hengelspullen.nl

Vraag maar Raak: 20 vragen voor John van Viszolder.nl

Vanaf vandaag is er een nieuwe 'Vraag maar Raak' rubriek op hengelspullen. In dit 'Vraag maar Raak' interview stellen wij 20 vragen aan één van de ruim honderd hengelsportwinkeliers op hengelspullen.nl. Maar ook bijvoorbeeld aankomend wedstrijdtalent geven wij in deze rubriek de kans om zichzelf aan sportvissend Nederland voor te stellen. We starten met John Kraan van Viszolder.nl. Viszolder.nl is al sinds het prille begin op onze site vertegenwoordigd en bijt met 20 vragen de spits af!

1.Vertel eens iets over jezelf, wat doe je, waar woon je
Mijn naam is John Kraan, ben vorige maand 40 jaar geworden. Ik woon in Koudekerk aan den Rijn, ben getrouwd met Jo en heb 3 kinderen: katie van 14, marvin van 11 en de jongste heet Stan en is 10. Naast mijn fulltime baan (Ik ben werkzaam bij de grootste bierbrouwer van Nederland.) ben ik eigenaar van de webwinkel www.viszolder.nl die alweer enige jaren geleden is opgericht.

John met zijn zoon Stan en een mooie vangst.

2. wat vind je de leukste visserij en waarom?
De leukste visserij vind ik toch wel alles wat met roofvis te maken heeft, het trollen in een bootje wachtend op de ene aanbeet, verticalen op baars/snoekbaars, sessies met dood aas en in het buitenland de sessies met levend aas. Vliegvissen lijkt mij ook helemaal geweldig, ik heb al een klein beetje geoefend en vond het super, misschien dit jaar in Zweden dat er serieus een poging gedaan wordt om het vliegvisvirus te krijgen.

3. Wat is je favoriete vismerk en waarom?
Vroeger viste ik veel met Shimano en Fox hengels en molens, Sinds 2004 vis ik met Byron en heb ik een prachtige hengel en molens gekocht de Byron Grey Mammoth power cast, speciaal voor het trollen. Werkelijk een heerlijke hengel. Ook voor het lichtere werk heb ik verschillende grey Mammoths aangeschaft.
In het verleden viste ik nooit met kunstaas en altijd met levend aas op roofvis.
Mijn favoriete kunstaas is Rapala, Nilsmaster, Salmo, spro en Jaxon en uiteraard mijn eigen “wammeswaggel”( lijkt op de glyder van Guusbaits)

4. Wat is je favoriete hengelsportwinkel?
Op zich koop ik weinig bij andere hengelsportzaken, via internet wil ik nog wel eens bij de collega’s bestellen, met name kunstaas wat wij zelf niet hebben. Op beurzen loop ik ook vaak te struinen en koop ik meestal groot rubber in. Maar een echte favoriet kan ik niet noemen.

5. Wat is je beste hengelsportaankoop ooit?
Dat zijn toch wel mijn hengels van Byron en een reeltje van Tica de sculptor 101. Ook heb ik nog een ondex spinner van mijn opa, blijft en vangt goed.

6. Wat is je mooiste viservaring?
Dat zijn er meerdere. Ik vis regelmatig met mijn zoons de jongste is nu 10 en de oudste 11, een paar jaar geleden zijn ze voor het eerst mee geweest en die koppies en pret-oogjes als de eerste snoek gevangen wordt blijft toch altijd bij en is heel bijzonder, net als mijn eerste metersnoek.

Marvin met een mooie snoek.

7. Hoeveel % ben je per week met vissen bezig?
Op dit moment veel te weinig, je kent het wel druk druk druk. In Mei staat de trip naar zweden alweer vast, dan gaan we gewoon 7 dagen vissen en dat 16 uur per dag, krikt me gemiddelde wel een beetje op.

8. Met wie vis je meestal en met wie zou je graag een keer vissen?
Meestal vis ik met mijn vaste vismaat Chiel. Dit zijn voor buitenstaanders vaak vermoeiende dagen, de humor en aanvullingen op elkaar, gezeik en geouwehoer en soms gesprekken om helemaal niets en als het er op aankomt er zijn. Uiteraard ook met mijn jongens en de overige dagen wil ik nog wel eens met mijn zwagers en vader op pad gaan. Ook probeer ik 1x per jaar met Dick van Hattem (metersnoeken.nl) weg te gaan, hij is ook de verantwoordelijke voor mijn eerste metersnoek.
Ik zou met meerdere personen willen vissen met name een dag met Bertus Rozemeier op stap lijkt mij geen straf.
Met Klaas Jan Huntelaar zou ik wel een dag willen vliegvissen, kan hij me meteen het een en ander leren over vliegvissen.
Met Willem Alexander zou ik wel de hofvijver leeg willen vissen, alhoewel dat niet echt een sport is, ik vraag me wel eens af wat hij van de sportvisserij vind en of hij het beoefend.

9. Vertel eens iets over je andere hobbies en interessen
Veel tijd voor andere hobbies zijn er niet. Na een drukke baan hebben we ook een druk gezinsleven, mijn drie kinderen zitten allemaal op de voetbal bij ons in het dorp, de zaterdagen zijn dus besteed aan het kijken van voetbal en het rijden naar voetbal bij uitwedstrijden. Via internet wil ik nog wel eens een potje poker spelen en ga ik graag uit eten en bezoek ik regelmatig het theater. Ook ben ik net aan een opleiding van 1,5 jaar begonnen.

10. Wat is je persoonlijke wens ten aanzien van hengelsporthobby
Ik hoop nog heel lang plezier te beleven aan het vissen, volgend jaar ga ik met mijn oudste zoon een week naar Zweden, hopelijk gaan dit vaker doen.

11. Rij je rond met de kentekensticker van hengelspullen?
Nee ik geloof niet dat dit een goede reclame is voor hengelspullen.nl

12. Hoe ben je erop gekomen een webshop te beginnen?
Op een gegeven moment zat ik op internet en zag dat er veel verhalen op stonden over de vangsten. Internetwinkels kwamen in opmars. Na eerst een jaar onze vangsten op het wereld wijde web te hebben gezet, kwam ik op het idee om te proberen iets anders op te zetten op internet. De keuze was snel gemaakt en toen wij online kwamen met viszolder.nl waren wij de vierde of vijfde hengelsportwebwinkel van Nederland. In de loop der jaren zijn er tientallen bijgekomen.

13. Waarin onderscheidt je webshop zich van de andere hengelsport webshops in Nederland?
Met name de planerboards van Yellow Bird, daar zijn we erg trots op dat we die als kleine onderneming groots hebben ingekocht vanuit Amerika. Er is er niet 1 in Nederland die ook de Big Bird in het assortiment heeft.

Viszolder.nl is de enige winkel met de Yellow Bird Big Bird planerboards.

14. Wat kunnen we dit jaar voor nieuwtjes in je webshop te zien krijgen?
Bij de vorige vraag heb ik de Big Bird planerboard al genoemd, ook diverse shads en kunstaas van LFT is al te bewonderen op onze nieuwe site en niet te vergeten de jerkbaits hengels van Byron.

15. Welke hengelsportbeurs is bij de Viszolder favoriet en waarom?
Dat is de beurs in Utrecht. Jaarlijks heeft de viszolder daar ook een stand en is daar zeer tevreden over. Het publiek is gezellig, positief en niet te beroerd voor een praatje. Tevens is de organisatie goed en niet te strak, gewoon zoals het hoort. Parkeren voor de bezoekers is daar ook gratis en de entree is zeker niet te hoog. Helaas kost parkeren bij de visma al €10.- , persoonlijk vind ik dit wel erg veel.

16. Merk je in je webshop dat er sprake is van een economische recessie?
De wintermaanden zijn nooit de beste maanden voor een hengelsportwebwinkel, op dit moment merken we nog niet zo heel veel. Als het straks weer wat warmer gaat worden en de meeste roofvissers nog het water op willen voor de gesloten tijd aanbreekt en als dan de verkopen niet beter worden dan zullen we dat wel merken. Op dit moment zijn we druk bezig met ons vierjarige bestaan en de maand Maart zullen we dan ook aardig uitpakken.

17. Welk advies heb je voor alle hengelsportwinkeliers die last hebben van de economische recessie?
In hoeverre kun je als hengelsportwinkel anticiperen op de recessie, je bent heel seizoensafhankelijk. Wordt het straks goed weer of blijft het nog lang vriezen. Je weet het nooit. Een echt advies kan ik niet geven omdat ik niet iedere situatie ken en iedere hengelsportwinkelier in een andere situatie zit. In ieder geval hoop ik dat niemand van de collega’s veel last van de recessie heeft, als viszolder zijnde bewaren we de rust en anticiperen we op het laatste moment en gaan we wat meer richting de klanten. Ook komt er een aanbiedingsmaand, maar dat heeft niet zo heel veel met de recessie te maken. Dat is omdat we 4 jaar bestaan.

18. Service en veilig betalen is van groot belang voor een webshop. Hoe gaat de viszolder hiermee om?
Viszolder.nl heeft sinds enige weken een compleet nieuwe site. Hier kun je ook met iDeal betalen, makkelijk en veilig. De aanloop naar een hele nieuwe site was lang en zwaar, maar het is ons toch gelukt. Omdat al onze klanten zich moeten registreren heeft dit als voordeel dat iedere klant zijn eigen bestellingen terug kan zien, mede omdat de klant zich registreert kunnen wij meer, sneller en een nog betere service geven. Alle gegevens worden vertrouwelijk op geslagen en niet aan derden getoond.

19. Wordt er voldoende gedaan aan de stroperij?
Ik hoop het, ik weet zeker dat de mensen die ten strijde trekken tegen de stroperij er heel erg veel bij betrokken zijn en er veel voor doen, of het genoeg is weet ik niet. Het komt helaas nog steeds voor. Communicatie met verschillende takken is een goede optie, er zijn dagelijks organisaties bezig op of naast het water die zeker meer zien dan een toevallige voorbijganger of visser. Maar dat het een probleem is staat vast.

20. Heb je zelf last van de stroperij?
Ik ben 1x een kleine staande wand tegen gekomen,die is dan ook vakkundig gesloopt door ondergetekende en vismaat. Verder heb ik weinig mee gemaakt op het gebied van de stroperij.
Wel vind ik dat je pas met stroperij te maken heb als het grootschalig gebeurt.
Bij ons in de polder kom ik ook wel eens een fuikje of palingkistje tegen, daar heb ik geen moeite mee. Ook ik weet dat er mensen zijn die een gevangen snoekbaars niet terug zetten maar gebruiken voor eigen consumptie, moet kunnen.

Conclusie en... meer informatie

Voor meer informatie over de Viszolder, bezoek het winkelprofiel van De Viszolder

of de vernieuwde website van viszolder.nl

Viszolder

Lees ook deze reviews:

Een nieuw forum! Voor de eerste 25 serieuze leden hebben wij een leuke verrassing in petto!!

(12-8-2009)

review angling

Vraag maar Raak: 10 vragen voor witvistalent Loraine Vermeulen

(23-2-2009)

review angling

Vraag maar Raak: 20 vragen voor John van Viszolder.nl

(20-2-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy