hengelspullen.nl

Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld

Trailers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Welke trailer je moet hebben, is afhankelijk van je boot en je persoonlijke voorkeur. Als je ooit al eens een trailer hebt gehad, helpt dat bij de keuze van een nieuwe trailer.

Een nieuwe trailer?
Zelf heb ik altijd een kantelbare trailer gehad. De trailer was van 1986 en ik vond het daarom wel tijd dat er iets nieuws voor zou komen. Mijn oude trailer was kantelbaar en kon tot 550 kg dragen. Een prima trailer maar toch kon er nog wel het één en ander aan verbeterd worden. Er zaten bijvoorbeeld maar 4 kimrollers op de trailer en geen kielrollen. Kimrollen ondersteunen de boot aan de zijkant en hierdoor blijft de boot recht op de trailer staan, ook als je een keer hard door de bocht rijdt met de trailer. Kielrollen zijn handig voor het geleiden van de boot. Daarnaast zie je tegenwoordig vaak boeggeleiders. Zoals de naam doet vermoeden, dit zijn een paar wielen die de boot op de trailer geleiden.

Robert de Meij van Pega Trailers.

Pega bestaat dit jaar 60 jaar.

Op zoek naar een goede trailer
Uit ervaring weet ik dat het je visdag niet ten goed komt als je electronica het laat afweten of het kantelmechanisme van de trailer niet vlekkeloos werkt. Ook een afgebroken as is iets waar je niet op zit te wachten. Een goede trailer is niet goedkoop. Maar aan een trailer kun je decennia lang plezier beleven. Als je het zo bekijkt vallen de kosten relatief wel mee. Mijn oude trailer van 30 jaar oud had nog een dagwaarde van rond de 400 euro. Daarnaast zijn alle onderdelen van een trailer vervangbaar, mocht er iets stuk aan zijn. Handig is het dan als deze onderdelen los via een webshop besteld kunnen worden.

Op bezoek bij Pega Aanhangwagens
Reden voor mij om eens een bezoekje te brengen aan Pega Aanhangwagens in Barneveld. Pega trailers is een familiebedrijf en bestaat momenteel al 60 jaar. Pega heeft een grote keus aan trailers. Heb je specifieke wensen dan kun je deze ook aan hen voorleggen. Waar een wil is is een weg, deze uitspraak geldt ook zeker voor Pega. Ze verkoopt hoofdzakelijk via haar eigen dealernetwerk maar is daarnaast ook leverancier van custom trailers aan bijvoorbeeld Marcraft. Zoals op een foto hieronder is te zien, kun je de trailer van een poedercoating laten voorzien.

In de grote werkplaats wordt hard gewerkt aan de trailers.

Ook special boottrailers behoren tot de mogelijkheid. Zie hier de Pega Marcraftliner met zwarte poedercoating.

Alle elementen van Pega trailers zijn sinds kort ook verkrijgbaar in hun webshop: http://www.onlinebestellen.pegabv.nl

Naast trailers worden er ook aanhangwagens en stapelelementen voor jachthavens bij Pega geproduceerd.

En dit is hem dan: mijn nieuwe trailer! Een Pega Euroliner 550-450.

Conclusie en... meer informatie

Pega beschikt over 3 basismodellen: Economy, Comfort en Exclusive. Daarnaast zijn er nog de Euroliner en de V-Liner. Voor iedere boot heeft Pega dus de perfecte trailer. Sinds kort beschikt Pega ook over een eigen webwinkel, hier zijn alle onderdelen los te bestellen. De webshop is te vinden op:

http://www.onlinebestellen.pegabv.nl

PEGA b.v.
Middelweg 5
2992 SP Barendrecht
+31180615380
http://www.pegabv.nl
Stuur Pega een E-mail.
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • Adverteren • Contact / Colofon • Disclaimer • Privacy