hengelspullen.nl

Review The Flu-Go van Pikemaster Lures

Door Ron - De dagen worden weer langer. Nog een paar weken en de zomertijd begint weer en het snoekbaarsseizoen is gesloten. April en mei zijn daarom geschikt om de hengelspullen na te kijken en je voor te bereiden op het nieuwe roofvisseizoen. Want in juni is het alweer zover, je mag dan weer op snoekbaars vissen. Heerlijk s'avonds met een ondergaand zonnetje nog even het water op om wat glasogen aan de haak te slaan. Ik kijk er nu alweer naar uit. De snoekbaars is in deze periode meestal goed los, dus het materiaal moet dan echt in topconditie zijn.

Molen of reel?
Het mooie aan het vissen op snoekbaars vind ik zelf de onspanning die het geeft. Je moet om te beginnen eerst een mooie stek vinden. Daarna is het de kunst om de juistje shad, jigkop en onderlijn te kiezen. Verder is het fijn om niet pal in de wind te liggen en een zonnetje op je bol maakt het 'welzijn' gevoel kompleet. De rest van de uitrusting, en dan doel ik op de hengel, molen en lijn, is bij mij in de meeste gevallen hetzelfde. Ik kies voor een baitcaster als ik met de electromotor in een groot gebied wil diagonalen. Voor het vertikalen kies ik in de meeste gevallen voor een hengel met molen. Belangrijk bij de hengel is dat deze zeer gevoelig moet zijn maar wel over een goede body beschikken, iedere beweging onder water moet je in het handvat kunnen voelen, ook als het wat harder waait.

De vertikaalhengel
Wat betreft snoekbaarshengels heb ik in de afgelopen jaren al diverse stokjes in mijn handen gehad. Denk aan de Spro Vertical H Baitcaster, de Cormoran Black Star Verical CM en de CJW light 195. Stuk voor stuk goede hengels waar ik veel plezier aan heb beleefd. Maar zoals het spreekwoord luidt: verandering van spijs doet eten. De Flu-Go van Pikemaster Lures heb ik in de afgelopen maanden goed leren kennen. Pikemaster Lures brengt naast de Flu-Go vertkaalstok, de allom bekend en geprezen Buster Jerk II en Buster Jerk jerkbaithengels. Absolute toppers in hun categorie. Ten aanzien van de Flu-Go zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Met een lengte van maar 1,80 meter en een werpgewicht van maximaal 21 gram klinken de specificaties van deze stok mij als muziek in de oren.

De Flu-Go (rechts) zet ik in voor het vertikalen in alle dieptes, de CJW Light (links) voor het diagonalen in water tot 8 meter.

De specificaties van The Flu-Go
Het mooie aan deze hengel is de ietswat hardere actie in vergelijking met de Cormoran en CJW. Desondanks is het topje van de hengel zeer flexibel en beschikt over veel veerkracht. Bij een opwaarste beweging kun je het shadje laten opspringen en daarna morsdood laten hangen, om na ongeveer 15 seconden het shadje langzaam weer naar de bodem te laten zakken. Zelfs met mijn kleinste loodkopjes van 6 gram voel ik in 11 meter water wanneer het loodkopje de bodem heeft bereikt. Erg goed dus, wat komt doordat de Fuji reelhouder en de iets harder gecoate Fuji geleideogen alles direct doorgeven. Verder ligt deze stok met een gewicht van maar 95 gram goed uitgebalanceerd in je handen, dit komt het visplezier op lange visdagen zeker ten goede. De Fuji geleideogen zijn perfect op de blank gemonteerd en zorgen daardoor voor een goede lijngeleiding. Het fuji topoog beschikt over wijd uitstaande pootjes, hierdoor is de kans kleiner dat je lijn achter het oog blijgt hangen.

Fuji reelhouder

Met maar 95 gram ligt de hengel uitgebalanceerd in je hand

Een zachte stootdop op het eindstuk, erg fijn in een aluminium boot

Een haakoogje mag niet ontbreken.

Door het laten balanceren op 1 vinger krijg je een idee van de balans van een hengel

Goed geplaatste geleideogen staan garant voor drilplezier

Duurzaamheid
Een ander groot voordeel van deze stok is dat hij tegen een stootje kan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ik ben op de vaart naar een visstek met de hengels vertikaal opgesteld, onder een 1.5 meter laag bruggetje doorgevaren. Heel dom natuurlijk. Toen de hengeltop tegen de brug aanknalde, vreesde ik dan ook het ergste. Niks was minder waar. De Flu-Go had dit incident zonder schade overleefd. Spullen die tegen een stootje kunnen zorgen er in zo'n geval voor dat je niet naar huis hoeft.

Oppassen voor lage bruggetjes...

Voor wie
Tel je alles bij elkaar op dan kun je merken dat deze hengel gemaakt is door fanatieke (snoekbaars)vissers met oog voor detail. Dit is een hengel waarmee je vis vangt. De demping van deze stok is subliem waardoor je ook de grote jongens strak kunt drillen en ruim voldoende body overhoudt om het gevecht in je voordeel te beëindigen. De duurzaamheid van de hengel zorgt er verder voor dat je onbezorgd onder bruggetjes kan vissen en je niet bang hoeft te zijn voor materiaalschade. Daarnaast is de prijs van de hengel, als je kijkt naar wat voor goed hengeltje je ervoor terug krijgt, gewoon buitengewoon goed.

Onder bruggen is duurzaamheid gewenst

Ook de ondermaatse snoekbaars geeft sport op The Flu-Go

Conclusie en... meer informatie

Ben je op zoek naar je eerste vertikaalstok of wil je je huidige vertikaalstok vervangen door een nieuwe? Neem dan zeker de Flu-Go in overweging. Het moet raar lopen wil je spijt krijgen van deze aankoop. De hengel is uitgebalanceerd, beschikt over een uitmuntende beetregistratie, een lekker flexibel topje, een goede parabolische actie en over heel veel body zonder zwaar aan te voelen. Daarnaast is de hengel duurzaam en echt een stok die je koopt en zult gebruiken op de langere termijn. Om deze review meer overtuigingskracht te geven heb ik tevergeefs gezocht naar negatieve ervaringen met deze hengel. Zelfs de foudraal is van duurzame stof gemaakt waar haken geen grip op hebben. Op naar de winkel dus, en kopen deze superstok! En nog een groot voordeel: De prijs is veel lager dan van vergelijkbare vertikaalstokjes.

Meer informatie tref je aan op de website van Pike Master Lures:
Pike Master Lures

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy