hengelspullen.nl

(persbericht) Wibo Boone wint prestigieuze P&S-Beet Westland trofee!

Voor het strandvissen zijn er maar weinig wedstrijden met een hoge status. Naast de regionale selecties en het Nederlands Kampioenschap zijn dat er nog maar een handje vol. Een van die wedstrijden is de Beet Westland Trofee welke ook nog de naam draagt van de hoofdsponsor P&S Visreizen uit Haarlem. Het is alweer de 23e keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd. Dit jaar was deze topwedstrijd voor Wibo Boone, lid van het Shimano Team Zuid.

Het was in alle opzichten topweer. Een lichte bries uit het zuiden voerde helder en mooi weer aan. De dag was letterlijk met zon overgoten. Het strand lag er wat rommelig bij, maar wat wil je als ze met een totale strand / duinen reconstructie bezig zijn. De onderhoudsbeurt die de stranden en duinen van Ter Heijde en ’s Gravenzande krijgen is enorm. Voor de smalle duinenrij herrijst een totaal nieuwe duinenrij en het strand zelf is enorm opgehoogd. Rijkswaterstaat spuit hiervoor miljoenen kubieke meters zand op. Dit blijkt voor de visvangst niet slecht te zijn. Voor het eerst sinds jaren mag men zeggen dat er tijdens de Beet Westland Trofee zeer goed gevangen is. Bot, meun en zeebaars waren de hoofdmoot en verder werd er een enkel wijtinkje of gulletje gevangen. Nog spaarzamer waren de grietjes, maar als de watertemperatuur oploopt zullen deze zich ook meer gaan melden.

Met maar liefst 22 vissen en een lengte van 473 cm wist Wibo deze wedstrijd te winnen. Wibo declasseerde daarmee de rest van het deelnemersveld en wist zelfs 88 cm meer vis te vangen dan nummer 2, Bert Heukels en maar liefst 133 cm meer dan nummer 3, Rob Punselie.

Volgens Wibo had hij succes doordat hij de vis van zeer grote afstand kon halen. Dit werd mogelijk gemaakt doordat hij gebruik kon maken van zijn nieuwe werpkanon, de banaangele Shimano Surf Leader Ultra. Er zijn maar enkele vissers die gebruik kunnen maken van deze hengel, die zich op dit moment slechts in een fieldtest fase bevindt. Deze strandhengels zijn prototypes, welke pas in september op de markt komen en die op dit moment worden getest.

Als Team deed het Shimano team Zuid het ook niet slecht en wist een 6e plaats te behalen met 54 klassementspunten, dat waren er precies 10 meer dan het winnende team. Naast de individuele deelnemers waren 23 teams aanwezig.
Gezien er de komende maanden geen grote strandwedstrijden zijn waar ook korpsen aan kunnen deelnemen, zal het Shimano team de komende tijd vooral als individueel deelnemen aan wedstrijden. De vissers die de nieuwe “Banaan” (Surf Leader Ultra) wel eens willen zien, kunnen dit gerust aan één van de teamleden dan het Shimano Team Zuid vragen. Doe dit echter wel na de wedstrijden, daar er dan altijd wel tijd voor uw belangstelling is.

Conclusie en... meer informatie

Shimano

Lees ook deze reviews:

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen

(14-9-2014)

review angling

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App

(17-11-2011)

review angling

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!

(6-11-2011)

review angling

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs

(25-10-2011)

review angling

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.

(14-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy