hengelspullen.nl

Review door Hans de Jerker: Tavata Jerkbait

Dit keer nemen we een jerkbait van Tavata onder de loep. Om de jerkbait te testen, hebben wij Hans de Jerker (o.a. van roofvisnet.nl) gevraagd zijn mening over deze jerkbait te geven. De jerkbait uit de Tavata lures range heeft een gewicht van bijna 100 gram en een lengte tegen de 25 cm aan. Maten die vooral voor de grote snoek interessant zijn.

De Tavata jerkbait zink bij het uitwerpen langzaam naar de bodem. Wanneer de jerkbait de gewenste diepte bereikt heeft, kun je beginnen met binnenhalen. Deze grote Tavata Jerkbait wordt gekenmerkt door een enigsinds trage actie waarbij het kunstaas rustig van flank verwisseld. Zoals Hans de Jerker aangeeft: de actie van de Tavata jerkbait is eigenlijk het best te vergelijken met een Salmo Jack.

Food voor de grote snoeken

Perfect afgewerkt.

De hamvraag die naar boven komt als wij naar dit kunstaas kijken is: valt er snoek met dit toch wel uit de kluiten geschoten kunstaas te vangen? Wij denken van wel. Als de omstandigheden juist zijn, dan kan dit kunstaas, door zijn omvang en actie, ervoor zorgen dat vis vangt. Wij denken dat het kunstaas met name goed is te gebruiken in bijvoorbeeld het voorjaar als de grote snoek op ondiep water ligt. In deze omstandigheden zal deze Tavata Jerkbait wellicht het kunstaas kunnen zijn waarmee je de grote snoeken weet te vangen. Van Tavata hebben wij gehoord dat de grootste snoek momenteel een snoek van 120cm is die gevangen is op een meer in Duitsland.

Dit is wat de snoek ziet vanaf de onderkant.

Klaar voor de grote snoek.

Vlijmscherpe dreggen maken het kunstaas af

Conclusie en... meer informatie

Deze Tavata is een kunstaas dat je uit de viskist pakt als je het nodig hebt. Trollend achter de boot in de polder of jerkend in het voorjaar in Noorwegen. Deze Tavata is online verkrijgbaar bij GT-Angelshop in Duitsland. Een betrouwbaar adres met een snelle levering en aardige mensen.

Deze review is mogelijk gemaakt door:


 • Lees ook deze reviews:

  Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

  (23-11-2011)

  review angling

  (UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

  (16-11-2011)

  review angling

  Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

  (31-5-2011)

  review angling

  Poison Frog series van Strike Pro

  (13-4-2011)

  review angling

  Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

  (3-11-2010)

  review angling

  >> meer reviews!


   De kieuwgreep door Hans Koopman


   Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


  Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


  Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

  2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy