hengelspullen.nl

Korum Self Inflating onthaakmat door Frans

In de karperscene is een onthakingsmat al meerdere jaren niet meer weg te denken. Dit is één van de attributen die als eerste door een karpervisser wordt aangeschaft. Barbelen worden toegedicht tot de familie van de karperachtige. Sterker nog ze gedragen zich als een karper. Daarom is het ook nodig om ze als een karper te behandelen. En een onthakingsmat hoort daar dus ook bij.

In de barbeelwereld zien we gelukkig steeds meer het gebruik van een onthakingsmat toenemen. Om nog eens extra het belang van zo’n mat te onderstrepen, dit artikel. Dat barbelen al een forse afmeting kunnen bereiken, weten al veel vissers. Regelmatig krijgen we foto’s onder ogen, waarop een grote barbeel te zien is. Helaas zijn daar nog teveel foto’s bij, waarbij de barbeel gewoon op de stenen ligt of in het gras. Barbelen groter dan 65 cm hebben toch al vaak een gewicht van rond de drie kilo. Of zes pond als je dit zwaarder vind klinken…

Als een vis zich op het droge bevind zal hij dat altijd als onprettig ervaren. Geen normale zuurstof inhalering voor hem. En dus zal hij ook proberen om zo snel mogelijk uit die situatie te komen. Dit zal altijd gepaard gaan met hevig spartelen. Ligt een barbeel ( of welke andere vis ook) dus op de stenen of in het gras, zullen die spartelpartijen ook altijd gepaard gaan met enorm veel beschadigingen. Vergis je niet in de nadelige gevolgen voor een vis, als ze vele schubben verliezen, of erger nog bloedingen oplopen.

Daarom is een onthakingsmat ook zo belangrijk. Hierop ligt de barbeel veel veiliger.

De Korum Self Inflating onthaakmat

De naam zegt het al..Self inflating, oftewel zelf opblaasbaar. Een kwestie van even de stop openzetten, en de mat lijkt in een paar tellen op een luchtmatrasje.. De mat is in opgeblazen toestand een perfecte en veilige ligmat voor de barbeel en meet dan 55 bij 90 cm. Ëén van de extraatjes is de knieflap, waar je ook bij een natte ondergrond op kunt knielen om de vis snel te onthaken en eventueel te fotograferen.

Een tweede extra voordeel is de hoofdlap die je over de ogen van de barbeel kunt slaan, zodat deze rustiger blijft liggen.

Een onthakingsmat zorgt ervoor dat een barbeel op een ongelijke ondergrond veilig onthaakt kan worden. En met ongelijke ondergronden hebben we te maken op de kribben. Vanaf de kop van de kribben wordt de barbeel het meest succesvol belaagd.

Ingepakt is deze onthakingsmat 22 bij 25 cm en past hij in iedere tas. Het bijgeleverde kleine opbergtasje zorgt ervoor dat je natte onthakingsmat droog mee naar huis kan, waar je hem te drogen kan hangen. Dit laatste bevorderd de levensduur. Laat een onthakingsmat nooit onnodig nat in je tas liggen.

Conclusie en... meer informatie

Het belang van de onthakingsmat mag niet onderschat worden. Daarom hoort deze naast een latex schepnet standaard thuis in de uitrusting van een barbeelvisser.

www.korum.co.uk

Frans Vogels - www.barbelen.nl

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy