hengelspullen.nl

Hogenboom Villapark Weddermeer door Bouke

Sinds mijn zoon werkt, ga ik ieder jaar met hem (ja,ja……de vrouwen blijven thuis!) op visvakantie. Dit jaar lag onze bestemming in het hoge noorden. Lekker een midweek niks anders dan vissen. Weg van de dagelijkse beslommeringen, lekker uitwaaien en je compleet focussen op de hengelsport. In een woord zalig! Het is voor de meesten van ons dan misschien een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. In het uiterste noordoosten van de provincie Groningen ligt het villapark Weddermeer. Ver van alles, geen files, geen gejakker, gestress of gejaag, kortom een oase van rust met pracht viswater.

Villapark

Hogeboom vakantieparken exploiteert inmiddels sinds jaren (vlak bij het plaatsje Wedde) het kwalitatief hoogstaand villapark Weddermeer. De ruim 100 luxe vakantiehuisjes liggen vrijwel allemaal met een eigen vissteiger aan het door het hele park aanwezige viswater. Met direct aan dit park grenzend (op loopafstand) het ca. 12 hectaren groot Weddermeer en de Westerwoldse AA, een waar eldorado voor iedere hengelsportfanaat. Dit park dat vanwege zijn karperpopulatie ondertussen meer dan bekend is, daar huist sinds kort ook een pracht (nieuw uitgezette) populatie witvis. Met in het laagseizoen 6 en 8 persoons luxe vrijstaande bungalows startend met een kale huurprijs vanaf ca. € 150,= (voor een midweek) wat mij betreft voor iedere visser, “the place to be”.

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

Witvis.

Na vorig jaar onverwachts geconfronteerd te zijn met een vissterfte onder de witvis, heeft het Weddermeer vakantiepark de hierdoor weggevallen vis ruimschoots gecompenseerd door opnieuw royaal vis uit te zetten. Het park is hierdoor naast een aantrekkelijk vakantiepark voor karpervissers, zeer zeker ook de moeite waard, voor alle witvissers onder ons. Er was altijd al wel voorn, brasem of bliek te vangen. Er specifiek op vissen was echter moeilijk. Nou ja moeilijk; maar er was altijd wel een karper die je zorgvuldig opgebouwde voerstek bezocht. Na een kei harde run restte veelal een modderspoor en een kapot tuig. Dit gebeurde vaak, het vissen met de vaste hengel, zie of beter gezegd zag je hierdoor op dit park weinig. Ja zag(!), want na een weekje op dit villapark specifiek met de vaste hengel op witvis te hebben gevist, heb ik naast een pracht hoeveelheid witvis slechts een run van een karper te verwerken gehad. Blankvoorn, ruisvoorn, bliek, brasem, pracht giebels en zelfs paling heb ik er samen met mijn zoon weten te vangen. Stuk voor stuk mooie, gezonde en bovenal onbeschadigde vis. Wat mij betreft is dit vakantiepark voor witvissers méér dan interessant geworden.

Het Weddermeer.

Ja, méér dan interessant! Want naast dit park ligt het Weddermeer (een ca. 12 hectaren groot vis- en recreatiemeer). Dit meer, ik vermoed in het verleden ontstaan door zandwinning, daar huizen de echte beren. Niet alleen karpers welke het gewicht van de veertig en zelfs de vijftig pond te bovengaan, maar ook kapitale brasems en zeelten. Vanaf een 9-tal recent gecreëerde visstekken (welke men van te voren kan reserveren en waarvoor betaald moet worden ), kan het grootste deel van dit meer worden bevist. Na een aantal uur met mijn zoon op dit meer(met de feeder) gericht op brasem te hebben gevist, stond onze teller op 13. Dertien brasems stuk voor stuk qua lengte variërend tussen de 58 en 70 cm! Het totaal gewicht van deze pracht exemplaren ging maar liefst richting de vijftig kilo! Nog nooit heb ik zoveel brasems met een dergelijk formaat achtereen gevangen. Ronduit klasse!

(Huurprijs visstek aan het meer bedraagt voor 24 uur € 30,= per persoon. Hengelsporters van het villapark Weddermeer genieten 50% korting.)

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

Karper.

Tijdens mijn verblijf, heb ik aan dit meer een tweetal karpervissers uit Deventer ontmoet. Gezien hun uitrusting, vangsten evenals hun liefde voor iedere gevangen karper, waren dit in mijn ogen echte diehards; oftewel karpervissers in hart en nieren. Zij wisten in dit meer met in totaal 4 hengels (gedurende de midweek dat ik aanwezig was) ruim 150 karpers te landen. De meeste (schub, spiegel en een enkele koi )zo rond de 25 pond. Een redelijk aantal ging de dertig pond te boven, een aantal haalde de veertig pond en als klapper………. een schub met het bijna ongelofelijke gewicht van 56 pond……… zucht……

Het was helaas vroeg in de ochtend dat deze kapitale vis werd geland; ik heb er zodoende weinig van mee gekregen, maar de foto’s spraken boekdelen. Ruim 28 kilo vis……… een mooie gave karper met een buik als een luchtballon. Deze foto’s imponeerden, fascineerden en waren in een woord fantastisch! Tjonge, wat een vis! Nog nooit had ik zulke enthousiaste karpervissers ontmoet. Op mijn vraag of zij ook wel eens naar Frankrijk gingen om te vissen, begonnen zij te lachen. Waarom… was hun antwoord. Er komen volgens hen namelijk maar weinig karpervissers uit Frankrijk terug met dergelijke vangstresultaten. Frankrijk………, met de wetenschap dat hier meerdere 50 plussers rond zwemmen, waarvan zelfs een spiegel….. ze glunderden en begonnen beide smakelijk te lachen.

Tip: Het meer, heeft grof weg gezegd een u-vorm. Op de landtong bevindt zich de Urnehoeve (een restaurant), alsmede een survivalbaan. Vanaf deze landtong, mag niet gevist worden. De hotspots wat betreft de karpervisserij zijn op dit meer de ondiepe vlakke stukken, welke met een dieptemeter vlak voor deze landtong terug te vinden zijn.

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

HOGENBOOM VISSEN

Conclusie en... meer informatie

Als witvisser heb ik genoten. Brasem met een afmeting van 70 cm is immers een vis die slechts af en toe gevangen wordt. Wat ons opviel was dat het allemaal mooie, gezonde vis was. Het kon wat mij en mijn zoon betreft niet beter. Het enthousiasme van de karpervissers was er een om nooit te vergeten. Wat dat betreft is het Weddermeer een hot spot voor alle wit- en karpervissers onder ons en zeer zeker een bezoekje waard.

Bent u geïnteresseerd, vraag vrijblijvend de Hogenboom vakantiegids aan en laat u informeren.

Het was voor mij inmiddels de derde keer dat ik dit park heb bezocht. Ik zeg tot ziens, want een ding is zeker…… ik ga nog eens terug.

Informatie.

Villapark Weddermeer

Paviljoenweg 2

9698 XX Wedde

Telefoon: 0597 – 561576

Email: info@villapark-weddermeer.nl

Uw Productreviewer Witvis

Bouke Sinnige

Spro

Lees ook deze reviews:

Hengelsportbeurs Maurik - de foto's

(7-9-2014)

review angling

Stop visstropers!!

(15-11-2011)

review angling

Fotoverslag beurs Utrecht ja of nee?

(7-11-2011)

review angling

Gezocht tester!

(4-11-2011)

review angling

Hengelspullen achter de kneiters aan met Hengelsport 2000

(26-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy