hengelspullen.nl

Review N.K. Druppel

R&R Tackle heeft sinds kort de Druppel van N.K. Baits in het assortiment. De Druppel is een zelfgemaakt kunstaas van Nick Koosterman. N.K. Baits heeft momenteel 3 verschillende modellen in het assortiment; De Druppel, de Rex en de Funhead. De Druppel is in een 9 en 15 cm versie verkrijgbaar. Alle jerkbaits van N.K. Baits zijn leverbaar in 7 kleuren. In deze review bespreken we hoe 9cm versie van de Druppel het best kan worden gevist. Daarnaast komt aan de orde onder welke omstandigheden dit kunstaas het best presteert.

Met een gewicht van 23 gram, kan deze jerkbait licht genoemd worden. Wij hebben deze jerkbait aan een lichte jerkbaithengel gevist. Volgens Nick Koosterman kan de druppel ook met een lichte spinhengel gevist worden. Spinnend binnen vissen heeft bij ons niet de voorkeur. De N.K. Druppel is voor ons een echte jerkbait, die de mooiste actie heeft als je hem binnen tikt. Het voordeel van een jerkbaithengel is dat je de druppel beter binnen kunt tikken dan met een spinhengel. De N.K. druppel is een jerkbait uit de groep glyders. Dit betekend dat dit kunstaas, na een jerk, een stukje doorglijdt. Het mooie aan de druppel, is dat hij een beetje op zijn kant gaat liggen. In combinatie met een goede print, geeft dit een mooie actie.

Een mooie snoek aan een mooi kunstaasje.

De N.K. wordt geleverd zonder haken en splitringen.

Na een inworp zakt de druppel langzaam naar de diepte. Wanneer je de juiste diepte hebt bereikt, begin je met binnenvissen. De Druppel zal daarbij ongeveer op dezelfde hoogte in het water blijven doorlopen. Met name in polderwater en op veenplassen voelt dit kunstaas zich thuis. Wij hadden het meeste succes op ongeveer 50cm van de bodem met een korte langzame jerkbeweging.

Netjes afgewerkt en een mooie print.

Het oranje buikje geeft een mooi effect onder water.

De NK Druppel kan, zoals Nick zelf ook zegt, het best gevist worden met een spinstang en een extra splitring op het oog. De spinstang zorgt in combinatie met de splitring, voor een mooie uitgebalanceerde zig-zag actie onder water. Titanium vonden wij minder geschikt om met de Druppel te vissen.

Gelukkig hadden wij zo'n handige splitringtang bij de hand om de haken te monteren.

Een extra splitring in het bevestigingsoog is aan te bevelen.

Dit is ongeveer de actie van de druppel. Afhankelijk van de jerk, glijdt deze glyder 10 tot 35 cm door.

Een snoekje die de druppel niet kon weerstaan. De spinstang heeft hij goed te pakken gehad. Blijf de conditie van je stang in de gaten houden. Spinstangen gaan lang mee. Na deze te hebben recht gebogen kan er weer worden gevist. Twijfel je echter aan de conditie, vervang hem dan.

Conclusie en... meer informatie

De Druppel van Nick Kloosterman is een mooi stukje kunstaas voorzien van een aantrekkelijke print. De actie en de print maken het een leuk kunstaasje voor in de polder en op veenplassen. Doordat de druppel langzaam naar de diepte zinkt, kan hij langzaam worden binnengevist. Dit kan onder bepaalde omstandigeheden een voordeel zijn. Wij vonden de druppel niet het makkelijkste kunstaas om mee te jerken. Dit komt met name door het lage gewicht en kleine afmeting, hierdoor heb je toch wat minder gevoel over wat er onder water precies gebeurt.

Meer informatie over R&R Tackle: Winkelprofiel van R&R Tackle
De R&R tackle website: Website R&R Tackle

De Druppel bij R&R tackle: De N.K. Druppel

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy