hengelspullen.nl

Review Henk Simonsz Vertical H Baitcast 1.80

Met de komst van het vertikaalvissen op snoekbaars, is er een arsenaal aan hengels op de markt gekomen voor deze vorm van visserij. Algemeen kan worden gesteld dat een vertikaalhengel kort, licht en strak moet zijn. De meeste snoekbaarsvissers geven de voorkeur aan een molen, wij bekijken echter in deze review de mogelijkheid van het vertikaalvissen met een reel.

Video beelden (Flash 8 video formaat)

de reel
Wij hebben deze hengel in de afgelopen maanden ingezet in diverse wateren en toegepast bij verschillende vormen van visserij. De Henk Simonsz Vertical H Baitcast bleek daarbij op verschillende vlakken uit te blinken. Wij hebben de Henk Simonsz Vertical H Baitcaster gevist met een Daiwa Viento reel. Voor deze reel is gekozen wegens de handige twitchin-bar. Deze twitchin-bar maakt het mogelijk lijn binnen te halen met een beweging van je duim. Je hebt daardoor met 1 hand volledige controle over je aasprestatie. Dit kan onder bepaalde omstandigheden handig zijn.

De Henk Simonsz Vertical h baitcast van Spro.

Duurzaam en licht door gebruik van MCF-8 carbon.

Vertikalen
In het magazine Snoekerijen hadden wij al eens gelezen over de toepassing van een baitcaster met een Daiwa Viento reel bij het vertikalen. Als belangrijkste voordeel werd genoemd dat je makkelijk de taluutjes af kan vissen. Voor ons reden genoeg om dit zelf aan den lijve te gaan ondervinden.

De Daiwa Viento reel zit door een schroefmechanisme zonder speling muurvast op het handvat gemonteerd.

In eerste instantie was het wel even wennen voor ons om met een baitcaster te vertikalen. Je houdt je hengel toch anders vast. Na een half uurtje waren we aan het gevoel van deze vorm van visserij gewend en begonnen we vis te vangen. Met name op een ongelijke bodem of een sterk stijgende bodem, bleek deze baitcaster handig.

De hengel ligt lekker in de hand

Optimaal gevoel tijdens je aaspresentatie en de eventuele dril.

Henk Simonsz Vertical H Baitcast
De Henk Simonsz Vertical H Baitcaster beschikt over een mooie parabolische actie met een beetje topactie. Een snoekbaars van 50 centimeter kan deze hengel in een mooie hoepel trekken. Echt leuk wordt het bij vissen van 60 cm en groter. Door de strakke actie, de korte lengte, de mooie parabolische actie en het directe gevoel, is een dril een waar genoegen. Je voelt ieder beweging van de vis en de hengel buigt door tot diep in het handvat. In dit handvat zit een uitsparring, een stukje waar geen kurk zit. Hier heb je direct contact met de blank van de hengel. In combinatie met de SIC geleideogen voel je daardoor iedere beweging. De geleidogen op de Henk Simonsz Vertical H Baitcast zijn overigens geschikt voor gevlochten lijn.

Andere toepassingen
Naast het vertikalen hebben wij de Henk Simonsz Vertical H Baitcast ook ingezet als dode hengel, gebruikt bij het slepen van kleine pluggen en het dropshotten op baars in Noorwegen. Bij al deze vormen bleek deze hengel perfect te functioneren. Daarnaast kan de hengel door het gebruik van Multitec Carbon Fiber 8 tegen een stootje.

Krom tot ver in het handvat.

De snoekbaars uit de video gevangen in 3 meter diep water.

Conclusie en... meer informatie

Deze snoekbaars van 93cm kon onze shad niet weerstaan. We hebben een geweldige dril beleefd aan deze vis. Dit mooie exemplaar zwemt natuurlijk ook weer vrij rond.

De Henk Simonsz Vertical H Baitcast is een geweldige hengel gemaakt uit Multitec Carbon Fiber 8 (MCF8). De hengel is lekker kort waardoor je er ook in moeilijke situaties goed mee kan vissen (denk bijvoorbeeld aan een lage boot, hierbij is de afstand tot je hengel tot het water kort). Deze baitcaster is goed te vissen met een jigkop vanaf 8 gram. Ook kleine plugjes zijn prima te slepen achter de boot en ook voor het dropshotten is de hengel onze eerste keus. De prijs ligt rond de 80 euro. Wij zijn er van overtuigd dat je geen spijt zult krijgen van deze aankoop. De hengels van Henk Simonsz zijn te koop bij Ten Broek Hengelsport in Krommenie.

Klik hier voor het winkelprofiel van Ten Broek op hengelspullen.nlKlik hier voor het winkelbezoek van hengelspullen aan Ten Broek Hengelsport in Krommenie

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy