hengelspullen.nl

Review C.J.W. Musky Jerkbait Light

Sinds 2006 heeft Cor Spinhoven de Muskie Jerkbait light in zijn assortiment. Deze jerkbait hengels zijn gemaakt voor de kunstaasvisser die de hoogste eisen stelt aan gewicht, gevoel en design. Hiermee is de Muskie Jerkbait hengel de Crème de la Crème onder de jerkbaithengels en daardoor geschikt voor de die-hard kunstaasvisser. Iedere C.J.W. is door Cor Spinhoven met de hand gemaakt en de blanks zijn door Cor zelf ontworpen. Wij behandelen in deze review de C.J.W. Muskie Jerkbait Light van 2006. De hengel heeft een werpgewicht van 40 gram en is 2 meter lang.

Het oog wil ook wat
De C.J.W. Muskie Jerkbait is tot in het kleinste detail mooi afgewerkt. De blank is 'glimmend' zwart en de SIC geleideogen zitten netjes op de hengel gemonteerd. Om het visueel nog aantrekkelijker te maken, zit er een zilveren randje in de lak van de geleideogen verwerkt. De afwerkringen zijn gemaakt van RVS. Het karakteristieke voorstukje op de handgreep geeft deze hengel zijn unieke uitstraling. Het C.J.W. logo mag hier natuurlijk niet op ontbreken. Naast een strak uitziende blank met netjes gemonteerde ogen, moet de hengel lekker in de hand liggen. Het kwaliteitskurk van portugeese afkomst zorgt daarvoor. Een zwarte kartoenen foudraal maakt de hengel helemaal af.

Blanks van onder andere de C.J.W. Muskie Jerkbait Light.

Iedere C.J.W. hengel is door Cor handgemaakt.

Testen
Om de hengel goed te testen hebben wij deze jerkbaithengel gebruikt in allerlei omstandigheden. De testperiode heeft in totaal ruim 4 maanden in beslag genomen. Hierdoor hebben wij een goed beeld kunnen vormen van deze hengel. Sinds het begin van 2007 heeft Cor ook de 2007 versie in de rekken staan.

De beleving
Het eerste wat opvalt is het lage gewicht van de hengel. Als je de top van de hengel heen en weer beweegt ('zwiept'), voel je de supersnelle reactiesnelheid van de blank. Hierdoor kun je reactief en effectief vissen. Daarnaast ligt de hengel, zoals je van een C.J.W. kan verwachten, lekker in de hand. De C.J.W. kan prima gevist worden met allerlei soorten kunstaas. Ook een plugje van 12 tot 20 gram is met de C.J.W. prima achter de boot te trollen. Daarnaast kan de Muskie Jerkbait worden ingezet voor het vissen met softbaits tot 35 gram. Ideaal zijn middelgrote softbaits tot ongeveer 15 centimeter. Met deze combinatie kun je goed een tallud vertikaal of diagonaal afvissen. Voor dergelijke situaties is de C.J.W. het ideale gereedschap.

Het portugeese kwaliteitskurk wordt netjes door Cor geschuurd. De totale productietijd van een hengel ligt rond de 20 uur.

Het kwaliteitsmerk, waar ook de C.J.W. Light mee is uitgerust.

Reel-hengel combinatie
Wij hebben de C.J.W. zowel met een Spro Specialist 400 als een Daiwa Viento reel gevist. De Daiwa is in vergelijking met de SPRO Specialist een stuk kleiner en lichter. Dit voel je tijdens het vissen. De C.J.W. is in combinatie met de Daiwa Viento een optimale set voor kunstaas tussen de 10 en 60 gram. Echter ook een Buster Jerk I en een Salmo Jack van rond de 80 gram, zijn nog goed met deze hengel te vissen.

Snelle actie
Door het snelle karakter van de blank, zul je iedere beweging van het kunstaas in je vingers voelen. Dit betekent dat je bij een aanbeet supersnel kunt reageren. Echter ook als je vast loopt op de bodem, voel je direct dat je iets anders als vis aan de haak hebt.
Bij een dril trekt de hengel lekker krom, zonder daarbij slap aan te voelen. De hengel beschikt over genoeg 'body' om de klappen van een vluchtende vis op te vangen. Ook tijdens de rustigere fasen in een dril, zal de hengel zijn power behouden. Hierdoor blijft je lijn goed strak staan. De ogen zijn perfect over de blank verdeeld waardoor je een optimale krachtverdeling krijgt over de blank. Dit merk je onder andere als je een zware vis aan de haak hebt die even wat lijn van je spoel trekt. Zonder horten of stoten kan de slip van de reel zijn werk doen.

De dril
De totale beleving van een dril is al een sensatie op zich. Het extra gevoel dat de hengel geeft, maakt de dril van een vis een ware beleving.

De Muskie Jerkbait light is uitgerust met een fuji reelhouder.

De stootdop.

Het kunstaas
Ons favoriete kunstaas voor deze hengel zijn de kleinere sliders en pull-/jerkbaits. Denk bijvoorbeeld aan de Guusbaits Teaser, de Guusbaits Pinky, de Guusbaits Vyper, de Buster Jerk II, de N.K. Druppel, de Salmo Slider en niet te vergeten de halve liter van Arjan Willemsen. Ook voor de middelgrote shads met een loodkop tot 35 gram is de C.J.W. Muskie Jerkbait onze eerste keus. Slepend achter de boot met kleine plugjes, is de C.J.W. ook goed inzetbaar. De trillingen van de plug kun je goed voelen.

De geleideogen zijn perfect op de hengel gemonteerd. Alles ziet er na 5 maanden intensief vissen nog perfect uit.

Een reel kan moervast op de hengel worden gemonteerd.


De reel zit goed in de hengel vastgeschroefd.

De revolver greep ligt prima in de hand. Het kurk zit strak op de greep gemonteerd.

De hengel trekt lekker krom en je voelt iedere beweging van de vis.
Ook met een wat zwaardere reel kun je prima met de C.J.W. vissen.
De halve liter (45 gram) vissen wij graag op de C.J.W. Muskie Jerkbait Light.
Ook voor het slepend vissen achter de boot met relatief kleine plugjes, pakken wij graag deze hengel.

Voor het belagen van snoek met shads tot 15 cm in dieper water is deze hengel perfect. Je voelt precies wat er onder water gebeurd.

In de polder visten wij met 4.32 km/uur op 2.2 meter water. Slepend met kleine plugjes was de C.J.W. perfect inzetbaar.

Conclusie en... meer informatie

De C.J.W. Muskie Jerkbait Light is onze favoriete hengel voor het vissen van de kleine en middelgrote jerkbaits, kleine pluggen en middelgrote softbaits. Vis je vaak en met veel plezier en wil je een hengel waar je de rest van je leven plezier aan zult beleven, dan is de C.J.W. voor jou de perfecte hengel. De 2007 versie is ook al verkrijgbaar bij Cor Spinohoven.

CJW MUSKIE JERKBAIT
200 cm Light werpgewicht 40 gr 1-delig
200 cm Medium/light werpgewicht 50 gr 1-delig
200 cm Medium werpgewicht 60 gr 1-delig
200 cm Medium/heavy werpgewicht 70 gr 1-delig
200 cm Heavy werpgewicht 80 gr 1-delig
Website Cor Spinhoven / C.J.W.

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy