hengelspullen.nl

Tomasco visboten nieuwe hoofdsponsor Predatortour 2012

(persbericht) Tomasco visboten uit het Friese Stiens wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Predatortour editie Zweden 2012 (Laxsjön) Tomasco zal voor deze editie een unieke en limited edition bouwen. Dit zal de “465 Predatortour” gaan worden.

De nieuwste loot aan de Tomasco stam op basis van het TSI onderwaterschip zijn de roofvisboten. Boten bedacht en gebouwd voor de toekomst, met een aantal bijzondere eigenschappen die de moderne roofvisvisser zeker zal aanspreken.

Door Tomasco werd al gedurende meerdere jaren op bestelling mooie en goede visboten gemaakt. Bij het doorontwikkelen van speciale, innovatieve, visboten voor o.a. de karpervisserij, kwam uiteindelijk het TSI onderwaterschip op de markt, waarmee inmiddels al de Tomasco visboten zijn uitgerust.

Dat TSI staat voor een aantal opmerkelijke waarden. Zo is de stabiliteit door het model en vorm enorm stabiel. De boot kleeft als het ware op het water en geeft geen krimp bij welke vreemde gewichtsverdeling in de boot dan ook. Een stukje extra veiligheid en comfort bij het vissen op alle watertypes, tenminste dat is de ervaring van de enthousiaste gebruikers.

De Tomasco is een boot die perfect reageert op de schroef van de bb motor en waarmee op de meter nauwkeurig achterwaarts varend gevist kan worden. Maar ook een boot die helemaal stil in de harde stroming kan leggen, waarbij de boot met slechts kleine correcties eenvoudig op koers gehouden kan worden, dit dankzij de enigszins rondlopende spiegel.

Doordat de Tomasco boten van het zeewaterbestendige 4 mm dik aluminium worden gelast is het basisgewicht al vrij laag. Zo weegt een 465 x 200 cm grote Tomasco boot in de basis uitvoering slechts ongeveer 240 kilo en naar wens kan door gebruik te maken van speciale kunststoffen in vloer en kastruimtes, bij het afbouwen enorm bespaard worden op gewicht.

Daardoor is het mogelijk met een complete Tomasco roofvisboot gebruik te maken van een in verhouding lichte ongeremde trailer, omdat het totaal gewicht van boot, buitenboordmotor en trailer gemakkelijk onder de wettelijke 750 kg kan blijven.

Daardoor is, indien gewenst, ook een lichtere trekauto mogelijk (dus ook een normaal rijbewijs!) en dankzij de het model en vorm van het onderwaterschip in verhouding slechts weinig motorvermogen nodig.

Met een 25 pk loopt de Tomasco boot van 5 (!) meter lang en 2 meter breed al zo rond de 30 km per uur! Met een 40 pk bb motor ligt de topsnelheid al rond de 40 km per uur en heb je al een zeer snelle en wendbare combinatie, waarmee je zelfs met 3 personen aan boord in no time in plané bent.

De Tomasco roofvisboten hebben waardes en vaarkwaliteiten die ook het gebruik van de boot binnen redelijke prijzen houdt. Aanschaffen van een boot is vaak geen probleem maar daarna komt er ook nog een bb-motor die de boot makkelijk in plané kan brengen, een trailer die wettelijk vereist is en vaak al snel een geremd exemplaar moet zijn. Daardoor blijven de kilo’s doortikken en ben je voor je het weet, uiteindelijk met een zware combinatie onderweg, een daaraan gekoppeld hoog brandstof verbruik en vaak vastzit aan een kostbare trekauto.

De Tomasco boten bieden voor deze problemen bruikbare oplossingen die met het oog op de toekomst ook betaalbaar zullen blijven. Zoals gezegd worden de Tomasco boten in Nederland gebouwd wat een aantal voordelen oplevert bij het bouwen van een boot voor u persoonlijk. Doordat de bouwer ook de leverancier van de boten is, betekent dat niet alleen een zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding, maar heeft ook het voordeel dat bijzondere of speciale wensen makkelijk kunnen worden toegepast.

De Tomasco boten worden uiterst professioneel gelast en zijn daardoor onverwoestbaar. U krijgt dan ook op het las- en plaatwerk levenslang garantie!

En mocht u door wat voor oorzaak dan ook een aanvaring krijgen waarbij de boot schade oploopt is dit ook door Tomasco professioneel te repareren. Een niet te onderschatten voordeel bij extreem gebruik op viswater met rotsen en of grove stenen/basaltblokken. Ook dán kunt u terecht bij uw eigen producent/leverancier van uw kostbare visboot.

Een andere mogelijkheid om de kosten binnen de perken te houden en toch het water op te kunnen met een echte Tomasco visboot is het aanschaffen van alleen een casco. U krijgt dan een compleet gelast schip, dat u zelf kunt afwerken. Met een beetje technisch inzicht en of hulp is dit goed te doen en bespaart u veel geld.

De Tomasco boten worden geproduceerd in 2 lengtes, te weten 465 cm en een lengte van 500 cm. In principe zijn beide modellen 200 cm breed maar in overleg kan er naar wens ook gebouwd worden met een breedte van 185 cm. Er is al een Tomasco roofvisboot als casco basisuitvoering vanaf 5950,- euro. De klant is koning bij Tomasco en zo zal hij of zij zich zeker voelen als je met je eigen Tomasco boot achter de roofvis aanzit….

Conclusie en... meer informatie

Technische specificaties:

465 cm of 500cm lengte

200 cm breed

Maximaal 60 PK

Tomasco boten zijn CE gekeurd

Voor meer informatie. Ga naar: www.predatortour.com of www.tomasco.nl

Lees ook deze reviews:

Update - Advertenties verschijnen nu ook op Facebook

(25-1-2015)

review angling

Nieuwe viskajaks exclusief bij Poask Hengelsport

(4-1-2015)

review angling

Winkelbezoek H2O Sports Strand Horst

(4-10-2014)

review angling

Hengel Expo 2011 België

(22-11-2011)

review angling

Foto's beurs Utrecht 2011 ONLINE

(11-11-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy