hengelspullen.nl

Review ESP Anchor Rig Tube door Tim

ESP (Extra Sensory Perception) komt voort uit een samenwerking tussen de producent van Drennan en de succesvolle (Engelse) karpervisser, Terry Hearn. Een merk dat zich toelegt op het vervaardigen van de hoogste kwaliteit karperproducten en al jaren zeer succesvol is. E.S.P. is een kwalitatief merk voor zowel de beginnende als de professionele karpervisser.

Ik kreeg van Hengelspullen.nl de Anchor Rig Tube van ESP en was daar erg blij mee. Ik wilde deze namelijk toch al aanschaffen. Wie de Korda Underwater dvd’s heeft gezien weet dat de karper meer in de gaten heeft dan we altijd gedacht hebben. Ik durf de karper zelfs een ontzettend slimme vis te noemen!

Het vissen op afstand met een vastlood of een schuiflood systeem is niet meer weg te denken in Nederland. Waar men vroeger `piepers` kookte om deze vervolgens aan de haak te bevestigen, staat men nu in de keuken boilies te koken en behoren piepers tot de afdeling beetregistratie. Het in spanning afwachten van die paar piepen uit de optonic, wetende dat de karper de voerplek heeft gevonden. Vervolgens gaan er uren voorbij en blijft een `run` uit. Men gaat naar huis en geeft het weer de schuld. Dit is een bekend fenomeen vooral op dressuurwateren (wateren waar veel op karper gevist wordt). De aaspresentatie en de bijbehorende laatste meter lijn is één van de belangrijkste aspecten binnen deze manier van vissen.

De `run` blijft uit…

Veel karpervissers die op afstand met lood en een onderlijn vissen gebruiken een stuk tube om de laatste 1-2 meter te camoufleren en om te voorkomen dat het scherpe nylon de karper verwondt tijdens de drill. Ook ik deed dit, maar na het zien van de Korda Underwater dvd’s besefte ik hoe belangrijk die tube wel niet was. Doordat de tube hol van binnen is neemt hij lucht op waardoor de tube niet mooi strak over de bodem komt te liggen. Wanneer de karper ook maar heel even de omhoog staande tube toucheert volgt er een hevige schrikreactie en is het vertrouwen van de karper in het aas flink gedaald.

Schrikreactie

Een oplossing die ik had bedacht was kneedbaar lood om de tube kneden. In principe werkt dit wel, maar na een aantal keer vissen komt er een moment dat het kneedbaar lood is losgeweekt van de tube en dat hakt behoorlijk in op de portemonnee…
Daarnaast wordt er veel leadcore (zelfde idee als een tube) gebruikt, maar ook dit product is behoorlijk prijzig en wat moeilijker te bevestigen.
Nu heeft ESP al een tijdje de Achor Rig Tube op de markt gezet en dit is dé uitkomst/toekomst voor het probleem! Deze tube heeft namelijk een loden kern en zinkt dus als een baksteen.

Zonder Anchor Rig Tube, staat de tube omhoog onderwater

Met Anchor Rig Tube, ligt de tube mooi strak over de bodem

Conclusie en... meer informatie

Op de foto’s, die ik heb genomen in de badkuip, is duidelijk te zien dat een tube zonder loden kern omhoog gaat staan onder water. De ESP Anchor Rig Tube ligt daarentegen mooi strak over de bodem.
Daarnaast is het geen probleem om de lijn door de tube te steken, heeft de tube een mooie camouflagekleur en is de prijs betaalbaar. Een topproduct dat onmisbaar is in mijn karperuitrusting en wat ik jullie karpervissers allen aanraad! Er zijn op dit moment meerdere firma’s met een tube met loden kern binnenin die ik ook geprobeerd heb, maar de Anchor Rig Tube van ESP is kwalitatief een stuk beter en daarom geef ik dit product een 9.

Uw hengelspullen reviewer

Tim Beeren

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy