hengelspullen.nl

Review Pike Master Lures Buster Jerk I 80 gr

Pike Master Lures (PML) is voor de meeste sportvissers bekend om de 23 soorten kunstaas die deze distributeur verdeelt. De Buster Jerk is momenteel 1 van de populairste jerkbaits op de markt. Sinds enige tijd heeft PML ook 2 hengels in het assortiment die specifiek ontwikkeld zijn voor het vissen met jerkbaits. De totale ontwikkeltijd van deze hengels was 8 maanden. De jerkbait hengelreeks van Pike Master Lures bestaat uit de Buster Jerk I en de Buster Jerk II.

Buster Jerk I
De Buster jerk hengelreeks van PML is gemaakt uit IM-8 carbon. De Buster Jerk I in deze review is de Buster Jerk 80 gram. 80 gram wil zeggen dat deze hengel een gemiddeld werpgewicht heeft van 80 gram.

De Buster Jerk I bestaat uit IM-8 carbon

De Buster Jerk is in 2 versies verkrijgbaar: De Buster Jerk I (gem. 45 gram) en de Buster Jerk II (gem. 80 gram)

De actie
De Buster Jerk I 80 gram onderscheidt zich van andere jerkbait hengels door de volledig parabolische actie. Hierdoor is het drillen van een sterke vis een waar genoegen. De hengel beschikt over een snelle reflex en een goede body, iets wat noodzakelijk is voor het vissen met jerkbaits. Door de revolver greep en klasse A kurk (de beste kurksoort verkrijgbaar) ligt de hengel lekker in de hand. Door het gebruik van het carbon is de hengel licht. Je kunt je dus voor 100% concentreren op een juiste jerkbeweging.

De Buster Jerk I 80 gram

Eigenlijk onmisbaar

Details
Dat de hengel is ontwikkeld door mensen die zelf actief jerkbaiten blijkt niet alleen uit de mooie parabolische actie. Door de messing cone wordt je kurken handvat beschermt tegen water en vuil. Erg handig is ook het haakhoudertje waar je je kunstaas in kan hangen als je even je handen vrij wilt hebben. Je voorkomt hierdoor dat de Sic geleideogen of de lijn beschadigd raken door de haken van je jerkbait.

goudkleurige messing cone

Volledig parabolische actie

Fuji reelhouder

De hengel ligt lekker in de hand

De reel kan moervast gemonteerd worden

Sic geleideogen

Mooi afgewerkt

Black is beatiful

Conclusie en... meer informatie

De Buster Jerk 80 gram vervult de behoefte voor de roofvisser die graag met de wat grotere jerkbaits op pad gaat. De hengel zet met gemak een kunstaas van 100 gram weg, maar ook een jerkbait van 50 gram is op deze hengel goed te vissen. De parabolische actie en het haakhoudertje maken de hengel af. Voor de lichtere jerkbaits onder de 60 gram heeft Pike Master Lures de Buster Jerk II in het assortiment. Deze hengel beschikt over een gemiddeld werpgewicht van 45 gram. In de Buster Jerk II is kevlar verwerkt, hierdoor is ook deze hengel supersterk. De hengel wordt standaard geleverd met een foedraal.

Constructie: 9.5
Actie: 9.5
prijs: 8
Design: 9.5
Toepassingen: 9

Hengelspullen.nl Score: 9.1Meer informatie over de producten van Pike Master Lures is te vinden op hun website of bij de hengelsportzaken op hengelspullen.nl.

Pike Master Lures

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy