hengelspullen.nl

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

Na de reviews van de 3 en de 2,5 ponder is het tijd voor de 2,75 ponder, een gouden middenweg en bij vele karpervissers geliefd. Deze hengel heb ik niet alleen in Frankrijk getest tijdens de Tour de Carpe, maar hij heeft het ook op mogen nemen tegen het riviergeweld van de IJssel en haar sterke karpers. Heeft de hengel al dit geweld kunnen doorstaan? Lees het verhaal en kijk naar de foto’s, dat zegt genoeg!

http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=225
http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=248

Het uiterlijk van deze 2,75 ponder is niet noemenswaardig anders dan de 2,5 en de Het uiterlijk van deze 2,75 ponder is niet noemenswaardig anders dan de eerder beschreven hengels.

De blank:

Mooi strak en dun zonder al te veel poespas. De blank is niet geheel gelakt. De blank laadt zich bij het werpen maximaal op door de vernieuwende AC-T techniek. Verre worpen zijn voor iedereen haalbaar. De blank bevat verder een uitmuntende parabolische actie.

De sluiting:

Een stevige sluiting waarop je kan vertrouwen.

De ogen:

De ogen zijn robuust en netjes afgewerkt. Vissen met gevlochten lijn is mogelijk maar nylon in combinatie met deze hengel geeft meer drilplezier en dempt de vluchtpogingen van de vis beter.

Praktijk test

Tijdens de Tour de Carpe had deze hengel zich al bewezen, maar toen ik hem voor het eerst mee nam naar de woeste IJssel had ik er zo mijn twijfels over.

Deze 26 ponder van de IJssel ging als een razende tekeer, maar was goed te controleren door de fijne demping van de radar 2,75 lbs. De hengel heeft de test met glans doorstaan!

Met de radar hengels wist ik de Tour de Carpe te winnen. Opvallend was het minimale aantal losschieters door een uitgekiende combinatie waarbij de hengels geen onbelangrijke rol speelden.

Dik, dikker, dikst! Zo vangen we ze graag. Tijdens de tour was deze vis 1 punt per pond waard, plus nog eens 10 extra punten omdat het op dat moment de zwaarte vis van de etappe was.

Spodden en peilen:

De hengel is niet gemaakt voor het peilen of spodden. Peilen met een werpbare dieptemeter kan natuurlijk wel.

Werpen:

Verre worpen zijn met deze hengel geen probleem. Gewichten die deze hengel het best weg zet liggen tussen de 70 en 100 gram.

Een lijn uitvaren kan natuurlijk ook. Hier zie je mede-reviewer Rob Rijkers in actie in zijn luxe “Bart smit jacht”. Hij kijkt even op zijn horloge of het al tijd is om te rig te droppen.

Het extreem lage water en de mist maakte het vissen er niet makkelijker op.

Goede haken in combinatie met nylon lijn en een goed dempende hengel zorgen ervoor dat de vis rustiger blijft tijdens de dril en voorkomt lossers.

Drillen:

Met deze hengel krijgt het drillen van een vis een extra dimensie.

Tijdens deze dril snelde een collega karpervisser toe om te vragen wat voor een hengel dat wel niet was. Hij was erg onder de indruk van de buiging. De 30 plus radar serie is nog niet zo bekend in Nederland, maar dit is geheel onterecht.

Een gave bek zoals we dat graag zien! Mede door de goede demping van de hengel gaat de haak niet “wandelen” in de karperbek en is het wondje minimaal.

Conclusie en... meer informatie

De 2,75 lbs radar hengel is een mooie allround karperhengel waarmee je extreme situaties niet uit de weg hoeft te gaan. Een Stijlvolle hengel met maximaal drilplezier. Deze hengels zitten ondanks mijn grote collectie aan karperhengels nu standaard in mijn foedraal.

Voor meer informatie:

http://87.106.235.240/products/?id=1103


Radar 30plus

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy