hengelspullen.nl

Productreview van de Space Station Shuttle van Preston door Bouke Sinnige

Was het zo dat je vroeger met een hengel in de ene en een snee brood in de andere hand naar het water ging, tegenwoordig ligt dit anders. Een beetje visser heeft naast een goed gevulde foedraal ook een volle voeremmer, een viskist met voetplateau, een leefnettas en een tas met diverse losse spulletjes bij zich. Dit moet allemaal naar de waterkant worden gezeuld.

Langzamerhand zie je steeds meer inventieve vissers met kruiwagens, steekkarretjes en andere rollende gevaartes waar zij hun dure hengelspullen aan toevertrouwen. Dure hengelpacks op oude kruiwagens in combinatie met een zitkist die veelal te groot is en half over de kruiwagen hangt. Dit en nog vele andere bizarre voorbeelden kan ik noemen. Misschien is het u wel eens overkomen dat de emmer met voer viel en u het voer letterlijk van de grond moest schrapen. Of dat uw koffer ineens ondersteboven lag met in het meest gelukkige geval alleen het klein materiaal door elkaar.

Preston heeft hier goed op ingespeeld door het op de markt brengen van de Space Station Shuttle (vrij vertaald: ruimte bus). Dit verrijdbare plateau is speciaal voor witvissers geconstrueerd aan de hand van de meest voorkomende maten. Vrijwel iedere viskist kan er zonder al te veel moeite op geplaatst worden en er blijft daarnaast voldoende ruimte over voor alle overige attributen. Of er nou 50 of 300 meter moet worden afgelegd, met deze Shuttle bent u er van verzekerd dat al uw kostbare hengelspullen onbeschadigd en in één keer netjes op de plaats van bestemming komen. En dit alles met een minimum aan inspanning.

De Space Station Shuttle met een adviesprijs van € 99,95 is een compleet uit aluminium gefabriceerde kar, met rubber en/of kunststof handvaten, wielen en stootstrips. De shuttle, met een lengte van ca 1.75 meter en een totaal gewicht van ca 8,5 kg, is eenvoudig te demonteren in een 8-tal componenten. Deze componenten hebben allemaal een hoog afwerkingsniveau. Doordat de Shuttle twee dicht bij elkaar geplaatste wielen heeft, rijdt hij vrijwel identiek aan een kruiwagen. Wordt de Shuttle echter ergens geparkeerd, dan merkt men al gauw dat het tweede wiel voor extra stabiliteit zorgt.

Wanneer je net als bij een autogarage een proefrit zou kunnen maken, dan verkocht de Shuttle zich van zelf. Daar dit helaas niet mogelijk is, zult u het met mijn advies en deze review moeten doen. Ik gebruik nu sinds enkele weken een Shuttle, dat het een aanrader is blijkt niet alleen uit mijn enthousiasme voor dit product, maar ook uit de inmiddels gerealiseerde verkopen van mijn hengelsportzaak (welke een aantal van deze Shuttles op voorraad had).

Bouke
Bijzonderheden:
Afmetingen/gewicht
·De Shuttle bestaat uit 8 losse delen. Het geheel is middels eenvoudige bevestiging vlot te monteren en te demonteren (binnen 1 minuut).
·Afmetingen plateau in cm 82 bij 48 hoog 16. Gewicht plateau los 3.510 gram (is hiermee het grootste en tevens zwaarste onderdeel).
·Afmetingen wiel in cm 30 bij 30 hoog 14. Los gewicht per stuk 930 gram.
·Afmetingen steunpoot in cm 27 bij 15 hoog 7. Gewicht per stuk 380 gram.
·Afmetingen dwarssteun in cm 48 bij 6 hoog 5. Gewicht 480 gram.
·Afmetingen drager in cm 94 bij 24 hoog 6. Gewicht per stuk 910 gram.
·Space Station Shuttle in elkaar gezet. Totale lengte ca. 175 cm, met een totaal gewicht van 8.430 gram.

Overige
·Het wiel en de band zijn van stevig slijtvast kunststof gemaakt (massief, gaat nooit lek of leeg!).
·Bevestiging delen middels draadeind. Aan het eind een kunststof knop (solide bevestiging).
·Materiaal, vierkant aluminium buizenprofiel (gelast).
·Zelfstellende voetjes onder de poten.
·Op- en neerklapbaar rekje aan voorzijde plateau.
- in gedemonteerde toestand kun je de Shuttle, naast je visuitrusting, in vrijwel iedere auto kwijt.

Conclusie en... meer informatie

Dat de Shuttle een welkome aanvulling is, mag duidelijk zijn. De Shuttle is een transportmiddel voor sportvissers die gedemonteerd weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor is de Shuttel in bijna iedere auto makkelijk te vervoeren. Het niet langer opzien tegen de gang naar je visstek, zorgt dat de wat verder weg gelegen visstekken binnen je bereik komen. Verruim je visveld en gun jezelf het comfort van een Shuttle.

Voor meer informatie:
http://www.prestoninnovations.com/pi/pdf/Preston_Boxes.pdf

Uw productreviewer

Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy