hengelspullen.nl

Review polariserende zonnebril Tavata

In deze review behandelen wij een belangrijk deel van onze hengelsport uitrusting: de zonnebril met polariserende glazen. Met name als in het voor- en naarjaar de zon laag staat, is een zonnebril een absolute must voor de doorgewinterde sportvisser. Met name als je veel uren op of aan het water vertoeft, zul je een goede bril waarderen. Daarnaast zul je alles veel beter kunnen zien en heb je geen last meer van de zonnestralen die via het water je ogen bereiken.


De Tavata Black Wulff.

Vliegende haken
Naast de bescherming die een zonnebril biedt tegen de zon en schadelijke UV-straling, wordt een bril vaak gedragen om de ogen tegen de rondvliegende haken te beschermen. In de vliegviswereld zul je daarom ook weinig vissers zonder bril zien. Ook voor de spinvisser is een goede bril aan te bevelen. Om veiligheid in dergelijke omstandigheden te waarborgen, dient een sportvisbril van uitmuntende kwaliteit te zijn. Om deze reden heeft Tavata dan ook gebruik gemaakt van spintervrije PP10 polariserende glazen. De dikte van de glazen is 1,10 milimeter en voldoet aan de UV400 en Europeese (CE) richtlijnen.

Netjes verpakt in een mooie doos.

Het beschermetui.

Polariserende glazen
Polariserende glazen bieden op de eerste plaats bescherming tegen vel zonlicht/ UV straling. Op de tweede plaats neutraliseert een dergelijke bril licht dat reflecteert op het wateropervlak. Hierdoor zul je tijdens het vissen geen last meer hebben van (fel) licht. Je zult aan het eind van een visdag merken dat je ogen minder vermoeid zijn. Daarnaast kun je veel beter waarnemen wat er op en onder het wateroppervlak gebeurt.

Hierdoor is het etui als heuptasje te gebruiken. Doordat het lusje niet glad is, blijft hij goed op zijn plek zitten.

Vanaf nu altijd de bril bij de hand.

Handig
Zoals we ook reeds bij de andere producten van Tavata zagen, hebben we te maken met producten die echt voor de doorgewinterde sportvisser gemaakt zijn. Met de kleine details is rekening gehouden. Dit voorkomt frustraties aan de waterkant. De Tavata zonnebril is bijvoorbeeld uitgerust met een nekkoord die voorkomt dat je je bril verliest bij een plotselinge beweging. Daarnaast zit er bij de bril een superhandig beschermetui. Dit etui kun je als heuptas gebruiken of vastklikken aan je jas of viskist. Doordat het etui van stevig materiaal gemaakt is, geeft het ook de nodige bescherming.

Met de clip kun je het etui ook aan je jas of tas klikken.

De bril is voorzien van UV400 splitervrije polariserende glazen.

Een stevig koord voorkomt dat je de bril verliest.

De zijkant van de bril.

Zo ziet het er ongeveer uit als je de bril op je hoofd hebt.

Conclusie en... meer informatie

De polariserende zonnebril van Tavata is voor iedere sportvisser een absolute aanrader. De bril wordt standaard geleverd met 2 jaar garantie, het handige opbergetui en een nekkoord. Zelfs op regenachtige dagen hebben wij deze bril bij ons. Ook als de zon niet schijnt, kun je veel beter zien wat er om je heen gebeurt. Deze Tavata bril geeft ons de mogelijkheid om onder alle omstandigheden in alle rust te kunnen genieten van het vissen.

UPDATE: De bril blijft niet drijven! Dat heb ik helaas moeten meemaken. Tijdens het landen van een snoek in de kieuwgreep verdween de bril in het diepe water. Ik heb de volgende dag direct een nieuwe bril besteld bij de GT-Angelshop. Het duurde 6 dagen voordat ik de bril weer in huis had.
Sub-Total: 39,95EUR
charge for paypal: 1,88EUR
DPD Standart (Dispatch to NL: (1 x 0 kg)): 8,50EUR
net: 42,60EUR
Enthaltene MwSt. 19%.: 7,74EUR
Total: 50,33EURDit product is direct online te bestellen bij:


Deze review is mogelijk gemaakt door:


 • Lees ook deze reviews:

  Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

  (26-2-2009)

  review angling

  Thinsulate thermolaars door Frans

  (20-1-2009)

  review angling

  COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

  (8-12-2007)

  review angling

  Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

  (19-10-2007)

  review angling

  Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets

  (11-7-2007)

  review angling

  >> meer reviews!


   De kieuwgreep door Hans Koopman


   Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


  Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


  Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

  2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy