hengelspullen.nl

Getest Relax shad van Guusbaits

Afgelopen week was het dan zover: hengelspullen.nl reisde af naar Noorwegen om snoeken te vangen. De snoektrip, georganiseerd door Leon en Evert van Pike Master Lures Travel, begon op vrijdag 29 september. De auto was zwaar bepakt met hengelspullen die ingezet zouden worden om de snoek te belagen. De jerkbaitstokken die ingezet werden voor deze zware duurtest waren afkomstig van Pike Master Lures (PML), Cor Spinhoven (review binnenkort online) en Fox.

Relax shad van Guusbaits
De Relax shad is voorzien van een sterke takel van fluor carbon met 2 vlijmscherpe dreggen en weegt totaal rond de 120 gram. Hierdoor duurt het rond de 3 tot 4 seconden voordat de shad op een diepte is van ongeveer 6 meter. De sleeves van deze door Guus gefariceerde softbait zien er solide uit en er is gebruik gemaakt van een 80 ponds fluor carbon. De loodkop is in de shad gestoken en vervolgens op de shad gelijmd. Als onderlijn hebben wij 70 ponds Titanium gebruikt van Lureparts.nl.

De Relax shad Guus klaar voor actie.

De praktijk
Wij hebben de shad gedurende een gehele week ingezet op de Steinsfjorden in Noorwegen op een snoektrip georganiseerd door PML Travel. Met name in het diepe water bleek dit kunstaas het ideale kunstaas te zijn in de late middag. Rond dit tijdstip trekt de snoek in dit jaargetijde naar de ondiepe gedeelten van het water om daar te azen. Dit betekende dat wij rond de 10 meter (op water van maximaal 16 - 22 meter diep), oplopend naar 3 tot 4 meter, de meeste aanbeten kregen. Door de perfecte loodkop was het mogelijk het kunstaas direct op de gewenste diepte te krijgen. Door de vlijmscherpe aanbeten hebben wij relatief weinig missers gehad op dit kunstaas. De missers die wij gehad hebben, waren snoeken die zich in de staart hadden vastgebeten.

Boem!!!! Hangen! (quote van Tim) De vis zit op 11 meter diep, de dril neemt even in beslag. De zware jerkbaithengel van PML vangt alle klappen netjes op.

Door alle boten werd fanatiek gevist. Op de foto de boot van Hans de Jerker en zijn zoon Tim.


97.5 cm op de shad van Guus.

Het test-water

Na een lange dag vissen genieten van een lekkere maatijd en je hengelspullen klaarmaken voor de volgende dag.

Conclusie en... meer informatie

Een geweldige shad met de perfecte loodkop en vlijmscherpe haken. Ook het fluor carbon heeft meerdere vissen overleefd. Ga je naar Noorwegen, neem deze shad dan zeker mee. Ook in Nederland zal deze shad je de nodige vis opleveren. De shad is goed te vissen aan een titanium onderlijn of minimaal 80lbs Suffix fluorocarbon onderlijn.

Klik hier voor de profielpagina van Guusbaits.Klik hier voor meer informatie omtrent het snoeken in Noorwegen.

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy