hengelspullen.nl

Cormoran Blackbull S dropshot hengel door Ron

De laatste tijd vang ik maar slecht in de wateren rondom Haarlem. Meestal ga ik er met mijn boot op uit, simpelweg omdat ik graag op het water zit. Maar een dagje vissen vanuit de boot is best een gedoe, even snel vissen is er niet bij. Verder zijn de beste vertikaalplekken in Haarlem zo goed als leeg. Tijd dus voor nieuw water. Mijn oog was gevallen op het Amsterdam Rijnkanaal. In het verleden had ik al eens met een visser staan praten die mij de nodige stekinformatie en tips gegeven had voor dit water. Omdat ik snel even wou kijken of er daadwerkelijk wat te vangen viel, legde ik het tweedelige dropshothengeltje "Blackbull" van Cormoran in de achterbak van mijn auto (transportlengte 118cm). Ik pakte snel wat klein dropshotmateriaal en weg was ik!

De praktijk

Aangekomen bij dit grote kanaal zag het water er onrustig uit. Er was de nodige beroeps- en pleziervaart aanwezig. Ook zag ik andere vissers aan de waterkant die, aan hun uitrusting en verschijning te zien, voornamelijk voor de pan aan het vissen waren. Als ik dan langs het water struin en al die troep van andere vissers zie, dan vraag ik mij altijd af of deze mensen ook maar enig respect hebben voor onze natuur. Enfin, na wat gemopper en ergenis over waar het heengaat met ons land, kom ik op de plek van bestemming aan. Ik besloot de Blackbull uit te rusten met een Lunkercity Whipstik 7,5 Ice shad. Dit bleek al snel de juiste keus te zijn want een kleine snoekbaars melde zich. Na een snelle foto van deze dappere jongen kon hij weer terug in zijn element. In daarop volgende 2 uur wist ik via de dropshot nog menig baars te vangen en nog enkele snoekbaarzen. Al met al een mooie visdag waarbij de Cormoran Blackbull perfect inzetbaar was.

De 'techniek'

Door de mooie parabolische actie is de dril van een snoekbaars een waar plezier. Het dreunen van de vis voel je goed in het handvat en de runs heb je perfect onder controle. Het topje van de hengel is supergevoelig, iets wat ook een absolute noodzaak is bij het dropshotvissen. Door stroming, golven, wind en stenen op de bodem, is het gevoel dat je via het topje in het handvat ervaart essentieel voor het vangen van vis. Gelukkig is dit prima in orde bij deze hengel. Ook het aanslaan gaat met deze hengel prima. Het aantal missers dat ik had was gering. Verder zit de molen stevig op de hengel en zijn de 7 SIC geleideogen op de juiste positie gemonteerd en kun je er lekker ver mee werpen. De lijn vliegt geruisloos door de ogen. De hengel beschikt over een werpgewicht van 3 tot en met 25 gram. Hiermee kun je in de meeste gevallen prima uit de voeten. De lengte van 2.25 is net wat aan de korte kant voor de kantvisserij en eigenlijk meer geschikt voor het vissen vanuit een boot. Toch heb ik er veel plezier mee beleeft vanaf kades en bruggen. Maar geen nood, de hengel is ook verkrijgbaar in 3 meter. Vis je alleen vanaf de kant, dan is de 3 meter versie een betere keuze dan de 2.25 meter versie. De hengel is gemaakt van S-G Power Carbon, die volgens Cormoran de hengel tijdens het vissen onbreekbaar moet maken en beter bestand tegen stoten en vallen.

dropshotmethode. 70 centimeter fluorocarbon van28.00mm, een shadje, een dropshotloodje van 15 gram en een dropshothaakje

Cormoran dropshotlood

Vissen vanaf een oude spoorbrug in het zijtak van het Noordzeekanaal

Ook het grotere water is goed te bevissen met de Blackbull S

Een plek waar goed te dropshotten valt

Vanaf de kant ben je soms nog net zo goed in staat de vis te bereiken als vanuit een boot

Ook de kleintjes zijn leuk om te vangen op de Blackbull S

dropshotten op baars

dril

Dropshotten op baarsjes blijft een leuke bezigheid

Een hengel voor het dropshotten moet tegen een stootje kunnen.

Een prachtig baarsje

Deze sterke snoekbaars wist de hengel zo krom als een hoepel te trekken

Conclusie en... meer informatie

Zoek je een goede dropshothengel, dan is het zeker aan te bevelen de Cormoran Blackbull op je verlanglijstje te zetten. Vis je alleen vanaf de kant, dan is de 3 meter versie ideaal. Vis je ook af en toe vanuit de boot, dan is de 2.25cm versie een goede keuze. Ben je alleen van plan om ter dropshotten vanuit de boot, dan zou ik de Blackbull 185cm kiezen. Door de prima werpeigenschappen, het lichte gewicht van maar 170 gram en het uiterst gevoelige topje, is dit een hengel waarmee je veel plezier zult beleven bij het vissen met de dropshotmontage. De prijs van de hengel ligt rond de 80 euro. Je krijgt er een stevige foedraal bij.

Deze review is mogelijk gemaakt door:


 • Meer info: http://www.cormoran.de/co/en/0/0/black_bull_s_dropshot_rod/5,1,0,63,1,1__products-model.htm

  Spro

  Lees ook deze reviews:

  D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

  (19-6-2012)

  review angling

  Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

  (21-3-2011)

  review angling

  REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

  (24-1-2010)

  review angling

  Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

  (10-10-2009)

  review angling

  Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

  (5-10-2009)

  review angling

  >> meer reviews!


   De kieuwgreep door Hans Koopman


   Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


  Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


  Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

  2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy