hengelspullen.nl

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk

Mijn zoontje Julian had al lang de wens om eens naar Legoland in Denemarken te gaan. Ook Julian is helemaal weg van vissen, met name op roofvis vanuit de boot. Als wij gaan vissen, dan heeft hij in onze boot de boeg voor hemzelf. Nou ja voor hemzelf.. er staat een grote VMF VDC31M 105 Ah accu in zijn ‘speelveld’. Ook mijn vrouw ergert zich wel eens aan die accu, ze kan daardoor, als wij op een mooie zomerse dag een stukje gaan varen, niet op de boeg liggen zonnen.

Aangezien er in Denemarken mooie meren zijn om te verkennen met de familie (en wie weet een visje te vangen), leek het mij een goed idee om onze boot mee te nemen. Tot overmaat van ramp bleek echter de accu bij de laatste oplaadbeurt lek te zijn gegaan. Na bijna 10 jaar intensieve dienstverlening was dit natuurlijk een keer te verwachten, alleen zo vlak voor de vakantie was het wel een beetje onhandig. De hele boot lag onder het accuzuur!

Na de boot volledig te hebben afgesopt ging ik op zoek naar een alternatief voor mijn nu kapotte VMF 105AH Calcium accu. Nu had ik in het verleden op de beurs van Maurik wel eens de stand van Rebelcell bezocht. Het duurde dan ook niet lang en ik kwam bij het bezoek van de website www.rebel-cell.com erachter dat zij hebben wat ik zocht: een veilige kleine accu die licht is met minimaal dezelfde capaciteit als mijn huidige VMF 105AH accu.

De ervaring

De dag van de vakantie kwam al snel en helaas was het mij niet gelukt om voor de vakantie een nieuwe Rebelcell te bemachtigen. Deze waren helaas uitverkocht. Ik was daarom genoodzaakt een nieuwe VMF accu te kopen. Op zich niet een probleem, daardoor had ik goed vergelijkingsmateriaal om dit stukje te kunnen schrijven. Opladen van de li-ion accu gebeurt met de bijgeleverde acculader. Deze sluit je aan op de accu en vervolgens op het lichtnet en je accu wordt dan in een paar uur tijd opgeladen. Door de digitale accumeter die in de accu zit verwerkt, kun je tijdens het laden ook precies zien hoe ver je in het laadproces bent.

Extra: 2 USB aansluitingen - geen lege telefoon meer.

Het verschil tussen een normale 105aH accu en de Rebelcell

Door het lage gewicht hoeft de accu hoeft niet meer op de boeg te worden gemonteerd.

De praktijk

De praktijktest verliep zoals ik verwacht had aan alles wat ik over de nieuwe li-ion accu van Rebelcell al had gelezen: 70% besparing in gewicht, meer power en constante stuwkracht tot accu leeg is. Dit alles klopt en ik kan dus concluderen dat de Rebelcell een waardige opvolger is van de VMF Calcium accu. Een extra pluspunt vind ik de 2 USB aansluitingen. Doordat ik vaak lang op het water zit raakt de batterij van mijn Iphone wel eens leeg. Dat behoort nu dus tot de verleden tijd. Ook kan ik er een radio op aansluiten, wat mij de nodige batterijen gaat besparen.

De specificaties

Het opladen van de accu moet met de bijgesloten acculader gebeuren.

De Minn Kota Maxxum 55LB is aangesloten op de Rebelcell.

En hier doen we het allemaal voor. Lekker vissen op een veilige manier.

Conclusie en... meer informatie

Is de VMF calcium accu daarmee afgedaan? Nee dat niet. Maar deze Rebelcell maakt mijn visavonturen wel een heel stuk relaxter en aangenamer. Bij mijn laatste vistripje met Julian heeft hij zelfs de accu getild. Wie had dat 10 jaar geleden durven denken?

https://www.rebel-cell.com
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy