hengelspullen.nl

Shimano Rapala Masters 2011 Day one: Windy conditions

Iedereen is veilig aangekomen in Anjum aan het Lauwersmeer. Het landalpark dat pal tegen het Lauwersmeer aan ligt is een ideale locatie om vanuit te starten. Bijna 50 deelnemers staan klaar om het zoete nat op te gaan – en met schuim dit keer!

Veel wind! Vissen in het noorden betekent risico op wind –en dat hebben we ook! De afgelopen dagen was het al windkracht 5 á 6 en dat blijft in ieder geval zo. Schuimkoppen op het water is dan het gevolg en een teken dat het serieus waait. Deelnemers zijn hier natuurlijk geďnformeerd en op de hoogte van de risico’s. Zwemvesten, werkende bilgepompen en natuurlijk gezond verstand zijn allemaal zaken die in orde moeten zijn. Vooraf worden altijd briefings gehouden om de laatste stand van zaken toe te lichten – niemand mag onvoorbereid het water op.

Succes!
De eerste snoeken, snoekbaarzen en baarzen van formaat zijn vandaag gevangen. Baarzen van > 40 cm, snoekbaarzen > 90 cm n snoeken tussen de 90 en 100 cm. Kortom een succesvol eerste trainingsdag. Er is zowel slepend, werpend en jiggend gevist en gevangen. Zelfs aan dropshotrigs is aardig gevangen. Het is bij een dergelijke weersverandering altijd weer afwachten hoe de vis ook reageert. Maar, soms is een dergelijke forse wind juist ook goed en bijten ze zonder schroom. Op sommige momenten bleek dit vandaag ook het geval. Diverse boten hebben de drie benodigde vissoorten gevangen en konden met een opgeheven hoofd terugkeren richting de veilige haven.

Gezellige avonden…
Het is niet alleen tijdens de wedstrijd op het water gezellig, maar ook ervoor en erna. De avonden worden altijd gezamenlijk doorgebracht en altijd is het gezellig. Al sinds het bestaan van SRM is dit ht geval –en uiteindelijk keren deelnemers hier ook door terug. Dit jaar zijn er wederom ook deelnemers uit Oostenrijk, Belgie en Duitsland die meedoen. En dan krijgt het ook een internationaal tintje. Kortom de eerste trainingsdag zit erop. Deelnemers zijn op de hoogte van de actuele situatie en vangen vis. SRM 2011 dreigt wederom en succes te worden.

Conclusie en... meer informatie

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen – en zullen morgen en overmorgen live verslag doen.




Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy