hengelspullen.nl

Productreview Arca Grand View Feeder door Bouke Sinnige

Er wordt door beginnende feedervissers via het internet regelmatig de vraag gesteld, welke feeder het best gekocht kan worden. De antwoorden zijn divers; feedervissers adviseren immers vaak de hengel of het merk waarmee ze zelf vissen. Zijn dit de betere? Ik weet het niet, ik moet u het antwoord schuldig blijven! Op mijn zoektocht naar een goede feeder, heb ik mij laten informeren.

Wie kunnen dit beter dan doorgewinterde feeder- wedstrijdvissers. Vandaar dat ik daar met deze review ben begonnen. Tijdens diverse feederwedstrijden, heb ik mijn oor te luister gelegd en mij laten informeren. De Grand View op de markt gebracht door Arca was een van de feeders, waar bijna iedere wedstrijdvisser mij wel iets over kon vertellen. Zo ook Jan Wagensveld (bekend wedstrijdvisser met eigen hengelsportzaak in Rhenoy), hij betitelde de Grand View binnen zijn prijssegment zelfs als een van de betere. Aan de hand van een tweetal Grand View feeders (de 3,60 en de 4,20 mtr.) welke voor een langere tijd door mij zijn getest, kwam ik tot de volgende bevindingen.

close-up
De Grand View feeder-serie, is in 4 lengtes te koop ( variërend van 3,60 tot 4,50 mtr.). Iedere feeder wordt afhankelijk van de uitvoering met respectievelijk 2 of 3 carbontoppen geleverd. Vanwege de grote topogen ondervindt zowel de voorslag als ook het dyneema weinig weerstand. Dit in combinatie met zijn perfecte actie (strakke stok) maakt hem tot een heus werpkanon. De Grand View is dan ook een van de weinige feeders waarmee daadwerkelijk 100 meter gegooid wordt! Nou ben ik niet de visser die perse op 100 meter wil vissen, maar een feeder waarmee dergelijke afstanden gegooid wordt, daarmee worden kortere afstanden een makkie. Het soepel halen van deze afstanden komt niet alleen het zuiver gooien, maar ook het opvangen van de geworpen korf op de lijnclip ten goede. Door de kleinste ogen past dan ook met gemak een lus of kleine speld wartel. Dit komt niet alleen het op en aftuigen van de hengel ten goede, ook kan er tijdens het vissen gemakkelijk en vlot van molen, spoel of topdeel worden gewisseld. De hele hengel staat in een epoxy coating, waardoor de hengel niet alleen glad en netjes afgewerkt oogt, ook kans op eventuele schade van het carbon, wordt door deze coating tot een minimumbeperkt.

close-up
Gegevens over de Grand View Feeders van Arca:

- Lengte 3,60 mtr. Med/heavy werpgewicht tot ca 80 gr 3 delen 3 toppen prijs ca. € 130,=
- Lengte 3,90 mtr. Med/heavy werpgewicht tot ca 90 gr 4 delen 3 toppen prijs ca. € 140,=
- Lengte 4,20 mtr. Heavy werpgewicht tot ca 120 gr 4 delen 2 toppen prijs ca. € 150,=
- Lengte 4,50 mtr. Heavy werpgewicht tot ca 120 gr 4 delen 2 toppen prijs ca. € 160,=

- Losse originele toppen zijn in vrijwel iedere hengelsportzaak te koop, prijs ca. € 20,=
- De laatste twee feeders krijgen ook wel eens de kwalificatie heavy/distance (dit vanwege de afstand die er mee gegooid kan worden).

De door mij gehanteerde prijzen zijn indicatief. Na wat speurwerk op het internet kan ik Grand View feeders kopen met kwantum korting (bij aanschaf van meerdere tegelijk). Ook nu krijg ik het gevoel dat wanneer u bij aanschaf van een Grand View feeder bereid ben te onderhandelen, u mogelijk goedkoper uitbent.

close-up oog

Overige gegevens Grand View feeders:

- Gemaakt van high modulus carbon.
- Kurken handgreep, met goede beschermdop aan onderzijde.
- Fuji reelhouder.
- Sic ogen.
- Epoxy coating.
- Bordeaux rood van kleur.

Kenmerken:
- Perfecte actie.
- Strakke stok.
- Gevoelige topjes (carbon).
- Grote ogen tot/met topdeel.
- De hengel is behoudens het topdeel uitgevoerd met oversteeksluitingen.
(een aantal foto’s)

close-up zijkant oog
close-up alle topjes
close-up topoog
close-up topoog
Natuurlijk heb ik deze feeders ook aan de waterkant getest. Met de 3,60 mtr. Feeder aan het Merwedekanaal bij Meerkerk en de 4,20 mtr. In de Lek bij Hagestein. Tjonge wat gooien deze stokken! Met gemak werd de overkant van het Merwedekanaal gehaald (schat ca. 60/65 mtr.). De vis aasde voorzichtig. Met de lichtste top en de hengel constant in je hand wisten ik samen met mijn zoon leuk wat vis te vangen. De Grand View werpt niet alleen goed, ook het contact met de vis is ronduit fenomenaal. Het gebonk van een uit de kluiten gewassen brasem kon goed worden gepareerd. Ook aan de Lek, met een stroming waarbij door mij minimaal met een 80 grams korf met anker moest worden gevist, wist ik met deze hengel te scoren. Met een 4 in mijn vak viel ik weliswaar net buiten de prijzen, maar mijn dag kon niet meer kapot. Met meerdere grotere brasems die zich pontificaal in de stroming gooide, heeft ook hier de Grand View zich van zijn goede kant laten zien. Ondanks het feit dat ik hier met de zwaarste top aan de gang moest en deze compleet krom getrokken werd door de stroming was de beetregistratie goed.

Conclusie en... meer informatie

De kwaliteit van de Grand View feeders van Arca gaan verder dan hun aantrekkelijke prijs doet vermoeden. De carbonblanks gebruikt bij de bouw van deze hengel zijn ronduit goed. De hengel gedraagt zich dan ook niet alleen voorbeeldig tijdens een worp, ook de balans en actie zijn uitstekend. De gebruikte Fuji reelhouder heeft zich de afgelopen jaren zo vaak bewezen, dat deze geen nadere toelichting behoeft. Kortom een feeder welke in zijn prijsklasse hoog scoort. Niets voor niets dat deze hengel populair bij feedervissers is. Ik heb veel plezier gehad met het testen van deze hengel.

Uw productreviewer

Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy