hengelspullen.nl

Review Preston Space Station viskist door Bouke Sinnige

Het lekker gevist hebben, is niet alleen afhankelijk van de behaalde vangst maar van de wijze waarop je aan de waterkant hebt vertoeft. Zo zie je tegenwoordig de meest luxe en comfortabele stoelen en stretchers voor karpervissers. Maar ook de witvissers kan er wat van! In het rijtje van comfortabele viskisten (van merken als bijvoorbeeld Rive en Milo), kennen wij sinds kort een nieuwkomer: de Space Station van Preston.

Dat dit vlaggenschip een heuse aanvulling betekent voor de visuitrusting van een witvisser, ben ik gedurende een midweekje visvakantie achtergekomen.

Preston
Preston
Preston

De Space Station is ontstaan uit ruim drie jaar doorontwikkelen van de Prestion One Box. De Preston One Box is de voorloper van de Space Station.
Met mijn 1.86 meter lengte en 100 kilo, zit de basis uitvoering niet alleen qua hoogte direct verassend goed, ook het zitkussen zorgt voor een constante goede steun. De kist is qua uitvoering simpel gehouden. Het stevige kunststof waterafstotend kussen is eenvoudig schoon te maken. De verschillende modules kunnen door ijzeren klipjes eenvoudig aan elkaar worden vastgezet. Het voordeel van deze klipjes ten opzichte van kunstof klipjes is dat ijzeren klipjes niet na verloop van tijd lam worden of afbreken. De kist kan worden gezien als 'back to the basis'. Met een modulaire (zelf te bepalen) opbouw van de verschillende componenten en een mooi blauw gespoten aluminium buizenframe oogt de Space Station vlot en degelijk.

Preston
Preston
Preston
Preston

Preston geeft aan bij het ontwikkelen van producten verder te willen gaan dan haar concurrenten. Een goed voorbeeld in deze is dat dit vlaggenschip (zo wordt de Space Station door Preston genoemd) is ontstaan uit het verder doorontwikkelen van de On Box. Alle componenten van de On Box en van de Space Station zijn uitwisselbaar. Geen afwijkende kleuren, geen andere sluitingen of maten. De basisuitvoering bestaat uit een buizenframe waar modules op en onder bevestigd kunnen worden, een inschuifbaar voetplateau, zes telescopische aluminium poten, twee modules met aan beide zijde laden (afm. breed 27,5 cm, diep 20 cm, hoog 1,9 cm), twee modules met ieder twee ondiepe opbergvakken (afm. breed 18,7 cm, diep 28,5 cm hoog 3,2 cm) en een deksel met handvat. De zithoogte is vanaf plateau gemeten 48 cm. Het gewicht van een lege kist komt uit op 17,3 kg.

Preston
Preston
Preston
Preston

Afmetingen:

Lengte  53,5 cm     breedte 70    cm    hoogte  61,5 cm   ingeschoven toestand.
Lengte  82    cm     breedte 70    cm    hoogte   61,5 cm  uitgeschoven toestand.
Lengte  34    cm     breedte 57,5 cm voetplateau.
Zithoogte (basisuitvoering) 48 cm gemeten vanaf voetplateau. (*1)
Minimale lengte poot 58 cm
Maximaal lengte uitgeschoven poot 93,5 cm

*1 De zithoogte kan bij de basisuitvoering tot tweemaal toe met 3,8 cm worden verlaagd, door modules te verplaatsen.

Preston
Preston
Preston
Preston

Kenmerken:
- Zes extra lange telescopische poten (aluminium).
- In de basis uitvoering vier laden en vier opbergvakken.
- De grote kunststof voeten onder deze poten zorgen voor een niet geëvenaarde stabiliteit.
- Een degelijk aluminium buizen frame, waardoor deze kist tevens ideaal is voor de wat zwaardere visser.
- Het uitschuifbaar voetplateau is aan de bovenzijde van rubber voorzien. Uitglijden wordt hierdoor voorkomen.
- Alle losse componenten worden bevestigd middels het bekende Preston principe. Hierdoor wordt beschadiging van de aluminiumpoten voorkomen.
- Kleur: fel blauw/zwart.
- De laatjes hebben een verassend goede vergrendeling, waardoor ze tijdens transport nooit open gaan.
- De basis kist is voor de meeste vissers hoog genoeg, waardoor het kopen van extra modules onnodig is.
- De laatjes en modules zijn dusdanig ontwikkeld, dat u niet bang voor inregenen hoeft te zijn.
- Het zitkussen is voorzien van een stevig schuimrubber dat constant goede steun geeft, ook gedurende de langere vissessies.
- Een prettige draagriem met musketonhaken.
- Aan beide zijden van de kist twee stevige draaglussen, waardoor de kist makkelijk hanteerbaar is.
- Er wordt door Preston allerlei componenten en hulpstukken op de markt gebracht, die allemaal middels het Preston principe op de Space Station te bevestigen zijn. (O.a. feedersteun in een korte en lange uitvoering,   hengelsupport, lange en korte leefnetsteunen, hengelsteunen, rechte en haakse steunen, tableaus en nog veel meer)
- De kist in deze review is voorzien van een extra opbergbak (afm. 28,5 cm diep 40 cm breed en 11,8 cm hoog).Preston
Preston
Preston

Prijs:
De adviesprijs van de basis viskist bedraagt € 560,=. Bij de aankoop van een Space Station wordt standaard een tal van componenten gratis mee geleverd. Zo zit bij de adviesprijs inbegrepen een tweetal hengelsteunen (ca. € 13,= p/st), twee korte leefnetsteunen ( ca. € 12,= p/st), een tableau (ca. € 29,=) en een met schuimrubber beklede steun waar afgestoken hengeldelen op kunnen rusten ( ca. € 23,=). Deze gratis componenten maken de prijs van de Space Station van Preston in vergelijking tot andere viskisten op de markt zeer interessant (De kale viskist komt hierdoor ruim onder de € 500,=).Preston
Preston
Preston

Conclusie en... meer informatie

Dat ultra licht en solide niet samen gaan is een gegeven. Dat Preston er in is geslaagd met de Space Station een solide viskist op de markt te brengen met een acceptabel gewicht is een feit! Na een midweek vissen meer dan 100 kg vis te hebben geland, vanaf zowel basaltblokken, natte klei, als zanderige oevers (met alle soorten weertype), zit de kist nog steeds perfect. Na dagen van 12 uur en langer aan het water te hebben gezeten zou je verwachten het zat te zijn. Mensen ik heb genoten! Als een prins heb ik gezeten en zou het direct overdoen. Tjonge wat een week, wat een kist! Het is een kist die ik absoluut iedere hengelsporter kan adviseren. Preston heeft met de Space Station een klasse product op de markt gebracht. Daarnaast is de prijs - kwaliteit verhouding erg goed en gaat de kist de strijd aan met titanen als bijvoorbeeld Rive en Milo.

Preston
Preston
Preston
Preston

Voor overige informatie verwijs ik u naar de volgende sites:
http://www.prestoninnovations.com/pi/seatbox.html
http://www.prestoninnovations.com/pi/pdf/Preston_Boxes.pdf

Met dank aan Gerard Paarhuis (Raven, Lelystad) en Arjan Klop (Primodistribution, Alblasserdam)

Uw productreviewer

Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy