hengelspullen.nl

hengelspullen video (HD): goede snoekbehandeling

Op een recent avontuur met meteropnemer Hans heb ik de camera ter hand genomen om Hans zijn voortreffelijke manier van omgaan met de vis op video vast te leggen. De film is in HD (High Definition) opgenomen, hierdoor is alles goed zichtbaar, zelfs op de grootste beeldschermen. In de video komen naast de kieuwgreep, het onthaken, meten, poseren en terug zetten van de vis aan de orde.

Om de film in HD 1080p te bekijken, selecteer 1080p (HD) rechtsonder nadat je op play hebt geklikt.

Druk je duim tegen de vingers in de bek van de snoek. Probeer daarbij zoveel mogelijk met een platte duim te drukken om te voorkomen dat je door het vliesje prikt. Als je de snoek naar je toe kantelt, opend de bek vanzelf. En vergeet nooit: 1 keer vast betekent nooit meer los laten tot je klaar bent.

Vooral voor grote snoek is het beter de vis in het water te onthaken. De vis zal rustiger zijn omdat hij nog deels in zijn element is. Verder is bewezen dat de zwaartekracht niet al te best is voor grote snoeken. Probeer hier altijd rekening mee te houden. Tijdens het onthaken let altijd op losse haken, echter doordat de snoek nog deels in het water is, is de kans kleiner dat een dreg in je hand beland.

Als de snoek onthaakt is, is het tijd om te meten. Een meetplank is ideaal. Blijf de snoek vasthouden in de kieuwgreep.

Tijd voor de foto. Effe lachen!

De vis kan terug. Hou de vis vast en beweeg deze van voren naar achter en weer terug om zuurstof door de kieuwbogen te laten gaan. Als de snoek er klaar voor is zal hij wegzwemmen. Dit kan soms wel even duren, afhankelijk van de dril en de tijd dat de vis uit zijn element is geweest.

Conclusie en... meer informatie

Binnenkort meer video's! Stay tuned.
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy