hengelspullen.nl

GMS 50 ML Aromaten door Bouke

Dat GMS een jonge onderneming met een interessante productlijn is, getuigen de eerder door mij geschreven reviews. In de review over de hoog geconcentreerde poeders (zie http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=130) evenals die over de chelaten (zie http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=160) hebben wij GMS leren kennen als een innovatieve onderneming met een boeiend product. Zonder naar collega concurrent te kijken, brengt Piet Groot een geheel eigen lijn met supplementen en aromaten op de markt.

Door te luisteren, te analyseren en nieuwe producten eerst uitvoerig te laten testen door een grote groep Nederlandse testvissers, sluit de productlijn van GMS exact aan op de behoeften van de Nederlandse visser. Hij laat zich ook inspireren door internationaal bekende grootheden waaronder Lall en Milley (zonder daarbij anderen tekort te doen). Analyses van producten worden aan bijzondere nauwkeurigheden onderworpen en door GMS vertaald naar gebruik in het “veld”.

Algemeen

Naast het feit dat GMS reeds bestaande geur- en smaakstoffen probeert te verbeteren, zien wij regelmatig noviteiten. Menig karper- en witvisser heeft inmiddels met de GMS productlijn (die met de gele stickers!) kennis gemaakt. Dit alles met succes zo kan ik u verzekeren. Met een bureau vol foto’s (van door testvissers intussen gerealiseerde vangsten) en rapporten/verslagen van testvissers, begon Piet zijn relaas. Ditmaal over zijn 50 ml geur- en smaakflesjes, met daarin stuk voor stuk secuur geselecteerde aromaten. Het feit dat een vis een tot 70 maal beter ontwikkeld reuk en smaak orgaan heeft, is iets waar wij volgens hem nog steeds te weinig gebruik van maken. Niet alleen de verder weg liggende vis kan met behulp van dit gevoelig orgaan worden gelokt, ook kan vis wanneer je aas een juiste prikkel afgeeft, tot azen worden aangezet. Kortom voldoende materie voor Piet om met een mooie reeks veelbelovende aromaten op de markt te komen ( uitbreiding staat er weer aan te komen).

Interessant wordt het wanneer je deze theorie verifieert met andere deskundigen. Zo is er in mijn woonplaats het bedrijf Koi-Planet gehuisvest. Deze onderneming met tal van afgestudeerde biologen (stuk voor stuk gespecialiseerd op visserijgebied), vertelden mij verhalen uit de praktijk, welke vrijwel naadloos aansloten op de theorie zoals door Piet verteld. Een mooi voorbeeld in deze is bijvoorbeeld knoflook. Wanneer koi-karpes uit Japan ingevlogen worden, zijn deze zo gestrest, dat zij eenmaal in Nederland elk voer weigeren. Wat voor pellets je ze ook geef, ze laten het onberoerd. Door het voer en de pellets van een knoflookextract te voorzien, krijgt men de gestreste koi-karper weer aan het eten………….. Deze kennis heeft er bij mij toe geleid, dat ik tijdens het vissen altijd een dompelflesje knoflook bij mij heb……..

Goed scorende 50 ml aromaten

D-Lever origineel
Bij lever denken de meeste vissers met weemoed terug aan Deolok.
Het merk bij uitstek, waar in het verleden menig wedstrijd mee is gewonnen. Vanwege zijn nagenoeg identieke samenstelling, evenaart de D-lever van GMS de alom geprezen Deolok. Een absolute aanrader!

Brasemkiller
Zet de casters de avond voordat u gaat vissen op schoon water aangelengd met een beetje Brasemkiller en succes is verzekerd. Uw casters worden hét aas bij uitstek. Menig testvisser heeft hierdoor zijn leefnet ondertussen goed weten te vullen.

Monstercrab
Met de winter ophanden wordt het tijd voor de monstercrab. Dit sterk geconcentreerd visextract prikkelt de vis vooral tijdens de koude maanden en zet de vis aan tot azen.

Fruit
Wonend in de Betuwe, met de appelpluk net achter de rug weet ik als geen ander hoe lekker een zongerijpte appel kan ruiken. Doe uw ogen dicht, ruik aan dit aromaat en u waant zich Flipje Tiel. De zacht fruitige geur verrast u én de vis. Een klasse product.

Wonend in de Betuwe, met de appelpluk net achter de rug weet ik als geen ander hoe lekker een zongerijpte appel kan ruiken..

Bacon Superbe
Tijdens de koude periode wordt visvoer veelal aangemaakt met flink wat zout. Al dit zout lokt niet alleen de vis, maar zet hem ook aan tot azen. Ouderwetse zwaar gepekelde bacon welke smakelijk is gerookt, is wat u ruikt bij het opendraaien van dit 50ml flesje. Voor de wintermaanden een echte killer.

made in GMS Bacon SuperBe

Voor de wintermaanden een echte killer

Scopex
Iedere visser heeft wel eens scopex gebruikt, deze geur en smaak heeft al menig vis verleidt. De scopex van GMS is boterzacht, prikkelt en laat een ongekend mooie geurvlag achter. Vooral in de warmere perioden van het jaar een echte aanrader.

Amandel
Banketletters, gevulde speculaas en echt marsepein, dat is waar ik aan denk bij het ruiken van de inhoud van dit flesje. Uw aas gedipt in dit aromaat en uw voer aangemaakt met een beetje hoog geconcentreerd Amandelpoeder maakt u onoverwinnelijk.

Knoflook
Niet ruiken, domweg uw aas ermee insmeren en later thuis vooral uw handen goed wassen. Brrrrrrrr…… wat een lucht, maar het vangt en hoe. Menig wedstrijd heb ik met mijn flesje knoflook in mijn voordeel weten te beslechten. Ik heb het altijd bij me, dat zegt genoeg. Een knaller van de bovenste plank.

Overige 50 ml aromaten

De overige GMS 50 ml aromaten zoals Botercocos, tropic, tutti frutti, kers, squid en banaan, zijn stuk voor stuk goed. Ze zijn net als de hierboven genoemde geur-/smaakstoffen zuiver, geconcentreerd en een eerste klas product. Alleen zijn bepaalde aromaten (zoals lever) blijvers en andere net als mode gevoelige artikelen; vandaag hot en morgen verguisd en vergeten. Nou ja…………vergeten, gezien de vangstresultaten zoals gerealiseerd door karpervissers, met boilies geflavourd met aromaten uit deze laatste groep, zijn ook dit killers. Ook zij zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van Piet Groot. Dat GMS vis zichtbaar maakt, geldt zeer zeker ook voor deze laatste groep aromaten.

Model flesje

Zodra ik vis, gaan bij mij de oogkleppen op en ben ik een en al concentratie. Op het puntje van mijn kist probeer ik mijn haak zo snel mogelijk te beazen. Nog snel een likje van het een of ander en hup de haak opnieuw het water in. Door het snelle handelen en in sommige perioden van het jaar vanwege koude, stramme handen, wil het wel eens mis gaan. Je krijgt het flesje met het smeerkwastje niet open, draait het maar half dicht of in het meest erge geval, valt om en alles zit onder. Om dit doom scenario tot een minimum te beperken, is GMS met 50ml-flesjes op de markt gekomen. Korte dikke flesjes welke stevig staan, uitgevoerd met een grote vulopening. Niet smeren, maar snel even dippen en hup de haak kan opnieuw richting de vis. Het flesje kan bij deze handeling op het bijzettafeltje of waar dan ook mooi blijven staan. Niks in je handen, de kans op onnodig geknoei wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Het feit dat de wedstrijdvisser er op deze wijze het tempo er in kan houden is zeker vermeldenswaard.

Korte dikke flesjes welke stevig staan, uitgevoerd met een grote vulopening.

Het flesje kan bij deze handeling op het bijzettafeltje of waar dan ook mooi blijven staan.

Conclusie en... meer informatie

Zelf vis ik al geruime tijd met de geur en smaakstoffenlijn van GMS. Gezien mijn vangsten van afgelopen tijd (niet geheel onverdienstelijk, al zeg ik het zelf), zal dat voorlopig wel zo blijven. De constante kwaliteit, het zuivere karakter en het weglaten van allerlei bijproduct, spreekt mij aan. Het feit dat ik vorige winter weliswaar iets minder frequent, grote brasem van 50+ cm door ben blijven vangen zegt voldoende. Het voer aangemaakt met een kleine hoeveelheid hooggeconcentreerde smaakstof (vanille is en blijft mijn favoriet) wat chelaat en het aas geflavourd met een aroma passend bij betreffend water, soort vis en jaargetijde levert mij altijd vis op. De samenstelling van voer en het gebruik van aas, is vaak persoonlijk. Iedereen heeft in deze het beste recept thuis. Sinds ik uitgebreid met geur en smaakstoffen van GMS vis, ben ik in deze van gedachte veranderd. Het is niet zozeer de samenstelling van het voer, als wel de prikkel (geur en smaak)die er vanuit moet gaan, wil je vis vangen.

Deze review werd mogelijk gemaakt, door sponsoring van GMS.

Al deze poeders zijn te koop bij hengelspeciaalzaken, waar inmiddels de geur- en smaakstoffenlijn van GMS (die met de gele stikker) te koop wordt aangeboden. Hengelsporters die geïnteresseerd zijn in de geur- en smaakstoffenlijn van GMS, verwijs ik graag naar de volgende link: http://www.gmshengelsport.nl. Hier staan alle geur- en smaakstoffen vermeld met hun specifieke eigenschappen.

GMS MAAKT VIS ZICHTBAAR

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy