hengelspullen.nl

Nieuwe series wedstrijddobbers van Timm’s door Bouke

Tijdens mijn bezoek aan de Hengelsportbeurs te Utrecht, was ik op zoek naar noviteiten op hengelsportgebied. Bij mijn bezoek aan de stand van Wout van Leeuwen werd ik blij verrast door de presentatie van Frank Timmermans met zijn Timm’s-dobbers. Mijn oog viel direct op een drietal nieuwe series.

Deze nieuwe wedstrijddobbers, welke in nauw overleg met Michael Meyer (zelf gerenommeerd wedstrijdvisser en voor Nederland verdeler van Timm’s) zijn ontwikkeld, wordt veel verwacht. Met voor de beurs een speciale prijs, bleven deze pracht dobbers niet geheel onopgemerkt. Als zoete broodjes vlogen ze letterlijk over de toonbank.

Tijdens het gesprek met Frank Timmermans, wist hij mij te vertellen dat na zijn eerdere review ( zie hiervoor: http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=135), de afzet een enorme vlucht had genomen. Met inmiddels meer dan 60 vooraanstaande hengelsportzaken verspreid over Nederland en België welke Timm’s in hun assortiment hebben opgenomen, lijkt de opmars wat dat betreft niet meer te stuiten. Vol trots werd mij de compleet nieuwe Timm’s-folder overhandigd. Deze folder, welke veel weg heeft van een catalogus, is wat dat betreft uniek. Met op iedere pagina een duidelijke afbeelding van betreffende dobberreeks (op vrijwel ware grote), vergezeld met een beknopte beschrijving en aanvullende informatie, is deze folder voor iedere witvisser een lust voor het oog. De drie nieuwe series wedstrijddobbers, welke ik mee heb gekregen ten behoeve van deze review, zijn door mij met succes op wateren als de Willemsvaart en het Merwedekanaal getest.

Uitvoeringen

- Monique
Onderantenne Staal
Bovenantenne Staal
Gewichtsklasse 0,30 – 0,50 – 0,70 en 1,00 gram
Opmerking dobber voor een zeer secure visserij

- Ruud
Onderantenne Staal
Bovenantenne Kunststof
Gewichtsklasse 0,50 – 0,75 – 1,00 en 1,25 gram
Opmerking Een zgn. “in-line” model dobber.
Het nylon loopt hierbij door het drijflichaam.

- Hans
Onderantenne Staal
Bovenantenne Kunststof
Gewichtsklasse 0,50 – 0,75 – 1,00 en 1,25 gram
Opmerking Een zgn. “in-line” model dobber.
Het nylon loopt hierbij door het drijflichaam.

De modellen “Ruud” en “Hans” zijn zogenaamde “klassieke” stroomdobbers voor het vissen op kanalen en licht stromende wateren. Deze modellen hebben zich wat dat betreft de afgelopen jaren al ruimschoots bewezen. Nieuw is het feit dat bij deze twee series het nylon door het drijflichaam loopt. Hierdoor verbeterd niet alleen het contact met de gehaakte vis, ook wordt eventuele schade aan het drijflichaam hierdoor tot een minimum beperkt. Daarnaast zijn deze dobbers geproduceerd op de wijze zoals bij Timm’s te doen gebruikelijk (gemaakt uit a-kwaliteit balsahout en voorzien van minimaal een 7 á 8 lagen verf, waarbij de laatste laag een super gladde vernis/hoogglans betreft). De opmerking “klassieke”stroomdobbers, gemaakt na hedendaagse maatstaven is hier wat dat betreft gepast.

Monique

Ruud

Hans

Test

De winter, is een periode waarin je veelal op zoek moet naar de vis. Vooral de diepere delen van een water, daar waar koelwater wordt geloosd en met name havens, zijn in deze periode geliefde stekken. De felle aanbeten zoals doorgaans zomers het geval, hebben plaats gemaakt voor voorzichtig azende vissen. Af en toe lijkt het of je dobber vastloopt, zo tergend langzaam wordt deze soms onder water getrokken. Dobbers met een subliem fijne registratie genieten hier mijn voorkeur. Om het aas snel op diepte te krijgen met een minimum aan last van kleine vis welke zich soms op half water bevindt, gaat mijn voorkeur uit naar de wat zwaardere dobbers. Dobbers van 0,75 gram of zwaarder zijn hier wat dat betreft voor mij geen uitzondering. Monique, het nieuwe model met een zowel stalen boven- als onderantenne, is met name bedoeld voor dit soort secure visserij. Dit model is door mij dan ook bij de havenvisserij meerdere keren succesvol ingezet. De modellen Ruud en Hans heb ik op het Merwedekanaal en de Willemsvaart uitgeprobeerd. Ook deze twee modellen hebben naast het feit dat ze stabiel in het water staan een fijne beetregistratie. In de wintermaanden wanneer de vis voorzichtiger aast, ga ik veelal over op een wat dunnere onderlijn. 6/00 en zelfs 5/00 wordt hierbij door mij regelmatig ingezet. Een eenmaal gehaakte vis wordt door mij voorzichtig, ik zou haast zeggen op het topelastiek gedrild. Een goed contact met de vis is bij een dergelijk dunne lijn een eerste vereiste. Tijdens het gebruik van Timm’s-dobbers uit de series Ruud en Hans (waarbij het nylon door het drijflichaam loopt) had ik het idee beter contact met de gehaakte vis te hebben. Het landen van grotere vis aan dit soort dunne onderlijn gaat mij hierdoor beter af. Beide dobbers zijn door mij met succes op boven vermelde kanalen getest.

Wat kunnen we op korte termijn verwachten

Frank Timmermans heeft mij laten weten inmiddels in een ver gevorderd stadium te zijn wat betreft het ontwikkelen van enkele compleet nieuwe series dobbers voor de vijvervisserij. De modellen van deze nieuwe series, komen uit het (Belgische) wedstrijdcircuit en hebben zich wat dat betreft al bewezen. Gezien het feit dat het vijvervissen bij onze zuiderburen erg geliefd is, ligt met name hier de verwachting voor deze nieuwe Timm’s erg hoog. Daarnaast kunnen wij op korte termijn tevens een compleet nieuwe serie stroomdobbers, voor met een dobber vissen op barbeel verwachtten. Wij houden u hierover geïnformeerd.

Conclusie en... meer informatie

Drie nieuwe modellen wedstrijddobbers, met de kwaliteit zoals gewend van Timm’s, wat wil je nog meer! Deze series zijn wat mij betreft de toppers van Timm’s. Ondanks het feit dat deze toppers niet kunnen zingen (grapje) heb ik in deze een hoge verwachting. Gezien de gretige aftrek tijdens de Hengelsportbeurs in Utrecht zullen wij deze dobbers komend seizoen veelvuldig aan de waterkant zien.

Met dank aan Timm’s Dobbers.

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy