hengelspullen.nl

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

Koude handen! Iedere visser kent dit probleem wel. Vooral als de temperaturen rond het vriespunt liggen, zijn het vaak je handen die als eerste afkoelen. Staat er ook nog een gure wind, dan wordt vissen in de winter een aangelegenheid voor de echte die-hards. Maar ook voor deze die-hards is het vervelend om koude handen te hebben. Een moeilijk gehaakte vis onthaken wordt nog lastiger met handen die moeizaam meewerken. Tijd voor mij om te kijken of hier iets aan te doen is.

Na een korte zoektocht viel mijn keuze op een paar Rapala titanium "gloves" waarvan 3 vingertoppen ontbraken. Daardoor leken deze handschoenen mij ideaal voor het trollen en verticalen. Het gebruik van titanium in deze handschoenen deed mij besluiten om tot de koop over te gaan. Of het een goede koop is geweest, zal blijken uit deze review.

Praktijk
De handschoentjes van Rapala lagen binnen enkele dagen op mijn deurmat. Ik had gegokt op maat XL, wat de juiste beslissing bleek te zijn. De handschoentjes zaten strak zonder af te knellen. Ook bij de open vingertoppen is de afsluiting prima. Tijd dus om ze op het water uit te proberen. De eerste keer was op een frisse januaridag. Het ijs was nog maar net weg, het zonnetje scheen en er stond een gure wind. Ik besloot om te vertikalen en voer met mijn boot zo snel mogelijk naar mijn vertikaalstek. De vaart was koud en toen ik op de plek was aankomen was het eerste dat ik deed mijn handen opwarmen aan een warme kop koffie. Met name de open vingers waren koud geworden tijdens het varen. Na wat te zijn opgewarmd werd het shadje naar de bodem gedirigeerd. Bij het verikalen viel mij op dat de grip op de hengel nog goed was. En na een tijdje vissen was ik aan de handschoentjes gewend. Ook het drillen van de eerste vis met de handschoentjes, een leuke snoek, ging prima. Aangezien ik het niks vind om een snoek met handschoenen aan te pakken, trok ik met mijn tanden het klittenband van de handschoentjes los en kon op die manier de handschoentjes uittrekken. De vis werd geland met blote handen en uiteraard weer teruggezet. Aangezien ik de handschoentjes op de bodem van de boot had gegooid, waren ze wat nat geworden. Deze natte koude handschoentjes trok ik weer aan. Stilletjes hoopte ik dat ze weer snel droog zouden worden door het zonnetje en de wind. Helaas was dat iets teveel van het goede. Desondanks heb ik ze wel de hele middag aangehouden en was daardoor in staat door te vissen. Mijn andere handschoenen van stof heb ik in de tas gelaten. Het grote nadeel van stoffen handschoenen is namelijk dat je continue met de haken in de stof vast komt te zitten. Met de Rapala handschoentjes heb ik daar geen één keer last van gehad.

Volgens de verpakking wordt de lichaamswarmte door het titanium in de handschoentjes vastgehouden.

Breed klittenband

Goede grip

De binnenkant, voorzien van titanium voor extra warmte

koude handen, wie kent het niet

Stoffen handschoentjes zijn eigenlijk geen optie doordat de stof makkelijk een voorbijkomende haak pakt

Regen, temperatuur rond het vriespunt en weinig wind zijn ideaal voor deze handschoenen

Tijdens het varen kreeg ik door de gure wind wel koude vingertoppen.

Landen van vis doe ik altijd zonder handschoentjes. Na een warme bak koffie gaan de handschoentjes weer aan.

Conclusie en... meer informatie

De handschoentjes hebben een perfecte pasvorm en de naden zijn stevig gestikt. Het klitteband is lekker groot waardoor vast ook echt vast is. De warmte die de handschoenen geven is goed en daardoor zijn ze prima te gebruiken op koude dagen waarbij je niet teveel wind hebt. Als er namelijk (vaar)wind is, dan worden de open vingers toch wel koud. Voor deze omstandigheden kun je beter een soortgelijke handschoen nemen die over afsluitbare vingertopjes beschikt:

handschoentjes van Zeevissport.com
handschoentjes van Siep Tensen
handschoentjes van W van der Niet hengelsport
handschoentjes van Hertog Hengelsport

Al met al vind ik de Rapala Prowear Titanium HT prima handschoentjes die over een perfecte pasvorm beschikken. De Rapala Prowear Titanium HT gloves zijn daardoor perfect voor het vissen op koude windloze dagen. Voor dagen met veel wind zijn handschoenen met afsluitbare vingertoppen een betere keuze. De prijs van deze Rapala titanium gloves ligt rond de 23 euro.

De titanium gloves op de Shimano website

Lees ook deze reviews:

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

(26-2-2009)

review angling

Thinsulate thermolaars door Frans

(20-1-2009)

review angling

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

(8-12-2007)

review angling

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

(19-10-2007)

review angling

Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets

(11-7-2007)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • Adverteren • Contact / Colofon • Disclaimer • Privacy