatervissen op hun naam te schrijven. Leo Koot en Bert Aufderhaar zijn als mede- teamleden nauw betrokken geweest bij de voorbereiding... een echte SPRO teamprestatie dus!

Het Noord-Hollands Kanaal, stromend vanaf het Amsterdamse IJ tot de uitmonding in de zee bij Den Helder, is zeer visrijk te noemen, waardoor er slechts 4 deelnemers van de in totaal 185 deelnemende vissers geen vis vingen. Tijdens de wedstrijd bleek dat het vooral kleine vis zoals pos, bliek en baars was die aanbeet... met hier en daar een enkele mooie brasem. Het SPRO Zoetwaterteam was optimaal uitgerust en afgestemd op deze visserij door enkele trainingen die de teamleden op dit water hebben gevist.

De jonge honden uit het team, Stefan Altena en Wim Fühler, bleken in de vakken D en E al snel goede vangsten te boeken. Wim Fühler werd vakwinnaar met maarliefst 10.262 gram, Stefan Altena kwam met zijn 4.081 gram slechts 254 gram te kort voor vakwinst... hij eindigde op een nette tweede plaats in vak D. Ook meevissend coach John Mulder, en teamleden John Vasse en Patrick Mulder zetten een goed resultaat neer. Gezamenlijk behaalden zij 31 wedstrijdpunten, dit bleek ruim voldoende om de nummer twee op afstand te houden.

In de aanloop van de wedstrijd werd duidelijk dat de visserij in de weken voor de wedstrijd redelijk mager was geweest. Hierdoor werd er door het team bewust voor gekozen om spaarzaam maar regelmatig te voeren, en zeer subtiel te vissen. Afhankelijk van de gelote stek hebben de teamleden gevist met zowel de vaste hengel op 13,0m en matchhengel. Vooral de matchhengel bleek een gouden greep, hiermee kon de vaargeul en het aflopende talud uitstekend bevist worden.

Met de winst van het NK Zoetwater Korpsen is het SPRO team verzekerd van deelname aan het WK Zoetwater voor korpsen wat op 13 en 14 juni plaatsvindt in Slowakije. Ook hier verwachten wij weer een topprestatie van de teamleden, welke uitblinken in enthousiasme, gedrevenheid en flexibiliteit. Vanzelfsprekend gebruiken de teamleden de materialen uit de SPRO en Gamakatsu witvisrange, waarbij het team zelfs een aantal eigen hakenseries heeft ontwikkeld (de Gamakatsu G1 Competition)!

Conclusie en... meer informatie

Meer info:

Gamakatsu

Spro

Lees ook deze reviews:

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen

(14-9-2014)

review angling

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App

(17-11-2011)

review angling

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!

(6-11-2011)

review angling

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs

(25-10-2011)

review angling

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.

(14-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy