hengelspullen.nl

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

Yeah, dropshotvissen. Een manier van vissen die mijn inziens het verticaalvissen nog wel eens van zijn troon kan stoten. Niet zo gek, je vangt immers bijna altijd wel wat aan de dropshot methode. Ook al is het maar een baarsje.. Het succes van het dropshotvissen is de diverse fabrikanten niet onopgemerkt gebleven.

De One and Half Dropshot hengels van Daiwa

Gevist heb ik het afgelopen jaar met de TD DSS-602MFB-OHG en de TD-602MFS-OHG. Beide hengels behoren tot de One&Half serie van Daiwa. Beide hengels zijn 1.83 en hebben een transportlengte van 114cm (handig!). Gemaakt van 36t carbon en voorzien van FUJI SIC geleideogen en houder, verwacht je het beste. Ter vergelijking vis ik graag met een light verticaalstok van CJW en de FluGo van Pikemaster Lures. Kunnen deze Daiwa's tippen aan deze 2 toppers?

TD-602MFB-OHG Daiwa One&Half Drop Shot

Deze hengel beschikt over een 'werp'gewicht van 7 tot 21 gram. En dat klopt ook wel ongeveer, alhoewel 25 gram nog prima te vissen is. De hengel weegt slechts 126 gram en ligt daardoor superlicht in de hand. Het handvat is kort, wat het niet geschikt maakt voor het werpen. De hengel is daardoor alleen bruikbaar vanaf kaders waar je onder de kant vist of natuurlijk vanuit de boot. Werpen kun je maar beter uit je hoofd laten, daarvoor is de hengel die voorzien dient te worden van een reel, echt niet geschikt. Nee, dit is een hengel voor het peuteren onder bruggen, de preciese visserij waarbij alles draait om gevoeligheid, vissen met dunne lijnen en harde aanbeten. Precies mijn ding! Ik vis namelijk hier in Haarlem of op het Amsterdam Rijnkanaal het liefst onder de bruggetjes en in kommetjes. Lekker rustig uit de wind in het zonnetje! En daar is deze hengel perfect voor. Ook handig is de transportlengte van maar 114cm. Hierdoor kan de hengel altijd mee onder de bank van de boot. Vang ik niks met het slepen op snoek, dan vaar ik naar een snoekbaarsplekje en probeer nog wat snoekbaarzen aan de haak te slaan. Toch wel lekker om even een visje te vangen als de snoek echt niet wil.

TD DSS-602MFB-OHG Daiwa One&Half Drop Shot

Woow! Dit is echt een superlicht hengeltje! De top is bijn -insane- dun. Het gewicht van de hengel is slechts 117 gram. Op de blank staat 15 tot 30 gram als werpgewicht, echter vind ik dit wat te zwaar aangegeven. Mijn inziens is dit een hengel voor 5 tot 15 gram. Drukfoutje op de blank? Dit is in ieder geval mijn allerlichste hengel. Een echter superlight dropshot hengel. Toch zit er nog wel gevoel in de hengel en is het geen slappe hap. Voor mij is deze hengel te licht voor de snorkelbaars. Echter voor het dropshotten op de stekelridder is de hengel ideaal. Een hengel dus voor de echte baars expert.

Daiwa Drop Shot

De rode DSS Daiwa One&Half heeft een werpgewicht van 15 tot 30 gram volgens de blank. Deze hengel heeft echter een zeer dun topje waardoor ik de hengel gebruik met dropshotloodjes tot 15 gram, 5 tot 15 gram vind ik daarom realistischer. De gouden Daiwa One&Half heeft volgens de opdruk een werpgewicht van 7 tot 21 gram. 25 gram is echter nog prima te vissen met deze hengel wat de range mijn inziens maakt: 7 tot 25 gram.

Daiwa Drop Shot

Boven de gouden (light) Daiwa One&Half, onder de rode (ultralight).

Dropshot DAIWA

Boven de rode (ultralight), onder de gouden (light).

Carbon!

Je ziet hier duidelijk de gelijkenis tussen de blanks.

HEY! I am dutch

DDS ultralight

De DSS ultralight Daiwa One&Half Dropshot.

zelfde actie

Actie is gelijk

De rode DDS superlight drop shot

De goudkleurig afgewerkte light versie van de Daiwa One&Half

SIC geleideogen

SIC reelhouders

Drop Shot ready to go

Beide hengels zijn voorzien van een superflex logo. Het viel mij inderdaad op bij een aanvaring met een stijger, dat de topjes extreem kunnen buigen zonder te breken..

Ze ogen hetzelfde, toch zit er een groot verschil tussen beide hengels.

vissen

Tijd om te vissen!

Onder bruggetjes..

snoekbaars op de drop shot

.. vang je altijd wat

nog een snoekbaars op de dropshot

En met een superlicht hengeltje is het ook nog leuk!

baars

Geen snoek te vangen op deze dag.. dan maar even dropshotten!

Conclusie en... meer informatie

2 geweldige stokken. Qua afwerking en actie krijgen beide hengels een dikke 10. Krijg je de kans, probeer er dan 1 op de kop te tikken.

Meer infomatie over Daiwa:
Daiwa Website
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy