hengelspullen.nl

Test Abu Garcia Enticer Carp 12' 2 1/2

Er is in de karperwereld een grote vraag naar hengels die specifiek geschikt zijn voor het vissen op karper. Een grote karper kan enorm sterk zijn en goed materiaal is dan noodzakelijk. Een goede manier om te achterhalen wat voor hengel je nodig hebt voor het vangen van karpers, is om na te gaan hoe je op karper gaat vissen. Vis je vooral op afstand, dan heb je een ander type karperhengel nodig dan als je dicht onder de kant vist. Ook de hoeveelheid obstakels in en rondom het water zijn van invloed op een juiste hengelkeuze.

Video beelden (Flash 8 video formaat)

Film: Volop leven in het water gedurende de test
Testcurve
De sterkte van een karperhengel wordt uitgedrukt in de testcurve van een karperhengel. De testcurve wordt bepaald door een hoeveelheid gewicht aan de top van de hengel te hangen. Door dit gewicht zal de hengel buigen. Als de hengel bij een bepaald gewicht in een hoek van 90 graden staat, dan is dat gewicht de testcurve van de hengel. De Abu in deze review beschikt over een testcurve van 2.5 LB en is daarmee een echte allrounder en goed geschikt voor de Nederlandse karpervisserij. Is de karper waarop je vist niet zwaarder dan 10 pond, kies dan voor een 1.5 tot 2 lb karperhengel. Is de karper die je belaagt groot en sterk, dan kun je beter kiezen voor een 3 tot 4 LB karperhengel. Afhankelijk van de testcurve buigt de hengel tot 90 graden bij een bepaalde trekkracht van een karper. Hoe lager de testcurve, hoe sneller de hengel zal buigen. Testcurve is dus eigenlijk niets anders dan een getal dat de mate van flexibiliteit aangeeft. De Abu Garcia in deze review beschikt over een parabolische actie en het punt waar de buiging begint zit daardoor vlak bij de handgreep. Met deze karpehengel waren wij prima in staat een wartellood van 80 gram weg te werpen.

De hengel bestaat uit 2 delen die netjes in elkaar passen

Prima service via goedkopervissen.nl (sponsor van deze test) en 1 jaar volledige garantie.

Carbon
De meeste karperhengels bestaan tegenwoordig uit carbon. Carbon staat bekend om het lage gewicht en maakt een hengel sterk. Hengels zijn door het gebruik van carbon veel dunner dan hengels van bijvoorbeeld glasvezel. Om hengels extreem sterk te maken, wordt er tegenwoordig ook kevlar aan de blank toegevoegd.

De hengel ligt lekker in de hand

De molen kan moervast gemonteerd worden.

Welke lijn kiezen
Om de juiste lijndikte te bepalen voor de Abu, vermenigvuldig je de testcurve met 5. De Abu Garcia in deze test is dus geschikt voor een 2.5 x 5 = 15LB lijn, wat ongeveer neerkomt op een 25/100 tot 35/100 lijn.

De schroefdraad is gemaakt uit hard plastic

Specificaties van het review exemplaar

Netjes afgewerkt

Conclusie en... meer informatie

De Abu Garcia Enticer Carp 12'2 1/2 is een prima hengel met een mooie afwerking. Door het gebuik van carbon is de hengel lekker licht en redelijk dun. De lijn loopt goed door de ogen, die op de juiste plek gemonteerd zijn. Ben je op zoek naar een goede karperhengel en wil je er geen fortuin voor neerleggen, dan is de Abu Garcia Enticer Carp 12'2 1/2 een perfecte keuze. Bij de hengel wordt standaard een stevige foudraal van canvas geleverd.
De Abu Cardinal FSX3000 is een prima molen om met deze hengel te combineren. Klik hier om de review van deze vrijloopmolen te lezen.

Goedkoper Vissen

Klik hier om direct te bestellen

Constructie/ kwaliteit: 8
Actie: 9
prijs: 9.5
Design: 7.5
Toepassingen: 8.5

Hengelspullen.nl Score: 8.5

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy