hengelspullen.nl

In the spotlight - Rapid Marine UMS 410

Houd Hengelspullen.nl de komende weken in de gaten. Opmerkelijke bezienswaardigheden op de Hengelsportbeurs in Utrecht zullen de revu passeren. We beginnen met Rapid Marine van TTH Watersport uit Wieringerwerf.

Boten, je hebt ze in allerlei afmetingen, types en prijsklassen. Maar om een boot te vinden die perfect bij je wensen past, is een lastige opgave. Zelf ben ik jaren in het bezit geweest van een Alumacraft V12. Een prima boot. Ik kon er alles mee en met een 9.9pk motor erachter liep hij zelfs met 2 man aan boord perfect.

Toch had ik deze boot graag wat robuster, groter, gelast en met een platte bodem willen hebben. Daarnaast natuurlijk tegen een goede prijs. Geld groeit niet aan de boom!

Bij het bezoek aan de hengelsportbeurs in Utrecht viel mij meteen het grote aantal boten op. Je loopt er langs en wilt er eigenlijk niet naar kijken, noem het zelfbescherming. Totdat mijn oog viel op een robuuste boot gemaakt van gelast aluminium, met een mooie boeg en een strakke lijn. Toch maar even vragen. Wat bleek, de boot was gemaakt van 3mm aluminium en je kunt er maar liefst 30pk achter hangen. Oei, dat klinkt goed! Ook een inspectie van de binnenkant van de boot deed mij positief verbazen. De bodem en de inrichting zagen er degelijk en handig uit. En last but not least, je kunt met de boot het ruwe water trotseren doordat de boot voor CE category C is ontworpen. Bij categorie C gaat het om significante golven van 0,5 2 meter en tot en met windkracht zes. Iets wat ik miste aan mijn V12, die toch echt specifiek is ontwikkeld voor slootjes en kleine plassen met niet teveel golfslag (Categorie D). Ook is deze boot 10cm breder dan mijn V12, wat er lekker stabiel uitziet. Je kunt er prima staand in vissen volgens de verkoper. En om eerlijk te zijn, ziet de boot er ook zo uit. De prijs van deze boot ligt rond de 3750 euro.

Conclusie en... meer informatie

Ik verwacht dat we in de komende tijd veel Rapid Alu boten van TTH Watersport op het water gaan zien. Door het dikkere aluminium en de gelaste naden, hebben we hier te maken hebt met een zeer duurzaam product waarvan je jaren plezier kunt hebben. Of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn, moet de praktijk natuurlijk uitwijzen. Naast boten kun je ook terecht voor buitenboordmotoren en trailers bij TTH Watersport. Voor meer informatie kijk op de website van:
Boten & bootonderdelen: www.rapidmarine.nl
Trailers & traileronderdelen: www.itrailers.nl
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy