hengelspullen.nl

Sjaak Verburg Nederlands Kampioen Bootvissen 2011

Op zondag 19 juni was het niet alleen Vaderdag maar vond ook het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2011 plaats. Tijdens deze dag bewezen Sjaak Verburg en Louis van Bommel van het Shimano Zeevisteam dat ze niet voor niets geselecteerd zijn voor het aankomend WK Bootvissen in Italië.

Voor de wedstrijd werd er uitgeweken naar de Oosterschelde, omdat het weer zeer onstuimig was. De deelnemende vissers waren in groepen van 6 verdeeld over 5 boten. De visserij was moeilijk vanwege de harde wind en omdat de wedstrijd op de Oosterschelde plaatsvond telde alle maten vis. Na het meten werd de vis weer netjes teruggezet. De boten vertrokken vanuit de haven van Colijnsplaat. Dit leek in eerste instantie niet ongunstig omdat tijdens het trainen/proefvissen in de voorafgaande dagen, de vangsten rond de Zeelandbrug het beste waren. Maar helaas kon er vanwege de hoge golven en harde westenwind niet gevist worden op de beoogde plaatsen, dus werd er uitgeweken nabij Colijnsplaat. Er werden slechts enkele visjes gevangen waaronder een mooie zeebaars en een paar mooie tongen. Tevens werden er palingen gevangen maar die telden helaas niet mee.

Sjaak Verburg viste vanaf de Big Marlin en wist 6 vissen te vangen waaronder een mooie tong van 37cm. In totaal had hij 144 cm vis waarmee hij de winnaar op zijn boot werd. Sjaak viste met een speciale 3 meter lange Shimano hengel. Deze speciale Speedmaster Boatquiver wordt geleverd met uiterst gevoelige toppen, perfect voor moeilijke omstandigheden. De hengel was voorzien van een Baitrunner LongCast, volgespoeld met Technium lijn. Volgens Sjaak is dit een perfecte set-up, helemaal voor deze visserij en omstandigheden. Louis van Bommel wist op de Duikcharter 1ste te worden met 100 cm vis. Ook Louis viste met een Boatquiver. De Antares was voorzien van de nieuwe Biomaster XSB, tevens voorzien van Technium lijn.

Uiteindelijk werd Sjaak Verburg door deze uitslag de nieuwe kampioen van Nederland. Hij werd beloond met de gouden medaille en een groot Delfts blauw bord. Het zilver ging naar Jan Schoonen en Louis van Bommel ging met de bronzen medaille naar huis. De beste 10 deelnemers gaan dit najaar vanuit Neeltje Jans nog 3 dagen tegen elkaar strijden tijdens de Top Competitie Boot op 9 oktober en op 13 en 27 november.

Plaats 3 1 2 NK boot 2011

Winnaar Sjaak Verburg met een mooie tong

Nederlands Kampioen 2011 boot Sjaak Verburg

Conclusie en... meer informatie

Hengelspullen feliciteert beide mannen met het behaalde resultaat en wenst ze succes bij de Top Competitie.
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy