hengelspullen.nl

P-line CXX onderlijndraad door Bouke

Door Hengelsport AAS PNP (de verdeler van o.a. het Parallelium Strong + GT1, zie hiervoor mijn review )is mij gevraagd een review te wijden aan het voor de Nederlandse hengelsportmarkt compleet nieuwe merk nylon P-Line. Het P-Line CXX onderlijnendraad welke men mij hiervoor toe heeft laten komen, veraste niet alleen mij maar ook mijn vaste vismaat.

Dit nylon, dat in diverse andere hengelsportnaties inmiddels zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, is vanwege zijn uitstekende viseigenschappen door AAS PNP naar Nederland gehaald. Na deze lijn uitvoerig te hebben getest staan de X-en van CXX wat mij betreft voor al de x-tras die deze lijn te bieden heeft. De eerste X staat wat voor het groot aantal uitstekende viseigenschappen en de tweede voor de extra vis die dit nylon mij gedurende diverse vissessies heeft opgeleverd.

Algemeen

P-line is een van origine Japans product. Dit nylon (of eigenlijk co-polymeer) heeft vanwege zijn uitstekende viseigenschappen inmiddels de weg naar de fervente visser gevonden. Met onderwijl afzet in Amerika, Canada, Australi, Azi en het Midden Oosten is het dan ook absoluut geen nieuwkomer.
Het aan het water met P-line goed uit de voeten komen.
Het voortaan met een kleinere diameter kunnen gaan vissen.
En het regelmatig uitgeroepen worden als s werelds beste co-polymeer vislijn,
zijn opmerkingen die je tegen komt bij het surfen op internet naar allerlei informatie over P-Line. Vanwege het enorme scala kwaliteitslijnen welke het merk P-line op de markt brengt, is de inzetbaarheid (diversiteit) groot. Niet alleen bij het witvissen, waar soms letterlijk alles uit de kast moet worden gehaald voor dat ene visje, maar ook bij het vissen met kunstaas en het specimenvissen wordt P-Line succesvol ingezet. Dat het merk P-Line voor de Nederlandse markt meer dan interessant is mag duidelijk zijn.

Uitvoeringen

De P-line CXX Leader Material dat bedoeld is voor het maken van onderlijnen, is verkrijgbaar in de hieronder vermelde diameters:

Diameter: 0,052mm Trekkracht: 0.410 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,065mm Trekkracht: 0.520 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,083mm Trekkracht: 0.830 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter : 0,104mm Trekkracht: 1.210 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,128mm Trekkracht: 1.850 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel: 50 mtr
Diameter: 0,148mm Trekkracht: 2.550 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,165mm Trekkracht: 3.120 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,188mm Trekkracht: 3.860 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,199mm Trekkracht: 4.590 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,226mm Trekkracht: 5.980 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel: 50 mtr
Diameter: 0,250mm Trekkracht: 7.160 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel : 50 mtr
Diameter: 0,299mm Trekkracht: 9.450 kg Kleur: kristalhelder lengte spoel: 50 mtr

Noot: Er zijn op de Nederlandse markt maar weinig merken welke met hun nylon vanaf 0,05 mm beginnen. Op dressuur gevoelige wateren waar je letterlijk alle zeilen bij moetzetten voor het vangen van dat ene visje, is een dergelijk dunne draad vaak het verschil tussen blanken of het vangen van net dat ene winnende visje..

Kenmerken P-Line CXX Leader Material

Zuiver van maat bij een feilloos ronde diameter.
Hoge schuurvastheid.
Hoge trekkracht k op de knoop.
Laat zich goed en makkelijk knopen.
Een soepele lijn, met een opvallend glad oppervlak.
De souplesse, de zachtheid van deze lijn maakt een natuurlijke aaspresentatie mogelijk (ook bij de wat dikkere diameters).
Bezit de eigenschap explosieve krachten goed op te kunnen vangen.
Daarnaast bezit deze lijn alle eigenschappen, voor een optimale beetregistratie.

Prijs

De prijs van deze kwalitatief hoogstaande lijn ligt in het middensegment. Het CXX onderlijndraad blijft hierdoor voor een breed publiek toegankelijk.

Test

Alvorens deze lijn aan de waterkant uit te proberen, heb ik in eerste instantie mijn onderlijnendoos gevuld met onderlijnen geknoopt uit deze lijn. Het feit dat deze lijn zich bijzonder fijn laat knopen, valt direct op. Bij alle geknoopte onderlijnen, hangen de haakjes stuk voor stuk prachtig naar beneden.

In de winter is het havenvissen mijn favoriet. Het is Heukelum, waar ik deze lijn uitvoerig heb getest. Begin november tijdens de eerste wedstrijd in deze haven, werd vrijwel niets gevangen (de vis zat er domweg nog niet in). Ruim 80% tot 85% van alle vissers wisten tijdens deze wedstrijd geen enkel visje te vangen. Geholpen door de uitstekende eigenschappen van de P-line CXX leader, wist ik als enige een tweetal voorns te vangen. Deze wedstrijd sloot ik af met een mooie tweede plaats (er was helaas een visser met een baars van ruim 4 ons) . Twee weken later moest ik opnieuw op de zelfde locatie vissen. Er zat beduidend meer leven op het water. Iedereen had deze keer vis. Wat betreft het aantal vissen, had ik ook deze keer iedereen liggen. Jammer van de man aan de kop die naast wat voorn een mooie zeelt en brasem wist te landen. Met opnieuw een mooie tweede plek heeft P-Line mij overtuigd.

Vanwege de voortreffelijke viseigenschappen, heb ik P-Line ook tijdens een van de laatste mooie oktoberdagen ingezet bij het met de pen en feeder vissen op zeelt en kleine karper. Het mooie van dit vissen is altijd de explosie nadat de haak is gezet. Ook hier verdiend deze lijn een pluim. Menig keer stond de hengel krom tot op het handvat terwijl de slip het uitzong. Keer op keer wist P-Line de snoeiharde runs perfect op te vangen.

Conclusie en... meer informatie

Alle waar naar zijn geld. Dit zijn van die standaard gezegden, waar mensen zich vaak door laten leiden. P-Line laat ons met zijn CXX Leader materiaal zien dat dit gezegde gelukkig niet altijd opgaat. De CXX is een kwalitatief hoogstaande lijn, met een nette prijs. Dat goed, beter, best niet altijd duur, duurder, duurst hoeft te zijn laat AAS PNP ons met dit onderlijnendraad dan ook opnieuw zien. Chapeau! Een mooi stuk nylon voor de wedstrijdvisser en de verwende recreant, voor een alleszins betaalbare prijs. Deze lijn is wat mij betreft een absolute aanrader.

Zie ook: http://www. p-line.com en http://www.hengelsportaas-pnp.nl/

Met dank aan AAS-PNP,

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is..?

(5-10-2010)

review angling

ATTs (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy