hengelspullen.nl

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

Ik zet mijn lampje vast op mijn hoofd en pak mijn hengelspullen in een hand, de stoel in de andere hand en negeer het gegiechel wat steeds harder klinkt. Verontwaardigd vraag ik wat er aan de hand is wat nog meer gelach veroorzaakt. Tussen het lachen door verteld mijn dochter dat ik er toch zooooo leuk uitzie, instemmend geknik van mijn vrouw. Nou, jullie zijn gewoon jaloers zeg ik waarop het stel haast dubbel ligt.

Ik ga maar snel naar de waterkant, het lampje doe ik toch maar even in mijn jaszak, je weet nooit wie je nog tegenkomt. Maar eenmaal aan de waterkant is de schemering al snel ingevallen en gaat het lampje weer op.

schemering

De details

Deze hoofdlamp viel mij meteen op door zijn makkelijke hoofdriem. Deze loopt niet alleen rondom het hoofd, maar er ook nog een keer overheen. Op deze manier is hij goed afstelbaar, en belangrijker, het blijft goed zitten. De lamp is op een zodanige manier bevestigd dat je geen last hebt van “bungelend” licht. De lamp is zo af te stellen dat hij precies daarop schijnt waar nodig is. De koplamp om zo maar even te noemen is uitgevoerd met 7 leds die een intensief licht geven. De leds zijn afstelbaar in 3 standen. In stand 1 brand er 1 lampje( led), in stand 2 branden er 3 en in de derde stand gaan ze allemaal aan. Het is ongelofelijk wat voor een lichtbundel er uit die 7 kleine lampjes komt. Ook je omgeving wordt flink zichtbaar. Je wordt als het ware in een lichtkring gezet van zeker 5 meter omtrek. Voor zo’n klein koplampje is dat heel veel.

detail

op hoofd

De praktijk

Ha, beet. Nu even kijken of alles goed gaat. Ja, de vis is redelijk goed zichtbaar en kan hem met het licht goed in het net laten landen. Ik kan de vis zo natuurlijk ook makkelijk onthaken want je hebt tenslotte allebei je handen vrij. En zelf toen ik na vast te hebben gezeten toch een haakje en een hair moest maken, ging dat zonder problemen en heb je op stand 3 genoeg licht om dat te doen.
Werkt perfect!
Een poosje later schrik ik me rot. Staat er iemand achter me en roept; Koffie!! Ja, dat is weer een nadeel; ze zien je wel zitten maar zelf zie je niet wat er buiten het licht gebeurt en als ze dan aankomen sluipen.. maar als ze dan koffie komen brengen is dat ook niet zo erg.

vissen

 

optuigen

Conclusie en... meer informatie

Deze hoofdlamp is een 7 leds hoofdlamp van de firma Shakespeare. Het hoofdlampje is in bijna alle hengelsportzaken te koop. Let wel op, er zijn ook hoofdlampjes met een enkel bandje, maar dat type vond ik niet zo prettig zitten.

Zo, de avond zit er op. Het lampje is getest en er is zelfs barbeel gevangen in het donker. Dat gaat dus ook. Twee vliegen in één klap, ik ben weer een tevreden mens!

Met barbeelse groet van Franske, uw product reviewer.

Lees ook deze reviews:

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

(26-2-2009)

review angling

Thinsulate thermolaars door Frans

(20-1-2009)

review angling

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

(8-12-2007)

review angling

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

(19-10-2007)

review angling

Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets

(11-7-2007)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy